גם אני הגעת לכאן...

• פותח הנושא raya
  • פורסם בתאריך

raya

Well-known member
גם אני הגעת לכאן... בזכות הכתבה בעיתון "הארץ". יש לי עץ משפחתי המתחיל בשנת 1408. כמובן חלק מהנתונים חלקיים עדיין, ואין כבר את מי לשאול... אני מחפשת בשלב הזה תוכנה ידידותית נתמכת בעברית, כדי להעביר את הנתונים למחשב. יש המלצות לתוכנה (רצוי חינמית)? תודה רעיה

ראם ערן

New member
../images/Emo63.gifעל כל שאלה תשובה במיוחד כדי לענות על השאלה הנ"ל כתב חבר הפורום yehudad שני מאמרים בנושא. אני אישית משתמש בgenopro. אבל הדעות כאן חלוקות. מעבר לכך, עץ משפחה שמתחיל בשנת 1408 אינו דבר טרויאלי. נשמח לשמוע עוד פרטים ברוכה הבאה../images/Emo142.gif ערן

raya

Well-known member
תודה, אקרא ואחליט מאוחר יותר..

100משטרה

New member
אני התחלתי להשתמש בתוכנת "אילנות" מה ההבדל לדורותרי? או כל תוכנה אחרת?

eliyhu

New member
חינמית בתור מפעיל תוכנה די ותיק ~ כ 10 שנים (דורותרי ו FTM) לדעתי מה שלא עולה בד"כ לא שווה אם את מדרום הארץ את מוזמנת להווכח אמי

raya

Well-known member
ואם אני מדרום הארץ... לא הבנתי את המשך המשפט. בהנחה שאתה צודק, אם כך איזה תוכנה (לא חינמית) מומלצת? מוכנה לשלם כמובן, אבל לא סכום אסטרונומי. תודה רעיה

eyholla

Member
תוכנות תוכנה אינה עניין יקר, ראיתי בנ"י את 9 FTM (גירסה קודמת) ב-20$, ומחיר הגירסה הנוכחית (10) נע בין 30$ (רק לתוכנה) ל-100$ עם המון תוספות.זו התוכנה הטובה ביותר. אני התחלתי (וממשיך עד היום) גם בתוכנה חינמית Brother Keeper, פשוטה ויעילה- WWW.BKWIN.COM וישנן עוד עשרות תוכנות. חשוב מאד שלתוכנה תהיה אופציה ל- GEDCOM שזה פורמט ההעברה בין תוכנות שונות. תוכנה חלונאית בד"כ תומכת בעברית (לא בתאריכים) אולם כיון שעיקר המידע וההתקשרות הוא באנגלית רצוי שהשמות והתוכן יהיו באנגלית, או בשפת המקור. רק תוכנת דורותרי תומכת באפשרות לעבוד בשתי שפות וגם בלוח העברי. בכל מקרה כדאי להעלות את הנתונים למחשב,הם נשמרים טוב יותר,ניתנים לעידכון בקלות וניתנים להעתקה ולגיבוי. בנוסף, אני נוהג להביא לאירועים משפחתיים, תדפיס של העץ המתאים, הדבר מרכז תמיד עניין רב ומניב מידע נוסף. תדפיס כזה ניתן להפיק רק באמצעות המחשב, לכל אירוע את העץ המתאים לו.

raya

Well-known member
תוכנות.... O.K הבנתי ( אם כי לא את הקשר בהורדעה הקודמת שלך "אם את מדרום הארץ".) מהם ראשי התיבות של נ"י? בינתיים לא עולה לי שום חנות או רשת שתתאים לקטגוריה זו. את Brother Keeper נדמה לי שהורדתי פעם, אבל לא הסתדרתי איתה. ככל הזכור לי לא יכולתי לצייר התפצלויות של הענפים. לא בטוחה שהצורה איך שאני מתארת כרגע מתאימה ממש למציאות... קראו לה גם GK5 או בשם דומה? אין לי צורך בתאריכים עבריים, כך שהמכשלה הזו אינה עומדת בדרכי. הכי חשוב לי שתהיה אפשרות נוחה ליצור ענפים במספר בלתי מוגבל מתחת לראש משפחה מסוים. תודה רעיה

eliyhu

New member
תוכנה אם התאריכים והמושגים היהודים תחות חשובים , קני family tree maker אני קניתי דרך האינטרנט אבל אפשר להשיג גם בחול אין תוכנה שמשרטטת עצים כמו FTM אמי

הדס ח

New member
FTM האם תוכל להעלות קצת מהעץ כדי שאוכל לראות איך התוכנה מציירת עצים? ובמה היא שונה מהגנו פרו? תודה הדס

eliyhu

New member
עץ בג'נפרו עשיתי עץ לנסיון ואחרי כ 100 שמות הייתי צריך לבנות לבד auto arrange בנה עץ על עץ ב FTM יש לי 3000 שמות וצריך רק הרבה נייר, סבלנות , חותך דפים ונייר דבק!! המשך במסר אמי

yehudad

New member
BK5 היא הגרסה הקודמת. הגרסה האחרונה היא כבר גרסה 6 ומן הסתם היא שונה ממה שראית אז. בכל התוכנות שהוזכרו ניתן ליצור ענפים במספר בלתי מוגבל. כל אחת מהתוכנות שהוזכרו במאמר שכתבתי מתאימה לכך. מעבר לעובדה שכל אחד מנסה למשוך לתוכנה איתה הוא משתמש, שימי לב לשורה התחתונה של המאמר שכתבתי: בסופו של דבר כל אחד מוצא את התוכנה איתה נח לו לעבוד. הכנסי לאתרים של התוכנות, תסתכלי על המסכים והאפשרויות שכל תוכנה נותנת לך וכשתמצאי תוכנה שמוצאת חן בעינייך הורידי אותה ותנסי לראות אם קל לך לעבוד איתה. אם תרצי הדרכה ספיציפית על תוכנה תוכלי לפנות אליי במסר עם השאלות המטרידות. בכל מקרה אנחנו תמיד כאן לעזרה.

raya

Well-known member
תודה לכולם ו... כמובן BK5 ולא טעות ההקלדה שיצאה לי. טרם קראתי את המאמרים שלך, עד שאתחיל ברצינות עם פרוייקט המיחשוב יקח קצת זמן. בכל אופן אני מודה על הנכונות לעזור. רעיה

בדורותרי יש תמיכה טובה מאד וזה חשוב. היה לי קובץ GEDCOM מ"אילנות" שהיה בו תקלה, שלחתי אליהם והם תקנו לי אותו. כמובן אם את לא צריכה תאריכים עבריים FTM יספק אותך לחלוטין. גיסי עובד ב BROTHER'S KEEPER והוא מרוצה מאד.

למעלה