גם אני במתלבטות

הילהל

New member
גם אני במתלבטות

נמאס לכם מזה בוודאי. אני אנסה לתמצת. על הפרק שני גנים: האחד פרטי השני נעמ"ת. בשניהם מנהלות נעימות ומקצועיות. בשניהם צוות חמים. יתרונות לגן פרטי: מעט ילדים (20 ילדים בקבוצת הגיל, 35 בגן כולו. 2-3 נשות צוות בקבוצה הרלבנטית). הרבה חוגים מעניינים. גננת שמעבירה תכנים שמטפלות בנעמ"ת/ויצ"ו לא מעבירות. תחושה ביתית מאוד נעימה. חסרונות לגן פרטי: מחיר (בערך 400 ש"ח לחודש הבדל מנעמ"ת. תשלום מלא על אוגוסט, שבנעמ"ת מגולם בתשלום על 11 חודשים האחרים). גודל מבנה - לי החללים נראו קטנים ולא מספיק מוארים. נאמר לי שהילדים נמצאים הרבה בחצר, גם בחורף. אם משאירים עד חמש (כמעט בטוח שנשאיר) יש רק עוד 3-4 ילדים וזה מין בייביסיטר עם טלויזיה. הגן באזור שאני מקווה שנמצא בו דירה. מה יקרה אם לא? וגם - יקח לי זמן להגיע לשם מהרכבת כל יום ואני עוד עלולה להזדקק לבייביסיטר עד חמש וחצי. וזה ממש רע (לא מההיבט הכלכלי. אלא מההיבט הרגשי). יתרונות לנעמ"ת: הגן עצום בגודלו ומרווח ונעים לעין. הגן בנוי מראש על עבודה עד חמש עם כל הילדים, כך שיש פעילות אמיתית ולא בייביסיטינג. המחיר. נמצא 10 דקות הליכה מהרכבת - מה שמשחרר אותי לחיפושי דירה בכל העיר וגם בנס ציונה. וחשוב מכך - אני ארד מהרכבת בסוף היום וצ'יק צ'אק אהיה עם יונתן. חסרונות לנעמ"ת: 33 ילדים על 3 מטפלות. בזמן ארוחת צהריים והשכבה יש רביעית. אין גננת ולטעמי זה חסר מבחינת העברת תכנים מעניינים לילדים. תחושה של "מוסד" - כי יש 4 כיתות גדולות ומטבח ענקי ומכבסונת. מצד שני, הילדים נמצאים בכיתה ובחצר שלהם ולא ממש ירגישו את הגודל. נמצא בפארק התעשייה ליד הרכבת - כלומר, איפה שלא נגור - בימים שאני לא אסע ברכבת תהיה נסיעה במיוחד לגן ובחזרה. מה אתם אומרים? יש שיקולים שנראים לכם חשובים מאחרים? שנראים טיפשיים ומה פתאום להתייחס?

לאה_מ

New member
כל השיקולים שהעלית נשמעים רלוונטיים

קשה לי לומר לך במה הייתי בוחרת. אני מניחה שזה תלוי בעיקר בהתרשמות שלי מאישיות הצוות ומהאווירה בגן. עוד דבר שחשוב לי אישית הוא היכולת של הילדים לתפקד באופן עצמאי בגן. אני הייתי מסתכלת גם על הנקודה הזו. לא יודעת עד כמה לך זה חשוב. שוב, לי אישית קשה עם קבוצות גדולות (ועוד יותר עם מקומות שבהם מספר קבוצות גדולות), אבל אני יכולה לראות את עצמי מכניסה ילד למסגרת שבה יש קבוצה גדולה, בתנאי שהיתרונות האחרים מאד משמעותיים בעיני (ובעיקר ההתרשמות שלי מהצוות). אפילו שקלתי גן כזה לאורי בשנה שעברה.

הילהל

New member
את יכולה לפרט לגבי העצמאות?

