גם אני כאן

גם אני כאן

שלום, אז אחרי זה באמת עשיתי בדיקות שתן ודם שלאחריהן ישר אושפזתי. גילו אצלי סכרת נעורים. היום בבוקר שוחררתי ועכשיו אני כאן. אני לא אייגע אותכם בכל הסיפור שלי מהימים האחרונים אבל אני אשמח להיות חבר חדש כאן בקהילה. בהתחלה להעזר אבל אני מקווה שבעתיד גם לעזור. אני קצת מבולבל, בבית החולים כל הזמן דחו את הכל לאחר כך ולכן לא ממש קיבלתי הסבר ממצא על שום דבר. אני מאוד מקווה שביום ראשון במרפאת סכרת יהיה יותר טוב. יש לי גם קצת שאלות על ההתחלה... א. איך נרשמים לאגודת "איל"? ב. מרפאת הסכרת בהדסה עין כרם נחשבת לטובה? ג. יש אולי מקום באינטרנט שאפשר למצוא בו קצת עצות מעשיות לחיים עם סכרת? יש לי עוד המון המון שאלות אבל אני לא רוצה להכביד על ההתחלה. אני מצטער אם ההודעה קצת מבולבלת. תודה רבה על הכל ליאור

ועוד כמה שאלות ששכחתי

עוד כמה דברים קטנים, אני חייל, אבל גם בר"מ 2 לא ממש הסבירו לי מה הולך לקרות איתי מעכשיו. אם בכלל ימשיכו לי את השירות? איך הכל עובד מבחינת רכישת ציוד בזמן שאני בצבא? היום לא יכלו לספק לי שום דבר ולכן נאלצתי לקנות את המודד גלוקוז בעצמי, מיכוון שהיה רק סוג אחד בבתי המרקחת שליד איכילוב קניתי את של ELITE, אתם אולי יודעים אם איזה סוג הצבא עובד? בקיצור גם בקשר לזה אני לא יודע כלום... אם מישהו יכול לעזור אני אשמח. תודה רבה ליאור

newKiticat

New member
קודם כל -ברוך בואך!

אני מתארת לעצמי שהצבא ישחרר אותך על 21 רפואי (למרות שנדמה לי ששינו את זה ועתה זה 30- אבל עדיין פטור). ואם תתעקש אז תוכל להתנדב. אתה קרבי? אם כן, לא תוכל כנראה להמשיך באותו תפקיד. אני מייעצת לך לברר בדיוק מה הזכויות שלך בתור חייל סוכרתי שהתגלתה אצלו הסוכרת במהלך השירות. יש תקדימים ואני מאמינה שאם אני לא טועה, אתה תוכל אפילו להיות מוכר כנכה צה"ל. בכל מקרה, המרפאה בהדסה אמורה להיות מעולה. אני הייתי שם פעם אחת, אבל נסיע הלירושלים זה סחיבה בשבילי אז ויתרתי. איתמר רז שהוא רופא בעל שם עובד דם. ומה שלומך חוץ מזה? מה היה הHIC, בבדיקת דם? אתה על אינסולין?

תודה תודה :)

שלום, אני לא קרבי, ואני גם די קרוב לשחרור אז כנראה שלצבא אני לא אחזור יותר. אתם אולי יכולים להסביר לי איך הכל עובד מול ביטוח לאומי? הייתי באתר שלהם אבל לא רשום יותר מדי. חוץ מזה שלומי טוב (תודה), מאוד מפריע לי האי בהירות, שאני לא ממש יודע מה הולך איתי, מה מותר, מה אסור ואיך לעשות כל מיני דברים. אם HIC זה הרמת גלוקוז בדם , אז שאושפזתי היה לי 550 בערך אני חושב. אושפזתי על סמך בדיקות השתן שבהן היה 1000 משהו ואיזה 80 קטונים או משהו כזה. לי זה עדיין לא אומר יותר מדי... אני על אינסולין 4 פעמים ביום.

newKiticat

New member
H1C

זה בדיקה אחרת שמעידה על הממוצע של הסוכר שלך במשך שלושה בחודשים. בערך. HBA1C ככה זה מופיע. אני מציעה לך אגב, פשוט לפנות לשירות לאומי. לפחות כאן הם אדיבים מאוד.

לפחישואו ../images/Emo141.gif

הצבא בהחלט מספק את הסטיקים של אילית. כמו כן הצבא מספק את המכשיר עצמו, ובסיום השרות זה נשאר אצלך, כדאי לך להזדרז ולדרוש אותו כי מגיע לך. מסקרן אותי, כמה עלה לך ה אילית ואזה סוג ??????? כמו כן כדאי לך לאסוף כמה שיותר סטיקים ותרופות מהצבא בגלל שעם השיחרור זה קצת יעלה לך כסף, לא יודע כמה כסף כי זה עניין של ביטוח לאומי ואני לא מבין כל כך בזה, אבל עכשיו כשאתה בצבא כדאי לך לאגור תרופות, הרופאים מודעים לכך, אבל הם טיפ טיפה מעלימים את העיין, כך שאם אתה צריך תרופות כל חודש, תחזור לרופא אחרי שלושה שבועות........שוב התרופות האלה יעלו כסף בחוץ, שווה כאילו לנסות, והרופאים יודעים את זה ומבינים את זה, והם קצת קצת מעלימים עין, כי בכל זאת יש מעליהם ביקורת והם צריכים לתת דין וחשבון אח"כ. תשתדל לצאת מהצבא עם עוד גלוקו ועוד הרבה סטיקים. הסטיקים מאוד חשובים לאיזון. אם אתה לחוץ ומודאג מהדקירות למיניהם, אז אני אומר לך, שפשוט מתרגלים, זה לא בשמיים ומתרגלים. בצבא יש נטיה לשלוח יד לכיוון ממתקים שעל שולחן האוכל ולקפוץ בקלות לשקם. זה חלק מהממאבק היום יומי שלך. אתה תשב על שולחן האוכל עם חברים ועם אנשים וכולם זוללים, ואתה תצטרך להקפיד. שיהיה לך בהצלחה.

