גם אנחנו יהודים....

רוני13

New member
גם אנחנו יהודים....

היום הייתי בבציפר והרב שלנו התחיל לדבר על השואה ועל המסע העתידי שלנו לפולין. וככה באמצע הדיון הסוער נשלחו הערות מאוד מרגיזות לאוויר... "התמנים לא קשורים...רוב התמנים לא נוסעים לפולין...אין להם רגשות בעניין" וכו'... מה שבאתי להגיד זה שגם אנחנו יהודים, כן אנחנו שחומי העור שבאו מהעולם המערבי-גם אנחנו קשורים לשואה אומנם לא בקשר ישיר אבל אם הגרמנים הנאצים היו מגיעים אלינו מן הסתם הם היו גם שולחים אותנו למחנות ריכוז כי גם אנחנו יהודים. זה מה שבאתי להגיד... עכשיו מה דעתכם האם אנחנו "השחורים" לא קשורים לשואה?

רוני13

New member
השאלה באופן קצת שונה...

האם גם לנו יש על מה לבכות היום והאם אנחנו יכולים להתחבר באמת? דעתכם חשובה.

קקטוסץ

New member
למה, חובה לבכות היום?

כל אדם בעולם יכול להתחבר לגזענות, לשנאת חינם, לתת-אנושיות, לרוע, לעיוורון, לאימה ולזוועה שבשואה.

קקטוסץ

New member
במשלחת שלנו לפולין

יצא רק מרוקאי אחד וכל השאר היו אשכנזים מהבטן הלבנה שלהם ועד האימא הפולניה שלהם. אני לא יודעת אם ניתן מזה להשליך על כל הארץ ובני-הנוער באשר הם אבל בלא-מעט משלחות (למעט משלחות שבהן כל השכבה יוצאת) שמתי לב שהרוב הוא אשכנזי. אני לא חושבת שנכון להתייחס אל השואה כאל "שלנו" או "שלהם". אולי לחבר'ה שבאו מאירופה יש יותר קשר ישיר אבל זהו. זה יופי שגם אתם יהודים, אתה רוצה פרס על זה? לא מבינה. בכלל, תימנים לא הגיעו מהעולם המערבי...

iRoNBaLLz

New member
עצם העובדה שזה מסע לפולין תגרום לכך

שיצאו יותר אשכנזים. השואה בפולין יותר מוחשית לאשכנזים בכלל וליוצאי פולין בפרט מאשר לספרדים. יש לאשכנזים קשר יותר ישיר למקום. אני משער שאם יעשו מסע לצפון אפריקה אז כמו האשכנזים והספרדים תיהיינה שונות מאשר מסע לאירופה.

meitush123

New member
אצלנו זה לא ככה

לא יוצאים רק אשכנזים בכלל! (מצד שני אני לומדת בבית ספר קיבוצי שהוא מאד אינטגרטיווי מטבעו) ואצלי בקיבוץ כמעט כל שנה הרוב יוצאים למרות שיש אצלנו הרבה מזרחיים והרבה מעורבבים. (אני דוקא אשכנזיה לגמרי, אבל אין לי קרובי משפחה מדרגה קרובה שנספו בשואה, ובכל זאת אני בטוח אצא)

Fleddermaus

New member
כולם קשורים לשואה.

מרוקאים, תימנים, פולנים, נוצרים, מוסלמים, הינדים, בודהיסטים, בקיצור-כל האנושות, ואף אחד לא היה חסין לתופת ולרצח. כל אחד יכול להתחבר, או לא להתחבר ליום הזכרון הזה, ואין לכפות על אף אחד לבכות, אבל חשוב לזכור שהשואה היא פשע נורא. נגד כל האנושות באותה ההזדמנות אני רוצה לומר שכשם שציינתי היום בכל הכבוד הראוי את שואתנו הנוראה, ציינתי אתמול את יום הזכרון לרצח העם הארמני. כמיליון וחצי גברים, נשים וילדים נטבחו בידי טורקיה בג'נוסייד הראשון של המאה העשרים. אולי הגיע הזמן שילמדו בישראל גם על מקרים אחרים של רצח-עם, ולו רק לצורך המחשת האוניברסליות של השנאה. יהי זכר כל הנרצחים ברוך.

