גם אנחנו יהודים....

freshlama

New member
אני מתנצל.

ההודעה הייתה בשבילך. אני מתאר לעצמי שהכותרת יותר התאימה לבנדלה.

זאת הייתה אמירה מהירה.

ברור שהיו יוצאי דופן, אבל הכוונה שלי ב"כל מי שלא נוצרי לבן עור" היא שכמעט כל מי בעצם שלא היטלר, לא צריך לחיות.

Knotted String

New member
אגב, למקרה שלא ידעת,

היטלר לא התאים לקריטריון הארי בעצמו. הוא היה נמוך, שחור ושיער ועיניים, ובכלל לא גרמני.

ועוד איך ידעתי.../images/Emo13.gif

הוא גם היה הומוסקסואל. האידאולוגיה של היטלר נוצרה כתוצאה מהילדות העלובה שלו וההתעללות של ההורים שלו בו בכמה שהוא מכוער. תסכול פסיכולוגי נפוץ, שכשאומרים לך שנים שאתה אפס ויום אחד אתה חייב להרגיש עליון על משהו. אח, העליבות.

meitush123

New member
הם כן היו יעד

אבל לא הספיקו לעשות להם כלום (כמו שגם לא הספיקו לעשות הרבה ליהודים במדינות ערב (אל אף שכן היו קהילות בצפון אפריקה שהושמדו). העמים האחרים היו השלב הבא

lithium1914

New member
למה רק הארמני?

שכחתם את הטוטסי, הקוסובארי, תושבי ננקינג וילידי האמריקות?

סלוניק

New member
כפי שכתב Fleddermause

השואה היא מאורע בעל ערך חינוכי אוניברסלי. היא לא נלמדת ונחקרת בגלל המשמעות שלה לעם היהודי, אלא בגלל המשמעות שלה כלפי האנושות. "השחורים", אגב, גם הם קשורים לשואה היות ולפי מסמכי ועידת ואנזה גם הם היו מיועדים להשמדה. קהילות רבות בצפון אפריקה כמו במרוקו ולוב היו כבר בשלב גטואיזציה ויהודים נשלחו מהם לעבודות כפייה, ובקהילות ספרדיות אחרות כמו תוניס, יוון והבלקן היו שילוחים למחנות המוות ומאות אלפי ספרדים נרצחו במחנות ההשמדה.

DreamS_HunteR

New member
אני לא חושב שהשואה היא של עדה../images/Emo121.gif

מסויימת. היא של עם, וכמו שאמרת, היא של כל היהודים. ואולי העדות האחרות לא מתאבלות על העדה שלהם שנספתה בשואה, אבל בהחלט יש מקום לזכור את העם היהודי העצום שנספה שם. כמו שאמרת, כולנו יהודים, לעדה ולצבע עור בנושא השואה אין משמעות בכלל. זה דבר שכולל את כולנו וחשוב שכל העם יתייחד ויבין את המשמעות של זה. זה לא רק השואה, זה גם הגבורה של העם היהודי במלחמת העולם השניה ועצם העובדה שהעם היהודי חי וקיים על כל גווניו. אותם אנשים שאמרו שהתימנים לא קשורים ואין להם רגשות בעניין, בטח לא מבין עדיין את המשמעות של השואה מעצם היותה מלחמה של העם היהודי על חירותו ועל גבורתו במשך השנים. עצוב לשמוע על בורות כזאת של אנשים שלא מסוגלים להבין כמה קשה היום הזה לכל העדות, הצבעים, המינים היהודים. שכן, כולנו יהודים. על חובתנו לזכור ולעולם לא לשכוח.

השואה היא לא של עם מסויים

היא של האנושות כולה. ואולי העמים האחרים לא מתאבלים על העם שלהם שנספה בשואה ובהחלט יש מקום לזכור את העם היהודי שרבים ממנו נספו שם, אך יש לזכור גם את הצוענים, ההומואים, הקומוניסטים ושאר האנשים שהיטלר לא אהב שנספו שם. שכן כולנו בני אדם , חובתנו לזכור ולא לשכוח.

מכתב

א) כל העם היהודי קשור! בכל תפוצותינו עברנו פוגרומים ונסיונות חיסול והשואה של מלחה"ע השניה היא פשוט הכי קרובה אלינו. ב) גם בצפון אפריקה הגרמנים רצחו אותנו בשואה אבל במספרים יחסית מצומצמים (4000 אם אני לא טועה) אפילו נשלחו לאושוויץ מאות אנשים. ג) הנאצים לא היו רחוקים מביצוע הליכים דומים מחוץ לאירופה.

want2know

New member
מדבריו של ההיסטוריון הגרמני המפורסם

מדבריו של ההיסטוריון הגרמני המפורסם, אברהארד יקל: "רצח היהודים על ידי הנאצים היה מאורע יחיד במינו, בכך שמעולם לפני כן לא קמה מדינה שהחליטה כי קבוצת בני אדם, כולל זקנים נשים טף ותינוקות תושמד, ושהחלטה זו תוצא לפועל בכל האמצעים האפשריים שבפיקוחה – ובכל מקום אפשרי אליו תגיע המדינה תוך כיבושיה. המטרה העליונה לשיטה זו היתה לחסל לגמרי את הקבוצה שסומנה כקבוצת אוייב בכל מקום אפשרי בעולם, על כל נשיה וילדיה – וזאת ללא כל התגרות, התנגדות ומלחמה מצד אותה אוכלוסייה"

למעלה