גלעד שליט.

Nobilis

New member
אני מבין ש...

החמצת את הקטע שבו הפלסטינים ספגו מאות רבות של הרוגים במבצעי הנקמה של ישראל לאחר חטיפת גלעד שליט. אז לא, היחס הוא לא 1 בתמורה ל-1027. הם שילמו בהרבה, הרבה מאד הרוגים בשביל לקבל את ה-1027 האלה.

airdene

New member
אז בעצם אפשר להבין מדבריך שכל הטילים, רקטות,

צליפות, מוקשים, ועצמים מעופפים אחרים נועדו רק לשחרר את אסירי הערבים בכלא הישראלי ואם רק נשחרר את כולם ישררו שקט ושלווה בגבולות עזה ? . או שאולי תוכל להיות מדויק יותר ולהצביע בודאות על מספרם וזהותם של הערבים שמסרו את חייהם על קידוש שיחרור אסיריהם ואילו מתו על קידוש שיחרור אדמות פלשתין הכבושה ואילו מתו סתם כתוצאת לוואי של יום כיף של הפראים הישראלים ?

Nobilis

New member
זה לא מסובך

החמאס קיבל אזהרה שישראל תפתח במבצע אדיר מימדים ברצועה (שיעלה בנפגעים רבים) אם לא ישחררו את גלעד שליט מיד. הם בחרו שלא לעשות זאת (מכיוון שהוא הקלף לשחרור אסירים), ואכן שילמו במאות הרוגים מיד לאחר מכן. קרי - הם שילמו מחיר כבד מאד בשביל שיחרור האסירים שלהם. היחס לא היה 1 תמורת 1027. הם הוסיפו עוד הרבה מאד מתים. עד כאן רק לוגיקה. להתווכח על הפוליטיקה מאחורי זה לא מעניין אותי, בטח לא באינטרנט. אני לא משלה את עצמי שמישהו מאיתנו ישכנע את השני.

Mrs G

New member
אתה משאיר אותי בלי מילים

ולדעתי אתה פיצחת פה נוסחא להסבר העסקה - כזאת שאף מהנדס פלשתינאי לא היה מסוגל לחשוב עליה . אני מקווה מאוד מאוד מאוד שאתה יודע שמה שאתה טוען פה לא מחזיק מים . הרי אפילו מתוך החמאס עצמו יוצאים קולות ריאליים ופחות מתחסדים מזה שלך . חמאס, בצר לה - הפכה להיות תנועה פרגמטית. אם לא היו פרגמטים היו שוחטים את שליט או לחילופין מציבים תנאים בלתי ניתנים למילוי מבחינת ישראל ואחר כך שוחטים אותו . אבל הם מעדיפים אסירים משוחררים ולפי מה שאני שומעת , זה לא כי הם רוצים אותם לשם ניצול ההשכלה הגבוהה שרכשו בישראיל . ככה זה נראה לי , מה אני יכולה לעשות . כל מה שהם מסוגלים לעשות מול היישות הציונית - הוא להתפוצץ או לחטוף ורק אחרי שימאס להם גם מזה - יואילו בטובם ויבואו לעשות משא ומתן על 22% מפלשתין , כי אחרת הם גמורים . עד אז - העם הפלתיני ימשיך למות בגלל אנשי החמאס שבתוכו ולא היהודים , גם לא יפי הנפש שבינינו - יוכלו לעזור להם. עצם זה שאתה נותן להם לגיטימציה או כביכול מבין אותם , או ישמור האל - עושה הקבלה בינם לבין ישראל - פשוט מעורר פלצות . פאק - אפילו ברצועה הרוב השפוי מבין שהם לא נחמדים.

Nobilis

New member
אין לי מושג מה את רוצה

אני אמרתי שהפלסטינים הקריבו ביודעין מאות הרוגים בשביל העסקה הזאת. זאת עובדה ידועה. כל השאר - שיהיה לך לבריאות, לא יודע עם מי את מתווכחת.

למעלה