גלריה מדהימה

gilboa52

New member
גלריה מדהימה

שלום לכולם , אני ממש חובבן בתחום אבל מאוד מתרשם ומתלהב מהמקצועיות שלכם ומבונסאי בכלל. מצורף לינק לאתר עם גלריה שגורמת "להחסרת פעימה" לכל חובב בונסאי. בהזדמנות זו שאלה : איפה ניתן להשיג כלים ( עציצים) לבונסאי ולאוו דווקא מקוריים ויקרים. תודה . תהנו. http://home.eduhi.at/user/bonsai/Putz_Bonsaigalerie.html

סן תאי

New member
מרהיב

באמת גלריה נהדרת, איכות הצילום מעצימה את הרושם שמותירים העצים הניפלאים. בקישורי הפורום תמצא את כל המידע לגבי רכישת עציצים לבונסאי.

bekN

New member
אני ממש ממש לא מומחה

אבל נראה שחלקן מעובדות במחשב,לא?

סן תאי

New member
גם אני מומחה קטן מאוד

ואכן עושה רושם שנעשה בחלקן או בכולן עיבוד מחשב. אבל נראה לי שהמחשב שימש בעיקר ליצירת הניתוק מהרקע ולא התערב במאפיינים של העצים. כך או כך העצים מרשימים.

bekN

New member
העצים יפהפיים...

אבל נראה שהם עברו גם הדגשת צבעים,למשל בוויסטדי בברור...דבר שקצת פוגם במראה הטבעי שלהם...

איתןem

New member
הדגמה לשימוש ועיבוד בתכנה דיגיטלית

1. העציץ בגוון חום אדמדם 2. העלים ירוקים,רקע שחור

איתןem

New member
המשך הדגמה -הגוונים שונו

1. גוון העציץ שונה לכחול 2. לעלים נוסף גוון כתום אדמדם

איתןem

New member
המשך ההדגמה-התמונה המקורית

לפני העיבוד בתכנה הדיגיטלית

איתןem

New member
השימוש בתכנה הדיגיטלית

ההדגמה הקטנה של העזרות בתכנה הדיגטלית -היא הסיבה לכך שאני אישית מעדיף בפורום צילומים "פשוטים" אוטנטיים ולא מתייפייפים של הצמחים לשם העברת האינפורמציה ללא כחל ושרק. כמובן שאינני פוסל את הצילומים היפים והאמנותיים של הצמחים לצרכי קיטלוג ,תערוכות וכו' אבל יש לי ספקות באם לא נעשה שימוש בתכנה דיגיטלית המאפשרת לשנות גוונים ,להעלים פגמים וכו'על מנת "לשווק" את הצמח לא כפי שהוא במציאות דבר הפוגם באמינות של החומר המצולם.

איתןem

New member
אמינות בצילום- בתקופת התוכנות

הדיגיטליות.לשים לב לפחית הקולה ולצמחים

איתןem

New member
אותם הצמחים עם שינוי מידת הפחית

אפשרות לתעתע ולהטעות ע'י שימוש בתוכנה דיגידלית

moonchild N

New member
העצים בגלריה

העצים נחמדים, אבל מעט מאוד מהם מגיעים לרמה, למשל של עצים שמוצגים באתר של וולטר פל, אם בכלל.

bekN

New member
אני לא חולק על איכות העצים

וגם ללא העיבוד אפשר לומר,ע"פ הצורה והמבנה שאלה אכן צמחים באיכות גבוהה מאוד,ואין צורך בהשוואות לוולטר פאל... הביקורת שלי היא על כך שלדעתי נוספו צבעים והודגשו גוונים בצורה שמטשטשת את המראה הטיבעי,מה שנותן להם מראה מעט פלסטיקי כמו סוג של "בונסאי-דיסני" ,וחבל,כי אלה באמת עצים לא רעים. ערב טוב נעם

פלאי הפוטושופ?

בתמונה זו המוכפלת, פעם ברקע המקורי הבהיר, ופעם ברקע שהוכהה, רואים היטב, כי הצמח לא שונה, אלא רק הרקע. הצמח נפלא מלכתחילה, ושינוי הרקע הבליט את איכויותיו, שהיו בנמצא ממקודם. במקרה זה שכחו לעבד את התמונה בפוטושופ, והנה כך נראה המקור: התאורה מצויינת, הצמח יפה וברור, לו עיבדו אותה בפוטושופ, היו רק מורידים את קמטי הרקע, מכהים אותם, וטיפה מעמעמים את לובן העץ הגלוי, בכדי שייראה נכון יותר. (לפחות כך אני הייתי עושה). התמונות טובות, התאורה מצויינת. יקירי, אי אפשר בפוטושופ לגרום לעץ בינוני להראות טוב. תאמינו לי, ניסיתי... ולי יש נסיון רב בעבודות פוטושופ. אבל תוכנת הפוטושופ מאפשרת להבליט חלקים שכן קיימים, כמו לשנות צבעי עלים, כמו להכהות או להבהיר חלקים, מאחר ועין המצלמה לא מסתדרת טוב עם שינויי בהירות וכהות, כפי שהעין האנושית עושה. כמובן יש היוצרים דימויים חדשים לחלוטין בפוטושופ. לא נראה לי כי באתר המדובר זה המצב. יופי של עצים, יופי של עבודת סטודיו, טיפול סביר בפוטושופ, (אינני מכירה את צבעי העלים במקור), ויופי של אתר. מיכל

פלאי הפוטושופ?

