גם אני מפתח משחק,

yoniBLA

New member
גם אני מפתח משחק,

חשבתי לחלוק. קודם כל - סרטון קצרצר שמדגים את מה שעשיתי עד עכשיו. לא ידעתי שגוגל הורסים את האיכות כ"כ, אם הייתי יודע לפחות הוא היה ארוך יותר. כמה דברים: - נכתב בC++, בעזרת הספרייה הגרפית SDL. אמור לרוץ על windows וunixים למיניהם, למרות שעוד לא יצא לי לבדוק את זה על unix. אני כנראה אעשה את זה בקרוב. - אני עובד על ה"מנוע" או בעצם מערכת המשחק, ככה שאין פה gameplay. לראייה: המפלצות שנופלות מהשמיים בסרטון נופלות כי אני לוחץ על alt (=זאת סתם דוגמה). - המשחק עצמו יהיה side-scroller, משמע, כשהדמות תתקרב לקצה המסך הרקע יזוז. - יש מיליון "באגים" שהם לא באמת באגים, אלא פשוט לא הספקתי לכתוב את הקוד כמו שצריך, רוב הקוד הוא בגדר הוכחת היתכנות ולא ישאר כמו שהוא בגירסה נורמאלית. - הדבר העיקרי שעבדתי עליו הוא מערכת ניהול האובייקטים במשחק, היא מאפשרת להוסיף פונקציונליות מאד בקלות. האובייקטים מודיעים לה על כל תזוזה שלהם, וכך היא יודעת לדווח לאובייקטים המתאימים על התנגשויות. - אשמח לשמוע רעיונות לדברים שאפשר להוסיף לside-scroller שכזה. כרגע כל מה שיש לי זה 2 פונקציות קלאסיות (קפיצה על מפלצות, הרמת וזריקת אבנים על מפלצות). הורדת גירסת ההדגמה - ישנו קובץ טקסט שמסביר את המקשים. *אתם מוזמנים לשחק עם קובץ המפה, הוא מכיל הרבה שטויות
*אל תודיעו לי על באגים קטנים במשחק, זה לא השלב, ורוב הסיכויים שאני מודע אליהם. מה שכן, הייתי רוצה לשמוע על תקלות חמורות (המשחק לא עולה, המשחק מתרסק וכו').

De-Panther

New member
מגניב ביותר אבל כמה|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

באגים שאולי לא שמת לב אליהם (אחרי הכל הפכת אותנו לסוג של בטא טסטרס
) כשיושי הולך שמאלה הוא הולך יותר מהר מאשר הוא הולך לצד ימין... כשהבנאדם נהרג ויש דינוזאור איפה שהוא צריך לחזור - הוא לא חוזר הדינוזאורים נעצרים כשהם נתקעים בקיר ולא היה לי כוח כל כך להתעסק עם הקובץ של המפה... אבל עשית כבר פונקציות של גלילת המסך?? נראה שווה ביותר
וגם עובד מהר!! אתה עושה חכם שאתה קודם בונה את כל הפונקציות שיעזרו לך לבנות שלבים ולא בונה הכל תוככדי(ואני מטומטם שעושה הכל תוככדי)

yoniBLA

New member
נשלח בטעות....

כמו שאמרתי, אין צורך ליידע אותי על הבאגים האלה, אני מודע אליהם, והם לא באמת באגים מאותה סיבה שזה לא באמת משחק
. לדוגמה - הבאג שבו אתה חוזר למקום בו נמצא יושי - לא אמור לקרות במהלך משחק אמיתי. הפעולות של אובייקטים ספציפיים (הליכה שמאלה של יושי) הם פאצ'יות ולא באמת חשובות.. אבל תודה בכל מקרה. לא עשיתי פונקציה של בניית מסך עדיין, למרות שזאת לא אמורה להיות בעיה.

De-Panther

New member
../images/Emo9.gifאם כך אז סבבה...|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

אני כבר מחכה לראות מה יצא מזה בסוף חשבת כבר על עלילה כלשהי??

roger4x4

New member
נחמד../images/Emo220.gif../images/Emo175.gif

הבאגים קצת מקשים, אבל נחמד. אבל הפואנטה הייתה חסרה לי מאוד... מה היא הפואנטה
להשיג נקודות
להרוג כמה שיותר דינוזאורים
לעבור שלבים
אם תמצא כזו, היא תמשוך יותר שחקנים להוריד את המשחק. ובכלל, זה יהיה משחק כיף יותר

למעלה