גלריית הצילומים שלי

חי בר

New member
גלריית הצילומים שלי

ניצלתי את סורק השקופיות שלקחתי בהשאלה ושמתי מדגם מייצג מאוד של כל מיני צילומים. זה אמנם רק קצה הקרחון, אבל בשאיפה להגדיל את האתר בעתיד. אשמח להערות, ביקורות, רעיונות וכו´ הנה הגלרייה: www.pbase.com/javierg

ניב ד

New member
התמונות יפות מאד ושאלה -

אני מבין שאתה מצלם עם מצלמה לא דיגיטלית ומפתח לשקופיות, ואלה סריקות של השקופיות ? אם לא טעיתי בכל זה - האם לאחר הסריקה אתה מעביר את התמונה עוד עיבוד צבעים/תאורה או שזוהי סריקה זהה למקור?

חי בר

New member
אין שום עיבוד על התמונות

גם ככה לוקח בין 5-10 דקות לסרוק כל שקופית!!! הסורק הושאל לי לכמה ימים ואין לי זמן להתעסק עם עיבוד של כל תמונה. מה ששמתי זה רק קצה קצהו של הקרחון. יש באמתחתי כמה אלפי שקופיות שאני מתכוון לסרוק. כפי שאפשר לראות הן חלק נשרטות עם הזמן, פה ושם פטרת וכו´. כשיהיה לי סורק משלי (עניין של זמן כנראה) אעשה אולי עבודה יותר רצינית ואציג את השקופיות מאפריקה ומעוד כמה מקומות בעולם.

ניב ד

New member
יפה. ולמה שאלתי בעצם?

מפני שזו הוכחה ניצחת שגם בצילום לא דיגיטלי אפשר לקבל איכות מעולה של צילום, ואפילו בלי להתעסק אחר כך עם עיבודים דיגיטליים של התמונה.

חי בר

New member
כשיהיה לי קצת יותר זמן,

אני אשים כמה תמונות שממחישות את הרזולוציה של צילום לא דיגיטלי. גודל של שקופית לאחר סריקה הוא כ-3200x2800 פיקסלים. אפשר לעשות זום, ועוד זום, ועוד זום, ועוד זום ועוד זום (בקיצור, ניתן לעשות זום של כמה מאות אחוזים) ועדיין לא רואים "פיקסלציה". למעשה, נראה לי שיש יותר מגבלה של המוניטור והסורק מאשר הרזולוציה של השקופית. כיום מתחילים להגיע לרזולוציות כאלו במצלמות דיגיטליות רק עם SLR דיטליות, שמשתמשות בעדשות "רגילות" שהן על פי רוב בסדרי גודל יותר טובות מעדשות של מצלמות קטנות למינהן, דיגיטליות או פילם).

שאלה

דבר ראשון - אחלה תמונות! ןהשאלה - מהי ה"קסיופיאה" שבצילום?? עדיין לא ראיתי/שמעתי על דבר כזה...

חי בר

New member
מה פתאום בלי פלש?

רוב התמונות מתחת למים צילמתי עם מבזק IKELITE 100. היוצאות דופן הן התמונות של הכריש וכמה של הדולפינים (אפשר לראות מיד אילו כן עם מבזק ואילו לא). כל שאר התמונות "היבשתיות", שחור לבן וכו´ הן ללא מבזק בכלל. רק לאחרונה התחלתי להשתמש בכזה

הקרפיון

New member
הקסיופאה נראתה בריף הדולפינים

נראה שהטעם שלהם לא משהו, לדולפינים לפחות, ולכן רואים הרבה מהם בריף. מה שהיה אפילו יותר מרשים היו שושנים ששחו בגוף המים. אפשר לראות אחת כזו בתמונה של הקסיופאה.

little mermaid

New member
תמונות מדהימות!!!

אחרי מלא זמן שלא ביקרתי כאן (ושלא לדבר על כמה זמן שלא צללתי!) כיף לחזור ולראות כאלו תמונות יפות! :)

למעלה