ברשותך... או בלי רשותך
אני מסיים עכשיו (עוד שבועיים

הנדסת חשמל בבן גוריון. ולא! אני לא חושב שבזבזתי את הזמן 4 שנים, לא, לא למדתי "חומר תיאורטי בגרוש שלא שווה הרבה" אלא להיפך! אני עובד היום, והרבה מהחברים שלי נקלטו יפה מאוד בתעשיה. כולם, ללא יוצא מהכלל משתמשים בחומר ובידע שנרכש במהלך הלימודים. בניגוד לתכנות, אין שום סיכוי ללמוד את החומר הזה באופן עצמאי. ולראיה, אתה יכול למצוא הרבה מתכנתים בוגרי קורס הסבה או לחילופין כאלה עם "ידע מהבית" אבל לא תמצא מהנדס חומרה אחד שלא עבר במוסד אקדמי זה או אחר ולמד הנדסת חשמל או אלקטרוניקה. אני לא יודע איזה תואר נחשב בהנדסה אתה מסיים (תעשיה וניהול???) אבל זה בטוח לא חשמל, ואם כן, אז כנראה הממוצע שלך על הפנים. גם מבחינת המשכורת, בשנתיים האחרונות (בהן עבדתי כסטודנט) הרווחתי יפה מאוד (לא זה לא היה 22 ברוטו - אבל זו היתה משכורת בהחלט יפה ורכב), וגם עכשיו, כשאני על תקן מהנדס מתחיל, המשכורת יפה ומכובדת, יש אוטו, יש פלאפון, יש תנאים. ושוב: אני לא היחידי בסטטוס הזה. אז נכון, היה משבר, ועכשיו מתחילים לצאת ממנו. ואם לפני שנתיים כל דרדק שרק סיים ללמוד וחשב שהוא הכי כלי בעולם היה מקבל משכורת התחלתית של 17-18 אז היום המשכורות ירדו בממוצע ב-25% אבל הן נשארו יפות מאוד. הנתונים המספריים האלה לא יצאו מהראש שלי, תעשה בירור כמה מרוויח מהנדס מתחיל באינטל, מוטורולה או ti. לסיכום, אין לי ספק בכלל בתואר אקדמי מעיד על יכולת של אדם. נכון, תואר במדעי המחשב הוא (לפעמים) הרבה פחות פרקטי, ונכון שמי שעבד עם mfc או דלפי שנתיים ומכיר בע"פ את כל האובייקטים יוכל לתכנת gui יותר טוב, אבל אין לי ספק שאם נצטרך להרים רשת מבוזרת ולחשוב על אלגוריתמים מבוזרים לביצוע פעולות כאלה ואחרות הוא יהיה פחות טוב ממי שטחן גרפים במשך 3 שנים. הנדסת חשמל (או אלקטרוניקה) זה כבר סיפור קצת שונה: התואר מאוד פרקטי. יש הרבה חומד תיאורטי שבלעדיו אין בכלל מה לדבר על פרקטיקה, יש הרבה חומר וידע מעשי שנרכש במהלך הלימודים. ורק בתור דוגמא ניתן את הפרוייקט ההנדסי. נכון שיש כאלה שלוקחים אותו כבדרך אגב אבל יש מספר חברות סטרטאפ מצליחות שקמו בעקבות פרוייקטים. ואם דיברנו על הכלל, אז הנה הפרט: אני עובד החל מתחילת שנה ב´. נכון בהתחלה הייתי מתכנת (ידע מהבית ולא מהלימודים), אבל זאת היתה עבודה זמנית רק כדי להחזיק את האוניברסיטה. מתחילת שנה ד´ אני עובד במקצוע, רוכש נסיון, ומגלה כל יום מחדש כמה חשוב החומר התיאורטי שלמדתי. (אני יושב בעבודה עם קלסר שלי משנה ג´ כדי לנתח אלגוריתם קידוד והשפעתו על ה-snr במערכת). לא, לא חיכו לי עם שטיח אדום, ואני לא מליונר (עדיין

אבל יש לי משכורת שמספקת אותי, יש לי את כל התנאים בעולם שרק יכולתי לבקש, והכי חשוב: יש לי סביבת עבודה נעימה, עם אנשים טובים, שמהווה לי חממה להתפתחות. אה, ובקשר לפרוייקט: אני ממשיך לתואר שני, והתיזה שלי תהיה מבוססת עליו... מאמר אקדמי ראשון כבר התחלנו לכתוב