ועוד משהו ששכחתי

העצה החשובה ביותר שיש לי איליך, זה להקפיד כל יום להכנס לפורום הזה ולקרוא קצת, להגיב לשאול. חשוב מאוד. כאן אתה לומד הרבה מנסיונם של האחרים לא רק בתחום הידענות והבנת המחלה, אלא גם האופן שבו האנשים נוהגים להאבק, וזה מאיר את דרכך. סוכרת זה לא רק מדע, זה גם עניינים של הלב. שיהיה לך בהצלחה.

תשובות

היי, טוב לשמוע שהצבא מספק סטיקים למכשיר שקניתי. קניתי את Ascensia Elite XL ו50 סטיקים בבערך 700 שקל, הצבא אמור להחזיר לי את הכסף על זה... אני מקווה שזה באמת יקרה. בקשר לאגירת הסטיקים, זה רעיון טוב! לדקירות כבר התרגלתי, זה לא כזה נורא כמו שחשבתי, אני יותר מודאג מהעובדה שאני לא כל כך יודע עדיין מה מותר לי ומה אסור לי, בבית חולים לא סיפרו לי פשוט כלום חוץ מזה שאסור לאכול סוכר, אני מקווה שמחר אני אקבל קצת יותר תשובות בהדסה. הבעיה של השקם וחדר האוכל כנראה לא תהיה במקרה שלי פשוט בגלל שאני לא חושב שיחזירו אותי לצבא. תודה על התשובות ליאור.

ברוך בואך ../images/Emo82.gif

כן זה מבלבל בהתחלה אבל לאט לאט תתרגל לרעיון ותלמד שהשד אינו נורא כול-כך-סה"כ אנחנו כולנו חברה מתוקים
הצבא ישחרר אותך וכמו שנאמר לך אתה יכול להתנדב. היו פה חברה שקיבלו את הסוכרת בצבא ותבעו את הצבא על נכות - זה קשה מכיוון שאתה צריך להוכיח שזה נגרם בגלל הצבא. גם בביטוח לאומי ניתן להוציא נכות של נדמה לי 20% שיכולה לעזור לך בלימודים - תעשה חיפוש אחרה על הנושא ותמצא מידע יותר מדיוק. מעולם לא חשתי נכה כך שלא פניתי לבקש כזו נכות
. בפורום עצמו יש המון חומר במאמרים,קישרוים ושאלות נפוצות כמו כן אתה מוזמן לשאול כל שאלה כאן ואני בטוחה שלחבר'ה
יהיה הרבה מה לענות לך. אתה יכול לפנות לאגודה (יש להם אתר בקישורים) ולהצטרף אליה נדמה לי שזה עולה משהו כמו 150 ש"ח לשנה השאלה מה זה נותן......

שאלה על הצבא

איך אפשר להוכיח שמחלה אוטואימונית(או איך שלא קוראים לה) נובעת מהצבא? למרות שאין את זה אצלנו במשפחה והתגייסתי בריא לחלוטין תודה

נדמה לי

שיש איזו גירסה שלחץ הוא טריגר למחלה - שוב תעשה חיפוש אחורה היה פה בחור שניסה לעשות את זה -לא יודעת אם הצליח או לא.

newKiticat

New member
יש יותר מבן אדם אחד,

ומידי פעם אני נתקלת שוב ושוב, במקרים שונים.....

gabizi

New member
סכרתי כנכה צה"ל - פרטים

אני סכרתי נכה צה"ל וזאת למרות שהמחלה התפרצה לאחר השרות , הצב"א מכיר בכך שהוא אחראי לסכרת למרות שהפרוצדורה ארוכה ומייגעת , ברגע שתשתחרר אני מציע לך לפנות אלי( תשאיר מסר) או לגורמים אחרים שינחו אותך בתהליך התביעה הארוך . בכול מקרה נכות צהל כסכרתי מקנה לך שירות רפואי ברמה הגבוהה ביותר וכן כול התרופות והאביזרים הטובים ביותר מגיעים אליך הביתה על ידי שליח ממשרד הבטחון בשיחת טלפון שלך כך שאתה לא צריך " לאגור סטיקים" ושטויות כאלו. ישנם הטבות נוספות המגיעות לך כנכה צה"ל אך הרלוונטי ביותר זה הטיפול הרפואי. לכן אתה מוכרח לתבוע ולקבל את מה שמגיע לך

אריאלה22

New member
ברוך הבא../images/Emo8.gif מחדש שמשתתף פאסיבית

כמתוק חדש - סוג 2 - ברוך בואך לי עזרו מאד בהתחלה וכרגע אני רק קורא ומשתתף מעט - תוכל לקבל כאן המון עזרה ומידע

למעלה