גם אני כאן- ילחדה בת 7

גם אני כאן- ילחדה בת 7

אני ההיא שמפעילה צהרון לילדה שנוטלת רטלין. (לא פולשת מהחלל
)

וכעת כשאני בבית ורואה את ביתי מכינה שיעורים אני מבינה שיש כניראה גם לה בעיה .... בת 7 בכיתה ב .
זה היה בתת מודע כניראה עוד לפני שהתפנתי להיות איתה ובשבילה ופשוט לא שמנו לב .
קבעתי תור לנוירולוג לינואר זה הכי מוקדם שהיה .
ובעצם אני דיי לא יודעת מה לעשות .
עם המחנכת דיברה שטענה - שהילדה בסדר ג מ ו ר ואי ן לה כלום וזה סתם קשור לעבודה שלי שאני בעצם לא נותנת רק לילדה תשומת לב ...
והילדה מחפשת צומי וזה יה טבעי שהמצב הזה יגיע.
אולי היא צודקת אבל לא בגלל זה לוקח לבת שלי 5 שעות להכין ש.ב.

ואולי אני לא מבינה כמה דברים אבל אתן דוגמאות למצבים ותנו דעתכם...
- היא שוכחת להכניס את כל הציוד לתיק כאשר מכינה מערכת ליום הלימודים. כך שיוצא שיש הערות במחברת קשר על אי הבאת ציוד.
- שוכחת לפעמים איך כותבים אות או מספר מסויים. ואומרת את זה בקול- "איך,איך כותבים 8 ?" אחריי שניה כבר זוכרת לבד או לפעמים בעזרה שלי
- כשהיא צריכה להכין ש.ב גם במסרגת הצהרון זה עבורה סיוט - היא בוכה ורצה ברחבי הבית למצוא לעצמה פינה שקטה . כל רעש מפריע לה מסביב וכשהן מכינים ש.ב אין דממה אבל יש אוירה לימודית .
-שנה שעברה היא תמיד פיספסה במבחנים שאלות - טענה שפשוט לא שמה לב .
-היא מאוד מאוד ישרה - הכל חייב להיות עם קוים ישרים במחברת פסיקים נקודות הכל מאוד מתוקתק
-אולי זה לא קשור אבל מאוד קשה לה למצוא בגדים - שוב דבר כמעט לא נוח לה - מכנסיים ארוכים (עכשו לקראת החורף) זה הסיוט שלה . המון בגדים קנינו התחייבה ללבוש ואיננה מסוגלת לשים אותם . היא איננה ילדה שמנה להפך רזה יחסית .

האם נוירולוג זו באמת הכתובת הראשונה לדעת מה לעשות הלאה?
תור אצלו זה 45 דקות - מה עושים בהם? רק מדברים או שהוא גם בוחן את הילדה בעוד דרכים?

יש טעם לפנות למכון ניצן או מכון צעדים שיתנו הדרכה לפני אבחון?
ואם המורה לא משתפת פעולה - מה אני עושה ?

הילדה שלי בבעיה - אני כמעט בוכה איתה תמיד . כואב לי עליה היא באמת לא מצליחה לעשות ש.ב לא בגלל התוכן הש.ב אלא מחוסר ריכוז חוסר הצלחה להוציא הדברים למחברת...

כל תמיכה ועזרה תתקבל בברכה ...

hallo kitti

New member
בוקר טוב...

אני לא מאבחנת, אבל מנסיוני האישי ומנסיונם של אחרים עליהם אני קוראת קצת קשה לדעת מה בדיוק יש לילדה. את חייבת לקחת אותה לאיבחון במידה והדבר מאד מפריע לה וגם לך.
מעבר לכך, לפי מה שאת מתארת חלק מהדברים מאפיינים הפרעת קשב וחלקם עשויים לאפיין בעיות אחרות (זה לא המקום לזרוק ניחושים, למרות שעומד לי על קצה הלשון/ האצבע)...
אני חושבת שנוירולוג זה רעיון מצויין כי לפי התיאור שלך יש לה איזושהי בעיה עם רעשים, נוחות עם בגדים, ריצה בבית בחיפוש אחר פינה שקטה... נותן את התחושה של חוסר נוחות נוירולוגית/ חושית ולכן אני מאמינה שנוירולוג יכול לעלות על משהו. במידה וזה נוירולוג שמומחה בהפרעת קשב (מה שייתי ממליצה) הוא יכול לאבחן מספר בעיות במקביל במידה וישנן!