כי אני מנסה לחשוב על זה לבד וזה לא עד הסוף ברור לי.

אפרתש

New member
עצמאות:

הילד יוזם משחקים. לא מחכה שמישהו יקרא לו, כי אולי אף אחד לא יקרא לו. מסתדר "עם מה שיש" - 34 ילדים תפסו את כל הצעצועים השווים - הוא מוצא עם מה לשחק. יודע לבטא את עצמו, עם הילדים ועם הצוות. להגיד שמשהו חסר לו. מצליח במטלות - כשנותנים דפים וצבעים מתחיל לצייר בעצמו, ולא יושב עם מכחול רטוב / דבק שפוך / נייר קרוע ומחכה שמישהי תתפנה אליו לעזור לו. לא זוכרת בן כמה יונתן, אבל עדיף שהילד יידע ללכת לשירותים לבד ולהרים לבד את המכנסיים וכ"ו. יודע לקחת לבד לשתות, כי אולי המטפלות לא זוכרות שהוא עוד לא שתה (ועל זה דוקא שמעתי שבנעמ"ת מקפידים על "סבב שתיה").

לאה_מ

New member
עצמאות

היכולת לתפקד באופן עצמאי בגן. לדוגמא: צעצועים ומשחקים מונחים בהישג ידם של הילדים. חומרי יצירה נמצאים (לא חייב להיות כל הזמן, אבל בזמן פעילות יצירה לפחות) בהישג ידם של הילדים. אסלות וכיורים המותאמים לגובה הילדים (ואם לא, לפחות ישבנונים ושרפרפים שמאפשרים לילדים עצמאות בעשיית הצרכים). אפשרות לילד לבחור פעילות (לא חייב להיות לגמרי פרוץ, זה יכול להיות בחירה מתוך מגוון מסויים שמופעל בזמן מסויים - למשל, בחירה מתוך משחקי קופסה, בחירה מתוך פינות משחק וכו'). נגישות של הילדים לספרים.

אפרתש

New member
אני הבנתי את המשפט שלך הפוך!

אני הבנתי את "היכולת של הילד לתפקד באופן עצמאי" כיכולת של הילד עצמו, את התכוונת כמשהו שהגן מאפשר לו לעשות. נפלאות העברית. אבל טוב שכך - נראה לי ששתינו ביחד נתנו את התמונה על שני צדדיה. גן שמאפשר, וילד שיודע מה לעשות עם האפשרויות.

הילהל

New member
אני רואה שהבנתי נכון

כאן דווקא יש יתרון לנעמ"ת. שירותים - בשניהם ניתן ללכת עצמאית. אבל עכשיו אני מבינה מה הטריד אותי בגן הפרטי - כל הצעצועים/ספרים/חומרי יצירה היו מונחים למעלה למעלה והמטפלות או הגננות קובעות מה עושים ומורידות אותם. אני רגילה מויצ"ו שהדברים נגישים - והילדים יודעים יפה לבקש רשות לקחת אותם וגם להחזיר למקום בתום המשחק. כשיש יצירה במעון הציבורי - יש בד"כ 2-3 עמדות שניתן לעבור ביניהן ולשהות בהן לפי הרצון. בגן הפרטי מחוסר מקום כולם עוסקים בערך באותה עבודה. עכשיו כשאת מסבירה זה ממש מבהיר לי למה הפריע לי לראות את כל הקופסאות האלו כ"כ למעלה.

Shellylove

New member
קופסאות למעלה זה אור אדום

לפחות אצלי. אחת הבעיות שהיו בגן הידוע לשימצה שלנו היה חוסר הנגישות של הילדים, שנבעו מהרצון שלה לשמור על הצעצועים שלמים. היא לא נתנה לילדים לשחק כדי שלא יקלקלו לה את המשחקים של הגן (שחלק גדול מהם היו מתנות של ההורים לגן).

אפרתש

New member
בחירה בין שני דברים טובים!

