גלעד שליט

תמיר1991

New member
נכון, אבל אם לא היינו חונקים את הפלשתינאים,

ונותנים להם לעבוד פה, כלכלתם הייתה טובה יותר. ומה שתיארת זה בדיוק הכוונה שלי ל"עוני מרצון", כלומר, סדרי עדיפויות שמקדשים עוני. תמיר.

hkatsman

New member
אבל אתה לא יכול לקרוא לזה עוני מרצון

הם לא רוצים להיות עניים.

חצילע

New member
אבל הם בוחרים בסדר עדיפויות

כזה שמוביל אותם למצב הזה. אף אחד לא אשם בעוני שלהם חוץ מהם עצמם.

תמיר1991

New member
בדיוק. ולמה הקצבאות שלהם צריכות להיות על

חשבוני, אם הם מסרבים לעבוד? תמיר.

מכושפת15

New member
../images/Emo31.gif../images/Emo128.gif"עם מסכן ורעב?" :|

בדר"כ אתה כותב לעניין, אבל הפעם.. אם הוא רעב ומסכן אנחנו לא אשמים בזה. הם אשכרה סוגדים לארגוני טרור שאח"כ מביאים מחבלים להרוג לנו אזרחים. הם בונים את אותם ארגונים קיצוניים, הם שולחים את הילדים שלהם להתאבד. העוני של החרדים הוא אחוז קטן יחסית לעוני במדינה, והעוני שלהם הוא מטעמי צניעות ובחירה. מה עם החלק הגדול האחר? כל המובטלים במדינה? לא מימשו את הצ'אנס? חשבת על זה שלא לכולם יש צ'אנס? איזה צ'אנס יש לדוגמא לאם חד הורית שצריכה לפרנס את שלושת ילדיה ואין לה זמן ללמודים? איזה צ'אנס יש לעולים חדשים שבאים וצריכים להתחיל הכל מחדש? ולפלסטינאים דווקא יש צ'אנס, מה אם במקום לפתח את ארגוני הטרור הם יתחילו להשקיע באזור שלהם? לבנות ממשלה נורמלית? אוניברסיטאות? לפתוח עסקים? תראה, אתה אחד שצריך לדעת שאנחנו עם שעבר הרבה, יש לנו מקום קטן בעולם וגם פה לא נותנים לנו לחיות בשקט. אנחנו חיים באיום יום יומי מ-לא מעט מדינות פה מסביב. עם כל הבעיות שלנו, למה אנחנו צריכים לפתור את שלהם? הם דואגים לנו? כשמחבל מתפוצץ במועדון והורג עשרות בני נוער, הם חושבים כמה מסכנים אנחנו? אני חושבת שלא. אז הגיע הזמן להתמודד עם העובדות, נכון שכולם רוצים שלום ושקט, אבל ניסינו ואיתם זה לא הולך. זה שמסרנו שטחים וכמעט הבאנו את עצמנו למלחמת אזרחים זה מספיק. אם הם לא מביעים רצון הדרך היחידה שנותרה היא דרך הכיבוש. כמה שזה כואב, אין מה לעשות. לא תמיד חשבתי ככה, עד שבן דוד שלי התגייס לקרבי. הפחד, הדאגות, 3 שנים שכל המשפחה התפללה לשלומו. אני לא רוצה לחשוב מה היינו עושים אם חס וחלילה היה קורה משהו. הוא אחד מתוך המוני חיילים כאלה, שלצערנו לא הרבה שורדים. ואני מבקשת סליחה מראש מכל השמלאנים פה, אבל כל העם הפלשטינאי בכלל לא שווה את החיים האלו שהולכים להם. אני אומרת להחזיר את גלעד שליט כי אני בטוחה שהמון אנשים מחכים לו בבית ואף אחד לא היה רוצה לאבד מישהו בחוסר ידיעה לגביו.. ואנשים, תתחילו לחשוב על המדינה שאתם חיים בה ועל האנשים שמקריבים את החיים שלהם כדי לשמור עליכם.

