גלעד שליט.

מחזקת את דבריך ומוסיפה

שרבין החליט לא לחתום על העסקה לשחרור רון ארד כשנה מאוחר יותר לימים התברר- שמוסטפא דיראני לקח את רון ארד קלף המיקוח כאשר אירגון אמל התפצל... עד היום לא ידוע אם רון ארד מת מוות טבעי או נרצח. זה למעשה היה הצאנס האחרון להציל אותו. יתרה מכך, כאשר נחשון וקסמן נחטף יצחק רבין סירב לשאת ולתת עם החוטפים והחליט- מאותם מניעים (שלא לשאת ולתת עם החוטפים) ולצערנו ידוע מה התוצאות היו. לגבי משפחת שליט - הם סירבו ובצדק לשבת ולשתוק אחרת גורל בנם יהיה כגורל רון ארד

naf86

New member
זה עדיף מאשר

לגרום לשחרור של מאות מחבלים עם דם על הידיים.

Nobilis

New member
אולי בשביל המדינה, לא בשבילם

אתה רוצה להגיד שלא היית עושה את זה אם היית יודע שהאלטרנטיבה היא שהילדים שלך ישארו בצינוק לשארית חייהם?

naf86

New member
אבל השיקול של משפחת שליט

היא לא השיקול של כל המדינה. הממשלה לא הייתה צריכה להיכנע לרצונות של משפחה אחת.

Nobilis

New member
ומה הקשר, בדיוק?

אתה שמת לב למה הגבתי? אני הגבתי לקטע שבו באת בטענות למשפחת שליט.

naf86

New member
משפחת שליט הגזימה בקמפיין

אני מבין את הכאב של המשפחה. אבל יש גבול כמה רחוק הם יכולים ללכת. לשכור חברת פרסום, להתפרץ לטקסים ממשלתיים זה כבר הגזמה. אני לא הראשון שטוען שבגלל הקמפיין של משפחת שליט המחיר בעד גלעד עלה. זה תפקיד הממשלה לשחרר את שליט. המשפחה לא הייתה צריכה ללכת כל כך בבוטות נגד הממשלה תוך כדי גיוס העם באמצעות הרגש ולא הראש.

Mrs G

New member
יש בדבריך סתירה , אבל נעזוב את זה .

העובדות שלך לא מדוייקות בכלל . 4 שנים הם ישבו בשקט ורק אז קמו ועשו מעשה , שגם הוא לא מי יודע מה שובר את הכלים . הלכלוך האמיתי הוא שגם מקרה שליט , כמו מאות המקרים בהם אתה עומד מול הקופאית והיא מבקשת ממך לתרום 10 שקלים לא' או ב' - נוצר מצב שהמדינה פשוט לא דואגת לך , אז אתה חייב להתרפס בפני הציבור ולפרוט לו על מיתר שעולה לך בהרבה כבוד עצמי. זאת הבושה האמיתית - שבכלל נדרשה פה סולידריות חברתית למשהו שאמור להיות בסיסי . בישראל חייבים להתגייס ויש הסכם ברור ומפורש למרות שלא כתוב - אנחנו נשכב על הגדר למענה והיא תעשה כל לאל שיש בכוחה . זה מה יש ומסתבר שעם זה אנחנו מנצחים , כל פעם מחדש . זה לא מלוכלך , זה להיות הורה שמוכן למחול על כבודו ופשוט להתחנן על חיי ילדו - וכל האמצעים כשרים .

RoyG NJ

New member
ציפיתי להרבה יותר תגובות.

בייחוד אחרי שהעסקה פורסמה במלואה ...

אני מקווה

שהציבור הרעב יקבל מספיק תמונות וראיונות איתו. אני דווקא מסכים אתך, שמח בשמחת המשפחה ומצטער על אלה שעוד ימותו בגלל העסקה הזו. בתור הורה, כבוד להורים שלו שלא הפסיקו את המאבק שלהם ודאגו למאבק תקשורתי וליחסי ציבור. אם לימדו אותנו שלושה מקרים בעשור האחרון משהו (ושלושת המקרים שונים זה מזה שנות אור) מקרה מדלין מקאן, גלעד שליט ואמנדה נוקס זה שהדבר הכי חשוב לכל מצב הוא צוות יחסי ציבור טוב. בתור הורה, גם אני הייתי עושה את אותו הדבר.

Woking

New member
האם ירשה לי אדוני

לקרוא תיגר על הקביעה ששחרור האסירים יגבה קורבנות בעתיד. לא ברור לי מה הקשר? האם לחמאס אין פעילים מלבד אלו שהיו בכלא הישראלי? האם אלו היו הפעילים המרכזיים, הפעילים ביותר או היצירתיים ביותר? לא ברור לי כיצד שחרור של כמה מאות אסירים משנה מהותית את היכולת האופרטיבית של החמאס. זה יגדיל את טווח הרקטות שלהם?

מי אמר מהותית?

תראה, סטטיסטית, 70% מאוכלוסית בתי הכלא שבה לפשוע (68% אבל אל תתפוס אותי באחוז). בבתי הכלא הישראלים ישבו לא סתם פעילים, לא אנשי רקע, יצרני פצצות, מבריחים, מפגינים, מחביאים וכיו"ב. ישבו רוצחים רבים. ההבדל הפסיכולוגי בין להכין פצצה או לשגר אותה לעבר מטרה עלומה לבין לצאת לרצוח מישהו בעצמך הוא גדול. במקרה הנוכחי שחררנו מאות רוצחים מוכחים ומועדים בחזרה למערכת.

