גלשן מתחילים אדיאלי

natyh

New member
גלשן מתחילים אדיאלי

מהו גלש המתחילים האידיאלי . חיפשתי קישורים כאן בפורום ועדיין מחפש . אנא הצעותיכם המלומדות בבקשה. נתי

חגי

New member
אם לא עובד גש לגלריה -

תמונות גולשים...המראה במבוא חמה. גלשן מתחילים אידאלי תלוי בשאיפות של המתחיל, ברמתו ובזמן שהוא מתכוון לדבוק בכלי הנחות. בד"כ לייט של אפקו יהיה פשרה טובה.

natyh

New member
לא מצאתי

גלשנים באתר שלהם ! אם תוכל להמציא קישור לדפי נתונים של גלשן מתחילים טוב נתוני גודל משקל יחס גלישה מוטת כנף ואולי דברים נוספים . בעבר מצאתי קישורים לדפי מכירות פומביות בחו"ל אך כל אלה נמחקו לי . תודה

natyh

New member
זו היתה הכונה

כאן: דפי נתונים לגלשני מתחילים . מצאתי את המתוחכמים ממשיך לחפש מתחילים . כל הממציא קישורים תבא עליו ברכה.

David Gerby

New member
לא מסכים על הלייט של עפקו

הגלשן מיושן ורובם כבר מרוטים. אני יודע על שלשה מקרים בארץ של קריעת מפרש ושניים מהם פתחו מצנח חירום. בנוסף ההרכבה מסורבלת יחסית (דחיפת המשולש למתיחה) וזה מקשה על ההרכבה כשיש רוח. בעקרון כל הגלשני מתחילים המודרניים היום כמעט זהים : WW Falcon, Aeros Target, Moyes Ventura, Icaro Mars and Relax (curved wing tip), La mouette Sphinx כולם עם מתיחה אחורית וקרוס באר צף. צירפתי קישורים של שלשה מהם.

למה לא מסכים על לייט?

ככה במקצועיות שכזו אתה קוטל את אחד הגלשנים הטובים למתחילים? מה קרה התחלת לקבל פרמיות מהגויים? ורק לידיעתך יש עדיין לייט חדש למכירה

David Gerby

New member
דעת יחיד

מתי עפקו הפסיקה לייצר גלשנים? האם אפשר להתעלם מהעובדה שלגולשים: אבי תמים, שמוליק ואופיר אורי נקרעו מפרשים בזמן טיסה? וזה עוד היה לפני שנים מספר! אני מצדיע לגלשן שלימד פה את מרבית חברי הפורום לטוס אבל כמו שנפרדנו מהדקוטה צריך להפרד בכבוד גם מהלייט. כמובן שהבעתי דעתי באופן כללי לגבי הלייט אבל אם מישהו מוצא גלשן במצב חדש מי אני שימנע ממנו? הלוואי שהיה לנו משהו תוצרת ישראל (בקצב הזה גם בי"ס לא יהיה).

אפרופו בי"ס יש סיכוי טוב לאלטרנטיבה

נוספת בענייני הדרכה... לאחרונה יצא פסק דין בעניין תביעה שהוגשה כנגד בי"ס לצניחה חופשית על פציעה של אחד החניכים.לא מכיר את המקרה אבל בקרוב יופץ בין כל האיגודים תוכן הפסק דין. בגדול התביעה נידחתה בשל הנימוק(כנראה העיקרי)שמי שעוסק בספורט אתגרי מודע לסיכונים שהוא לוקח על עצמו.

ג ל נ ט י

New member
אין כאן חדש - ראה תביעה נגד עגור

שנידונה לגבי צנחן שתבע את עגור לגבי הדרכתו של זאב בגעש. גם שם דחו את תביעתו של החניך והורו לו לפצות את עגוד (תודה ליוספה הפרקליטה המבריקה... על עירנותה לפני כשנה או שנתיים כשהראתה לי את הפסק דין). מצד שני היתה איזה תביעה שערוריתית נגד מוסכניק של טרייקים, שנקבע כי יש לו אשם תורם בתאונה שלא היתה קשורה לתיקון שביצע (נדמה לי שהדבר נידון אצל חשין בעליון). במקרה זה לא היה לנתבע סיכוי ולא עזר לו אפילו שקלוב התעופה ביקש להצטרף כצד בענין הערר (אגב, הקלוב ביזבז שם כסף בצורה מאד מטופשת, וחסרת סיכוי, לשימחתו של עו"ד ירון אפרת...) בכל מקרה, אין לראות שום פסק דין כהסרת אחריות על המדריך (או האיגוד) ואין פה שום הקלה כביכול - שלא לדבר על זה שמדריך שצריך להתגונן בבית משפט מוציא פה ושם איזה שקל, או שניים... במקרה של עגוד שנתבעת אחת לכמה זמן - הביטוח שלהם מטפל בתביעות (ועדיין יש לבית הספר כאב ראש - תאמינו או לא)

ולנסי יש הבדל בין פסק דין שקובע שלא

הייתה רשלנות מצד המדריך(מקרה געש...)לבין פסק דין שקבע שנסיבות דוחקות הם אלה שגרמו לטייס לטוס ללא קסדה וכתוצאה מכך להיפצע(בתביעה כנגד המוסכניק שהשאיר את הקסדה נעולה במוסך).שתי הדוגמאות האלה לא קשורות לתקדים האחרון. אין לי ספק שהתקדים הזה לא נותן לי\או לאחרים חיסיון משפטי,אבל בהחלט מעודד ואולי אפילו יגרום לי(ואפילו שוייצר הביע נכונות) להדריך בעתיד.

