גלריות חוגים וכו'

Burzum111

New member
../images/Emo207.gif השיטה של בטי אדווארדס?

לא מזמן אמרו לי בפורום שהשיטה הזו, אולי יעילה אבל חסרת כל בסיס מדעי. התחלתי לקרוא את הספר (אני לא מתחיל גמור אבל גם לא מתקדם) ומה שהיא אומרת נשמע לי כל כך הגיוני. השאלה שלי היא כזו- האם השיטה של blind contour drawing (ציור של קו המתאר בלבד מבלי להסתכל על הדף) היא במקור של אדווארדז או שהיו אנשים לפני שפירסמו אותה? יש מקורות ספציפיים ששוליים את הבסיס המדעי בספר שלה?

טיפול שורש – יובל כספי

טיפול שורש – יובל כספי גלריה Droval מזמינה אתכם לשיח גלריה עם האמן והאוצר יובל כספי. יום ו' 7.12 בשעה 12:00 נעילה: 21.12 גלריה Droval, בן-צבי 5, רמת חן (ר"ג) טל. 03-6765284 | [email protected] | www.myspace.com/droval שעות פתיחת הגלריה: א', ד', ו' ושבת: 10:00-14:00. ג', ה' – 17:00-20:00

WORLRL

New member
../images/Emo42.gifבתים פתוחים במזכרת בתיה../images/Emo70.gif../images/Emo41.gif

בתי אמנים פתוחים במזכרת בתיה, יום שישי הראשון בכל חודש! להורדת הקובץ באיכות טובה יותר לחצו כאן.

SP2911

New member
הזמנה לכנס בנושא מכירת אומנות ברשת

אינכם מוזמנים לכנס המיועד לאמנים המעוניינים למכור את האמנות שלהם ברשת בכנס יהיה מפגש עם מומחים בתחום וגם עם אמנים שכבר בתוך זה ומצליחים הכנס חינם ויהיה מעניין מאוד לפרטים והרשמה

coach miriam

New member
התרגיל של ציור עיור הוא לא חדש

ולא המצאה של בטי אדוארדס . מה שאדוארדס עשתה זה בעיקר את המחקר על היישום של הרעיון של מוח שמאל ומוח ימין לגבי הציור. היא קיבצה בספרה אך ורק תרגילים שמתאימים לגישה הספציפית הזו ובדקה את היעילות של השיטה בקורס בסיס בן עשרה שיעורים. בסוף הספר שלה יש ביבליוגרפיה שאולי יכולה לעזור לך. יש הרבה מחקרים בנושא שמאל ימין במוח (לא בהכרח בקשר לציורׂ) בהזדמנות, אני אחטט בניירות שלי למצוא את שמו של החוקר האוסטרלי שבנה כובע עם מגנטים שמנטרל את הפעילות החשמלית באונה השמאלית כדי לראות איך פועלת האונה הימנית בנושא הציור. (גם על זה כבר כתבתי) יש ספר די פופולרי בעברית של ד"ר רסטק שנקרא המוח אבל הוא חדש ואני לא יודעת אם יצאה מהדורה חדשה שכוללת עידכונים במחקרים שנעשו באלף הנוכחי. הדברים לא רק נשמעים הגיונים , הם גם "עובדים" . אני מדברת מניסיון של 16 שנות הוראה בשיטה הזו . כמו שציינתי היא בעיני שיטת מבוא ואם מישהו רוצה להתעמק ברישום יש מה להוסיף . אבל בזמן קצר אדם יכול לשפר את ההסתכלות שלו ודרך זה את ההבנה שלו לגבי מה שהוא מצייר, וזה גם צשפר את ההסתכלות שלו פנימה. יש גם גישות ושיטות אחרות כמו שודאי קראת ....כל אחד מה שמתאים לו....העיקר שנהנים

grayart

New member
היא כותבת בספר מאיפה התרגיל...

את התרגיל תאר Kimon Nicolaides בספר The Natural Way To Draw , מורה נחשב ביותר, וספר נערץ ומומלץ על ידי אומנים מקצועיים רבים.

Burzum111

New member
הבנתי../images/Emo45.gif

אם לשפוט על פי הציורים הלפני ואחרי היא בהחלט עובדת. לפי מה שהיא אמרה, בשביל ציור ריאליסטי צריך 5 מרכיבים, האחרון הוא הגשטאלט שמשלים את כל ה4. האם היא ציינה מה צריך בשביל רישום אידיאליסטי\מהדמיון\סוריאליסטי?

Burzum111

New member
אה כן, יש לי אותו.

היא ציטטה ממנו בהקדמה נראה לי. ספר רציני ביותר.

coach miriam

New member
נראה לי שצריך להבדיל בין ציור אידאליסטי

או ציור מהדימיון או ציור סוראליסטי. ציור זה שפה שמשתמשת בצורות צבעים וטקסטורות בשביל לספר את הסיפור. כמו שמילים הן אבני היסוד של השפה אבל יש פרוזה ויש שירה ויש חרוזים או כתיבה עיתונאית, יש מכתב או אי מייל יש כרטיס ברכה כל דבר זה משהו אחר. וכמו במילים, לא תמיד אם תשים שם את כל המילים השייכות יצא לך חיבור טוב, זה חשוב איך תבנה את המשפט, איזה הקשרים מילוליים תיצור....נראה לי שגם בציור זה כך, גם בציור צריך לשים הכל ביחד כך שזה "יעבוד" יש ספר נוסף שלה drawing on the artist within אבל אותו לא קראתי ולקחתי ממנו רק שני תרגילים , את תרגיל הרגשות. ואת הפורטרט האבסטרקטי ...רעיון שאני משתמשת בו גם באימון אישי.

Burzum111

New member
הספר השני קיבל ביקורות פחות טובות,

נטען שם שהיא ממחזרת את החומר וגם שהיא מנסה לטעון טענות חסרות בסיס היסטויר (למשל שלאונרדו דה-וינצ'י עסק בזֵן בודהיזם וכו').

coach miriam

New member
על הספר של דר רסטק

שכחתי את ה-לא. הספר אינו חדש ולכן אני לא בטוחה אם הוא מעודכן. בערוץ 8 יש מדי פעם תכנית על משהו חדש בחקר המוח כך גם בתכניות מסויימות בביביסי.

levendelbloch

New member
לבטי רובינשטיין תודה על האיחולים והפירגון נשמ

לבטי רובינשטיין תודה על האיחולים והפירגון נשמח להיפגש בפתיחת התערוכה "הארה"

למעלה