Woking

New member
אז כדאי לעיין ברשימת המשוחררים

למשל אותו שוטר פלסטיני שאחראי ללינץ' בשני חיילי בראמאללה. לכל הדעות יצור מתועב, אבל הוא לא ממש מפר את היתרון האיכותי של צה"ל. כנ"ל אותה פלסטינית שפיתתה את הנער שנרצח. רבים מהמשוחררים הם כאלו שהסיעו מחבלים (ונשפטו למאסר עולם). בין המשוחררים יש רק בודדים שהידע והנסיון שלהם משמעותי, ואלו המשיכו להכווין פיגועים גם מתוך הכלא הישראלי. וממילא גם אם ישראל היתה משחררת רק כמה עשרות, הרי שאותם פעילים היו בינהם. לדעתי לכמות לא תהיה השפעה אמיתית על היכולת של החמאס לבצע פיגועים. את הפעילים המסוכנים באמת ישראל פשוט מחסלת. לשחרור כל אותם מאות מחבלים יש בעיקר השפעה מוראלית, והיא מחזקת מאוד את החמאס. אולי יותר מאשר המשוחררים יתרמו לחמאס, הרי שהנצחון התודעתי הזה ידרבן רבים אחרים להצטרף לשורותיו.

naf86

New member
מה עם "חוליית המוות"?

מה עם החוטפים של וקסמן? יש מהמשוחררים כמה שאני בטוח כבר התפקדו במפקדה של החמאס. יש להם דם של כמעט 600 ישראלים על הילדים. לא מדובר על סתם פושעים.

מי אמר איכותי?

בסוג הלוחמה (מלחמה, פח"ע או איך שלא תקרא להן) שנתקלנו בה בעשורים האחרונים האיכות לא היתה הנושא העיקרי. הפשטות של הפעולות היתה דומיננטית יותר (וקשה הרבה יותר לעצירה) מאשר הפעולות המתוחכמות שהצריכו ידע ספציפי ותיאומים. יותר קשה ליבא טילי גראד מאשר לייצר קסאם בבית, למשל. כבר אמרתי קודם, הנכונות לרצוח מישהו בעצמך היא דרגה מוסרית אחרת מהנכונות לירות או לשגר פצצות לעבר מטרה עלומה. הרבה יותר קשה למצוא מי שמוכנים לחצות את הקווים האלה ואנחנו כרגע שחררנו כמה עשרות של מי שמוכנים וחפצים. בנוגע לפעילים המסוכנים שישראל פשוט מחסלת (ונשאיר בצד את דעתי המשפטית על חיסולים), לקח חשוב אחד לפחות צריך ללמוד מפרשת שליט - המודיעין שלנו על כל צורותיו וזרועותיו לא הצליח למצוא אותו. החמאס, מתברר, יודע להסתיר דברים לא רע בכלל וגם את מועמדי החיסול אפשר להסתיר באותה דרך. לא שליט ולא החוטפים שלו לא נראו ולא נשמעו 5 שנים. אני לא קונה את נרטיב ה-"לצה"ל ולשב"כ יש את הכלים להתמודד עם המחבלים שיחזרו לפעילות" גם אסירים שמסתובבים עם תג אלקטרוני מצליחים לברוח וגם מחבלים שחוזרים לפעילות יוכלו להסתתר. כמובן, כוחו העדיף והמודיעין המצויין של צה"ל ימצא אותם יום אחד אבל זה יהיה אחרי שהם כבר ישגרו כמה פעולות.

Woking

New member
נראה לך שלחמאס יש מחסור בידים עובדות?

קשה למצוא פלסטינאים בעזה שיהיו מוכנים לרצוח ישראלים? כשאומרים "דם על הידים", לאו דווקא מתכוונים לכאלו שרצחו במו ידיהם. מנסתם אין הרבה מחבלים מתאבדים בכלא הישראלי. מי שיושב זה מי ששלח אותם או מי שהסיע אותם. עוד דבר, זה נכון שהשב"כ לא מסוגל לעקוב אחרי כל דבר, ויש הרבה דברים שקורים תרתי משמע מתחת לקרקע בעזה ונסתרים מעין. עדיין יש הרבה שהמודיעין הישראלי רואה ושומע. עכשיו אם יש רשימה של מחבלים ידועים, אז קודם כל אין הרבה סיכוי שהם יוכלו שוב להסיע מחבלים מתאבדים ולעבור בקלות דרך מחסומים. שנית, הם יחשידו כל מי שהם יהיו איתו בקשר. לדעתי ההשפעה של העסקה לא תלויה באם המשוחררים יחזרו למעגל הטרור או לא. עיקר ההשפעה שלה היא בחיזוק החמאס והחלשת הפתח, משהו שישראל עושה בעקביות כבר 25 שנה.

תמיד יש מחסור

לדבר זה תמיד נחמד. גם אצלינו יש מספיק שטוענים שהם מוכנים לתלות את X במו ידיהם. גם בבריטניה יש מספיק שתומכים בעונש מוות וכמה מהם יסכימו למשוך את החבל? לא התייחסתי למתכננים, הם בהחלט יכולים לגרום את אותו הנזק בפנים ובחוץ. גם לא למנהיגים, להכניס מנהיגים לכלא זה טמטום שלטוני שמסתובב בכל העולם. יש לי בעיה עם רוצחים שנקרא להם לשם הדיון "חוזרים" כאלה שמוכנים להרוג בעצמם, מקרוב ולא מתכוונים למות כחלק מההליך הזה. באופן פרדוקסלי אנחנו החזקנו כמה עשרות מהכלואים האלה כ-"קלפי מיקוח". אם מראש תפסנו אותם לשם מיקוח, למה אנחנו מלינים על זה שמתמקחים איתנו?

למעלה