אין צורך בהדרכה לפני איבחון, באיבחון עצמו ניתן לשאול שאלות ובמידה והתשובות לא מספקות ממשיכים הלאה.

במידה והמורה של הילדה לא משתפת פעולה יש צורך לעשות איתה שיחה רצינית כי תפקידה הוא לשתף פעולה עם הילדה, במידה והשיחה איתה לא עוזרת צריך לפנות לדרגים גבוהים ממנה (נניח המנהל/ת...)
אין צורך לקחת את זה כמשימה קשה, פשוט לעשות צעד צעד ולהתקדם לאט.

קודם כל תודה

איך אני מוצאת נוירולוג שמומחה להפרעות קשב ?
התור שקבעתי הוא לנוירולוג ילדים זה לא אותו הדבר? דרך הקופה אני במאוחדת...

ואיבחון עולה הרבה כסף לא? לכן אני לא ככ ממהרת לעשות אותו למרות שכסף הוא בעיה אבל בעיניין בריאות ילדיי לא אחסוך...

hallo kitti

New member
גם אצל נוירולוג מומחה להפרעת קשב

זה נקרא איבחון. כל בדיקה למטרת מציאת הפרעת קשב מוגדרת כאיבחון, בין אם אצל נוירולוג ובין אם אצל פסיכיאטר, העיקר שיהיו מומחים בתחום הפרעת הקשב.
תתקשרי למוקד הקופה שלך ובקשי רשימת נוירולוגים או פסיכיאטרים מומחים להפרעת קשב, במקרה שלך אולי עדיף נוירולוג...
הרבה כסף זה יחסי... לדעתי הסכומים המקסימלים יכולים להגיע לאלפיים ומשהו לאיבחון, אבל שווה כל שקל כי אם עולים על הבעיה איכות החיים משתפרת פלאים, לא כדאי לחסוך כאן. את יכולה גם לברר בקופה שלך לגבי השתתפות עצמית וכל ההנחות הרלוונטיות, אולי לא יצא כל כך יקר. בענייני כספים שקשורים לקופות אני לא ממש מבינה.

ד"ר שלומי ענתבי מראשון לציון

האם הוא מוכר?
מישהיא או מישהוא היתה-היעה אצלו ?

הוא יכול כבר ביום שישי הקרוב לראות אותנו
הגעתי אליו דרך האינטרנט באופן שרירותי לחלוטין

מכירים מישהוא אחר שיכולים להמליץ עליו באיזור אשדוד עד תל אביב

softouch

New member
אם מחפשת בראשון

אז יש את הרופא גולבצ'יק . פסיכיאטר ילדים. במכבי. במערב ראשון ברחוב היקב. אני עשיתי אצלו אבחון. למרות שאני לא ילדה..לפעמים מקבלים מבוגרים בגילאי 20 וקצת רק לצורך האיבחון.

לפי התיאור אני ממליצה קודם כל

על אבחון בהתפתחות הילד של קופת החולים שלכם. רוב הסיכויים שתקבלו הפניה לטיפול בריפוי בעיסוק. לי נראה שהקושי התחושתי {בעיות בויסות החושי גורמות לחוסר נוחות פיזית וגם לשמיעה טובה מדי- וקושי לתפקד תחת רעש.} ריפוי בעיסוק מטפל בדיוק בקושי הזה, ונאורולוג בכלל לא מאבחן בעיות בויסות החושי.

באבחון בהתפתחות הילד יהיה רופא ילדים התפתחותי, מרפאה בעיסוק וקלינאית תקשורת. בדרך כלל יש גם פגישה עם עובדת סוציאלית קלינית שיכולה לאבחן קשיים רגשיים. אבחון זה לא סותר את האבחון של הנאורולוג , אלא משלים אותו. אל תבטלי את התור לרופא, אבל מהרי לקבוע תור לאבחון בהתפתחות הילד. אם יש לכם "מושלם" או מכבי מגן- הילדה יכולה לקבל טיפול בהתפתחות הילד עד גיל 10. התורים ארוכים, כדי למהר.

למעלה