חגי

New member
מה הקשר נשמה??? בגללך גם ולנסקי

נסחף לספר משהוא לא ברור ולא קשור

shaison

New member
והיו עוד

תביע שהוגשה נגד בי"ס כנפיים לפניי כ8-9 שנים נדחתה ע"י השופט בטענה "שמי שהולך לבית מרחץ שלא יתפלא שהרצפה רטובה" בתור מי שעדיין עוסק בהדרכת מרחפים אני עדיין מאמין שיש עלינו אחריות גדולה לנסות וללמד על הצד הבטוח ביותר גם כשזה פחות כלכלי. אני מאמין שזה נקרא אחריות מקצועית. זה מה שהחניך צריך להוכיח שהיתה רשלנות מקצועית(במידה והיתה כזאת
) שי לנואל ניו-זילנד

חגי

New member
אתה ממש דמגוג DOD

יש גלשנים שנשברו להם צלעות בנחיתה ואפילו כאלה שנשברו להם הכנפיים ואתה לא מזכיר את זה משום מה. ואם עדיין לא הבנת - קריעת המפרשים היתה תוצאה של בעייה שטופלה - אתה מציג את העניין כאילו מישהוא טס לתומו ונקרע לו המפרש. מה רע בגלשן משומש בן 15 שנה ? אתה שוכח שגולש מתחיל מחפש דברים בסיסיים מאד בטיסה. אם הגלשן תקין אז אין שום בעייה עם העובדה שהוא ישן.

kitoman

New member
תודה חגי על העידוד...

כבר התחלתי לחשוש בקשר ללייט שלי

David Gerby

New member
כבדהו וחשדהו

שוב לדעתי, יש להפריד לייט לגלשנים אחרים ישנים (מעל 15 שנה). אני לא יודע מה הקשר בין צלעות שנשברו לבין מפרש שנקרע. כשאתה קונה גלשן איך אתה יודע כמה צלעות הוא שבר ומה חוזק המפרש? ממידע לא רשמי שקיבלתי לגבי התאונות של אבי ושמוליק כנראה שיש איזה בורג ליד הקינג פוסט שמתחכך במפרש וזוהי הייתה תחילתו של הקריעה בשני המקרים. במקרה של אופיר הוא פשוט נחת וגילה שכ 20 ס"מ משפת הזרימה קרועים. לשלומי טופלס - לא משנה איזה אוירובטיקה תעשה בגלשן, המפרש שלו לא אמור להקרע אלא אם התהפך (וגם אז לא בטוח). באופן אישי היום אני לא חושב שהייתי נמנע מלטוס על לייט אבל הייתי בודק טוב את המצנח חירום שלי לפני ההמראה... קיטומן עצתי לך - אל תקשיב תמיד למה שנעים לך להקשיב. אם המפרש שלך לא יבש מדי תמשיך לטוס עם הלייט רק תשתדל פשוט להתקדם ולעבור לגלשן מתקדם יותר ובטוח יותר מייד כשתהיה מוכן. אני בטפשותי טסתי על גלשן מתפורר שחתיכות ממנו נפלו על ראשי בזמן טיסה. גם כך מליון דברים יכולים לקרות בגלישה אז לפחות בגלשן שלך עדיף לבטוח.

חגי

New member
כשתבין באופן רשמי מה קרה בלייטים

תוכל להביע דעתך אם אתה מתבסס על ידיעה כללית אז כרגיל אתה מטעה

natyh

New member
ובאופן לא רשמי ?

הוא יכול או לא יכול להביע את דעתו ? אני מודה שלא ביקשתי דעה רשמית . אך אם כבר נכנסים לזה אז מה באמת קרה שם ? ומדוע הייצור הופסק ?

David Gerby

New member
אני מביע דעתי

על סמך עובדות. נכון שלא חקרתי לעומק את נסיבות התאונות אבל זה מספיק בשבילי לחשוב פעמיים לפני רכישת לייט בן 15 שנה. מי שרוצה יקשיב, מי שלא לא צריך. נתי, יש כאן עובדים לשעבר בעפקו ויוכלו לענות לך. למיטב ידיעתי הגלשנים היו בסה"כ מוצלחים (סנטנה, אנרג'י וכו') והסיבה להפסקת הייצור היא כלכלית.

למעלה