גם אנחנו חזרנו ממסע

• פותח הנושא nuf
  • פורסם בתאריך

nuf

New member
גם אנחנו חזרנו ממסע

השורשים, עם המון התרגשות וגם קצת פרטים חדשים, פגשנו אנשים טובים האמצע הדרך שעזרו לנו, ובבודאפשט יש את מוזיאות השואה - חדש לגמרי רק שנתיים, מאוד מרשים מרגש ויפהפה, לנוסעים כדאי לבקר.

ענתר

New member
ברוכה הבאה

אשמח לשמוע סיפורים וחוויות, ולראות תמונות

עב

New member
מחכה לחוויות בקוצר רוח

הייתי במוזיאון חודשים ספורים אחרי הפתיחה ולקחתי דפי זיכרון על בני משפחתי.

nuf

New member
יש המון חוויות מנסיעה כזו של שורשים

משפחתיים, נסענו בתחילה לסלובקיה, בניטרא חיפשנו שורשים למשפחת פליישמן, מקום לידתו של אביו של בעלי,fleischmann mano כי על פי מסמך יחיד שבידנו, שם נולד, אולם באותו מסמך כתוב שחי בבודאפשט התחתן שם נישואין ראשונים עם מרגיט זץ(satz) ב-1927 .באותו מסמך כתוב ששם סבו של בעלי fleischmann zigmond ושם הסבתא ana beck , ועם פרטים אלו יצאנו לדרך, כאשר התברר לנו כי אביו של בעלי ניצול אושוויץ ושם איבד את משפחתו הראשונה, ממש לפני נסיעתנו(בעלי היה בן 5 כשהתייתם מאביו, וכמו רבים לא דיברו ולא ספרו על השואה, בטח לא לילד כל כך צעיר). משלא מצאנו שום סימן לא ברשימות ולא קברים של הסבים בניטרא הסקנו שכנראה חיו בבודאפשט. לקראת סוף המסע הגענו לבודאפשט ושם ניגשנו הן לארכיון היהודי, הן לארכיון שמטפל בנפגעי הנאצים והן לחברת קדישא, ששאמנם נתנו לנו שתי אופציות לחיפוש בבית הקברות בבודאפשט, שני נפטרים שהשם מתאים ומבחינת שנת הפטירה(1923 ו-1925) התאימו לפרטים שלנו, אולם בחיפוש בבית הקברות היתה משימה קשה מאוד, הקברים משנים אלו חלקם בלי מצבות, חלקם עם מצבות שהכתוב עליהם אינו מובן לחלוטין, רק נכנסנו לתוך סבך של קוצים ועשבים שעברו את הגובה שלי בהרבה(1.52 מ' אני כולי) כך שיצאנו מותשים ומאוכזבים והבנו שעלינו להמשיך לחיות את העתיד ולא לחפש נואשות את העבר למשפחת פליישמן. אגב במוזיאון היהודי בבודאפשט, קיבלו אותנו מאוד יפה וניסו לעזור, יש ברשותם רשימות מצולמות של יהודים שהובאו לאושוויץ וקיבלו מספר, ניסינו לאתר את משפחת פליישמן(אב בעלי, אשתו הראשונה ואולי אפילו אם היו להם ילדים?) לא מצאנו כלום, מסתבר שאין להם את כל הרשימות, ובנוסף מי שהיה מיועד ישר למוות לא רשמו אותו כלל. אח"כ נסענו לטורדא שם מצאנו את בית הקברות ואת הקברים של סבא וסבתא רבא מצד אם בעלי משפחת קלמן, קברים עומדים המקומם, סייעו לנו גוייה והנכד שלה שבית הקברות בחצר ביתם, אנשים טובים שנראה ששמחים שמשהו בא לבקר שם את המתים. אחר כך נסענו לשורשים שלי,היינו בדיונדש שם מצאתי את הקברים של הסבא רבא והסבתא רבא שלי מצד סבתי(אם אבי) ובטיסאפורד, שם מצאתי את המסמכים אודות בני משפחת אבי ז"ל, משפחות WEISZ ו-BLAU ואפילו שמחתי לעזור לחבר הפורום שלנו למצוא פרטים אודות משפחתו מטיסאפורד. ניסיתי לקצר כמיטב יכולתי,

עב

New member
אל תקצרי בבקשה!

זה טוב שאת מפרטת כי בטקסט יש אפשרויות חיפוש שלא ידעתי עליהן. כאשר כתבת על המוזיאון היהודי - האם התכוונת למוזיאון שעל יד בית הכנסת הגדול ב DOHANY? פעם ראשונה שאני שומעת/קוראת על כך שיש ברשותם שמות יהודים שגורשו לאושוויץ וקיבלו מספר. ארכיון הקהילה וחברה קדישא - האם כוונתך לארכיון ברחוב SIP? אם כן מדובר בקהילה הניאולוגית. האם ניסית גם את הקהילה האורתודוכסית? מהו הארכיון המטפל בנפגעי הנאצים? היכן הוא נמצא? כתובת? משהו? בית העלמין - האם את מתכוונת לבית העלמין הניאולוגי ברחוב KOZMA? תודה מראש על תשובות ואנא פרטי, זה בסדר, יש לנו סבלנות לקרוא.

nuf

New member
תשובה ל- עב - מוזיאון השואה בבודפשט

קיימים מספר אפשרויות חיפוש נוספות בבודפשט ישנו מוזיאון חדש לתולדות השואה ברמה עולמית - מדהים שנפתח לפני פחות משנתיים ברחוב pava בדרום בודפשט יש למוזיאון אתר באינטרנט ויש להם מסמכים ורשימות ושמחים שמישהוא בא, קשה למצוא כי הרשימות מסודרות לפי מספר הקעקוע שנתנו הגרמנים. האתר הוא www.hdke.hu/en ישנם משרדים של הקרובנות של המלחמה הפשיסטית (לא רק יהודים ) ב sip 16 הם נחמדים אבל הבלגן שם גדול וקשה למצוא בית הקברות הוא אכן ברחוב kozma בשאר בתי הקברות קשה למצוא. בברכה

עב

New member
תודה על הפירוט

במוזיאון השואה הייתי ולקחתי דפי זיכרון.ממך אני מבינה שיש להם את הרשימות של הגרמנים. זה מידע חשוב מאוד עבורי, אפילו מדהים. אנסה אותו בהזדמנות. את המשרד ב SIP 16 אינני מכירה. את בית העלמין של KOZMA אני מכירה, חרשתי אותו במשך יום שלם. התכוננתי מראש ובאתי בבגדים מתאימים עם כפפות לניכוש עשבים. המלווה שלי היה מצויד במזמרה וככה חשפנו את המצבות החשובות. תודה על הפירוט זה חשוב מאוד ומייד יירשם בתיק של "מה לעשות בבודפשט".

למעלה