אין סיכוי שתגורו במרחק הליכה מנעמ"ת? ואם הוא יהיה בנעמ"ת איך תגיעו הביתה מהגן? אוטובוס? זה שיקול, כי אולי עדיף עוד חצי שעה בגן, ולא עוד חצי שעה באוטובוס. זה שאין גננת זה שיקול לא מבחינת התכנים, אלא יותר מהבחינה שגננת עברה הכשרה שמטפלות לא. איך התרשמת מהמטפלות? מנוסות? משקיעניות? נסיעה מיוחדת לגן ביום שישי - אם לא קשה לך, זה לא נורא. אנחנו נוסעים לגן כל יום. אני סובלת, הילדה לא. פרט למספר הילדים, נעמ"ת נשמע יופי. יש יתרון בזה שנשארים רק 3-4 ילדים. אווירה יותר ביתית, פחות המולה.

הילהל

New member
אבל באוטובוס נהיה יחד!

יונתן דווקא אוהב לנסוע איתי באוטובוסים. איכשהו פחות מטרידה אותי הנסיעה הזו מאשר אבדן חצי שעה ביום איתו. המטפלות שם עשו רושם טוב - הבעיה מניסיוני עם ויצ"ו - אין הכרח שאלו יהיו המטפלות בקבוצת הגיל הזו בשנה הבאה... הסתכלתי על עוד כיתה וגם היא היתה חביבה (הכיתה שמהווה את קבוצת הגיל שלו השנה למעשה). אבל את שתי האחרות והמטפלות שלהן לא ראיתי ממש.

אפרתש

New member
זה כבר ענין להעדפה אישית

וגם תלוי אם זה קו שבדרך כלל צפוף או לא, ומה התדירות שלו. אם בשתי הקבוצות שראית המטפלות נראות נחמדות, והמנהלת נראית טוב, כנראה או שהיא בוחרת אותן בצורה טובה, או שהיא משרה אוירת עבודה טובה. מה שלא מבטיח כמובן שאי אפשר ליפול. אבל זה גם אפשרי בגן פרטי. סייעות פתאום מוחלפות.

Shellylove

New member
מה זאת אומרת אין גננת?

כרגע זמני או אף פעם? מאחר והם בפיקוח, אולי תבדקי אם זה בכלל תקין?

הילהל

New member
זה לגמרי תקין

לקבוצת הגיל הזו, שבה הוא יהיה מה"גדולים" שבחבורה. הסבירו לי שיש אפשרות להכניסו לכיתת הגן שלהם ונתו לי לראות את תאריכי הלידה של הילדים שנרשמו כבר - פרט לאחד כולם גדולים ממנו, חלק גדולים משמעותית. וזה לא נראה לי. אני מעדיפה מטפלות, גם אם ההכשרה שלהן להעברת תכנים פחות טובה, על פני גננת בכיתת נעמ"ת כשהילדים "ענקיים".

אור אור

New member
באמת התלבטות קשה

קראתי מה שכתבת כמה פעמים ודווקא נעמ"ת נשמע לי טוב יותר. אני לא רואה בעיה בזה שהוא מרוחק יותר ממקום המגורים העתידי שלכם, גם אנחנו נסיע את איתי כל בוקר לגן בשנה הבאה (כ-20 דקות).הגן גדול ומרווח, זה מאוד חשוב בעיני (פסלנו על הסף גנים קטנים ואפלוליים שגרמו לנו לקלסטרופוביה). 400 ש"ח בחודש זה הבדל ניכר! ונשמע לי מעולה שהפעילות היא עד חמש כל יום. הדבר היחיד שמפריע לי זה עניין התכנים, אני אחזור על מה ששאלו כבר: מה ההכשרה של המטפלות? הן בטוח מעבירות איזה שהם תכנים, איזה רושם הן עושות עלייך? ביקרת שם עם יונתן? איך הוא התנהג?

למעלה