../images/Emo45.gif

זה כל כך ילדותי לחשוב שהשואה הייתה רק כלפי יהודים, כי בתכלס, מי שלא נוצרי ולבן עור, נחשב אצלם למטרה. אגב, בנושא הזה, דווקא אנחנו, העם ששרד את השואה, הוא אחד מהכי גזענים שיש בעולם.

אתה צוחק?

תלך ברחוב קצת. תראה את הגזענות כלפי רוסים, אתיופים, ערבים (שגם אם הם אישית לא עשו לך כלום, ה"עם" שלהם עשה).

iRoNBaLLz

New member
נכון.. בישראל יש המון סטארוטיפים

שגם היום מפרידים בין אנשים. תפיסות העולם שהאשכנזי הוא "חנון מאעפן ופחדן" או שהספרדי הוא "טיפש ואימפולסיבי" תפסו בתחילת דרכה של המדינה ותופסות גם היום. עכשיו לפחות יש "התבוללות" של העדות אחת בשניה ככה שבעוד כמה דורות כבר לא ייחסו חשיבות רבה לעדה ולמוצא של האנשים כי הרוב כבר נולדו בארץ והם תוצאה של דורות רבים בארץ וחלק גם של תערובות של עדות. פעם היו את הסטארוטיפים ולא היו נישואים בין בני עדות שונות...

lithium1914

New member
למה אתה מתכוון ב"מטרה"?

העמים הסלאוויים היו לבני עור ונוצרים, ולפי התוכניות של היטלר היו אמורים להשתעבד לרייך השלישי (מה שגם קרה במהלך הכיבושים של גרמניה במזרח אירופה). הקומיסארים הבולשוויקים (שאמנם לא היו נוצרים מאמינים) יועדו להשמדה. לעומת-זאת, עמי ערב לא היו לבנים או נוצרים, ובכל זאת (לפי מיטב זכרוני) לא קרה להם כלום תחת הכיבוש הנאצי.

freshlama

New member
איזו בורות

היטלר לא רצה להרוג את כל מי שלא לן עור ונוצרי. הוא פעל על פי תורת הגזע בה הגזעים חולקו למעמדות. האריים היו העליונים. הסלאווים אחריהם. והיהודים, הצוענים והווירדים [לפי הגדרתו] הכי נחותים.

lithium1914

New member
באיזה מובן אתה מתקן אותי, מוח?

או שאתה צריך שתילה קטנונית של הסבר על אמנות השרשור?

freshlama

New member
אני משרשר מצוין, תודה לך.

אתה כתבת: "העמים הסלאוויים היו לבני עור ונוצרים, ולפי התוכניות של היטלר היו אמורים להשתעבד לרייך השלישי " וזה שטויות כי מה שאתה מנסה להוכיח זה שגם מי שהיה לבן ונוצרי נרצח בשואה. אז בעצם גם בנדל'ה טועה וגם אתה, כי במקום פשוט לכתוב לו שאין קשר לצבע עור ודת אתה נותן דוגמה לא רלוונטית.

lithium1914

New member
אתה מתעקש על טוהר טרמינולוגי...

ואין בעיה עם זה. בנדהלה, מתוך בורות, כתב על דת וצבע עור. אני תיקנתי את הטענה שלו נקודתית, בלי להזכיר שהוא בכלל טועה בהנחה שלו לפיה הנאצים חילקו את המין האנושי לפי דת או צבע עור. אני מסכים שבכך חטאתי למטרה. נתתי דוגמא רלוונטית ביותר, שהפריכה את הטענה שלו, רק שטעיתי בכך שלא תיקנתי את הנחת היסוד שלו. ביג דיל; אין צורך לקרוא לי בור.

למעלה