צודקת בכל מילה, והערה, אין תוכנת מחשב שאינה דיגיטלית, אולי "כוונת המשורר" תוכנה לעיבוד תמונה? או מצלמה דיגיטלית?

איתןem

New member
תכנה לעיבוד תמונות,או פוטו שופ

צהרים טובים מיכל,באמת לא חשוב כיצד קוראים לזה,הרי כל בר-דעת מבין למה "התכוון המשורר".לא זה מצה שחשוב. אני מסכים עם דברייך והם גם לא ניתנים לסתירה,אני לא פוסל את השימוש "בתכנה" לעיבוד תמונות,אני יודע להעריך את היופי וההשקעה בצילום איכותי,ובאמת נהדר לראות את הצילומים האמנותיים והיפים של הצמחים. אלא מאי? אותי אישית בתור מגדל "בונסאי", חשוב לי לדעת האם הצמח שמשווקים לי בצילום הוא קרוב למה שהוא באמת-או שהוא משווק עם תוספות "קוסמטיות'שונות. יש לי שליטה די טובה בתכנה לעיבוד תמונות,וידוע לי הייטב כיצד אפשר להוסיף או לגרוע מן האובייקט המצולם, לשנות גוונים ועוד... ולכן אני א י ש י ת מעדיף לראות בפורום בונסאי צילומים שאינם מעובדים בתכנה לעיבוד תמונות-איתן

"התמונה הכפולה", ועוד לעיבוד תמונות

בעצם "התמונה הכפולה" איננה כפולה, אלא שלבים שונים בפריחה, נראה לי של אותו הצמח. מכל מקום בתמונה התחתונה לא שינו את הרקע, נראים שם עקבות צללים מקוריים, שלא בוטלו בתוכנה לעיבוד תמונה. וכאמור, האיכויות של הצמח והצילום הינן מקוריות. לעניין הצבע והגוונים, יש נקודות נוספות אותן חשוב להבין בדיון על עיבוד תמונה: יש בעייתיות רבה בהעתקת צבעים למדיה שונה. כל מסך ומסך מכוון אחרת מבחינת הצבעוניות שלו. כל מצלמה מכוונת שונה מבחינת הצבעוניות שלה, וכך גם כל סורק וכל רכיב במערכת הדיגיטאלית. לכייל את המערכת כראוי עולה מאות דולרים. לך תדע איך זה היה במקור, ואיפה ומתי ואיך התעוות בדרך. ארחיב עוד קצת לעניין ההבדל בין העין האנושית ל"עין" המצלמה: תמונה צבעונית יכולה להבחין בין רמות תאורה שונות נניח בהפרשים כוללים של X. תמונה שחור לבן איכותית יכולה להבחין בהפרשים של כ-2X. לעין האנושית טווח הרבה הרבה יותר רחב של ראיית רבת גוונים וכהויות ובהירויות. העין האנושית גם יכולה לכוון עצמה לשינויים בתנאי כהות ובהירות במהירות רבה. (תחשבו על נהיגה בחושך). לכן התאורה בצילומים כה חשובה, להקטינת את הפערים בין חושך לאור בתמונה אחת. אבל אם הצלם פישל בתמונה, הרי אני רואה כלגיטימי לחלוטין שימוש בתוכנה להקטנת הפערים הללו: בכדי למנוע שריפה בלבן של מקום מואר יותר, או כתם שחור במקום חשוך. בכדי להשיב לתמונה את ההרמוניה שהיתה במקור. ובכלל עוד לא דיברנו עליכולתן של התוכנות לשנות גוונים וצבעים בקלות רבה רבה. ועוד ועוד ועוד. תוכנת עיבוד התמונות מהווה גם כלי להבעת דעה וראייה ייחודית, וכאן אנו גולשים לאגף האמנות: אני רואה את השימוש שלי בתוכנת עיבוד תמונות, כאמצעי להראות את נקודת המבט שלי. את המציאות, כפי שאני רואה אותה. כפי שאני חווה אותה. (נכון, זו כבר מתחילה להיות שאלה פילוסופית, מהי מציאות ואיך רואים וחווים אותה). אני אישית רואה אלמנטים מסויימים בבירור יותר מאחרים, הם "קופצים לי לעיניים", ואת הראייה הסובייקטיבית שלי, אני לפעמים מנסה להעביר לצופה באמצעות "קצת עזרה מחברים": דהיינו תוכנת הפוטושופ. אבל, זה כבר באגף האמנות ולא התעוד. שבוע טוב מיכל.

למעלה