P i x i e s

New member
ידוע לך למה הם סוגדים כל כך לחמאס?

כי החמאס מביא להם את מה שהם רוצים! הם אומרים להורים לשלוח את הילדים לגנים ולבתי הספר של החמאס והחיזבאללה, שם נותנים להם חינוך וגם השכלה עיוורת ללכת אחרי הטרור ולזכות בחיים טובים, ובתמורה לזה הם נותנים להם עוד כסף, דואגים לרווחה ולכלכלה. במצב כזה גרוע שיש בעזה- עוני, צפיפות, מחסור בחשמל ואוכל וצרכים בסיסיים... לא היית נותנת אמונך בראשון שיציע ויקיים? תחשבי על זה. כמובן, אני ממש לא מכלילה וכו', יש אנשים שהולכים לשם מרצון, אבל יש קבוצה גדולה של אנשים שעושים את זה בשביל הדברים שהחמאס מבטיח ומקיים, מה לעשות שזה נכון... (וזה ממקור בטוח, ככה שאין מה להתווכח. זה המצב.)

מכושפת15

New member
אני לא אומרת שזה לא נכון

אבל אנחנו צריכים לתמוך בהם ולעזור להם אם הם מחנכים (אפילו בלית ברירה) את ילדיהם לטרור? אני לא חושבת. תראי, אף אחד גם לא קם ועושה משהו, כולם שם נשארים אדישים למצב הזה. ואם נחשוב על זה, להפיל את ארגוני הטרור זה להפיל אותם וההפך. הם בונים אותם, גם אם לא בכוונה תחילה לפגוע.

Gadook

New member
הכוונה הובהרה, רק חבל שהיית צריך

להשתמש במשפט כזה. באמת שחבל. זה בדיוק מה שאני וטל אמרנו, אין צורך לקיים דיונים פוליטיים אם אין אפשרות לשלוט בהתבטאויות.. תנסה להיות יותר זהיר?

תמיר1991

New member
אנסה, פשוט יערית הרגיזה אותי אישית גם בגלל

רקע קודם, לא חסרים מקרים של הודעות לא כל כך חביבות שלה כלפי קודם. ואם זה יוצר ריבים [כל הפורום יודע שאני שמאלני, וכל הפורום יודע שיערית ימנית, ויש עוד דוגמאות] - אז אולי באמת אין צורך בשרשורים האלה... תמיר.

Gadook

New member
אבל לדעתי זה לא חייב לגרור ריבים,

אני מבינה שהיו לך מקרים קודמים איתה או עם כל בן אדם אחר, זה לא סותר את זה שאפשר לא להכנס לפינות כאלה. חשוב לי שיהיו דיונים כאלה בפורום, זה חשוב, אבל אם זה יגמר ככה כל פעם.. אני לא יודעת. הנה, אני ודעותיי השמאלניות לא מסכימים עם חלק מהדעות פה אבל אני חושבת שהצלחתי לשמור על איפוק פחות או יותר..

זונע

New member
חחח מצטער יערית

אבל זו ההודעה הכי מפגרת ששמעתי בחיים. תאמיני לי מזל שאת לא ראש ממשלה אחרת הייתי מעדיף לירות בעצמי.

זונע

New member
הלו חמודי שלא תתבלבל

זה לא בגלל שאני איזה שמאלני, וזה בכלל לא קשור להעדפות הפוליטיות שלי. פשוט למעשה כל כך מטומטם כמו החשכת עזה יש כל כך הרבה השלכות כשכבר עדיף פשוט לעשות התאבדות המונית.

זונע

New member
וואלה נכון הכינוי שלך בילבל אותי, מצטער

אגב נו אופנס כן? יכול להיות שיש לך דעות טובות פשוט החשכת עזה זה קצת קצת קצת...קיצוני.

למעלה