גלעד שליט.

RoyG NJ

New member
גלעד שליט.

באופן מפתיע אף אחד עדיין לא העלה את הנושא ? מה הדעות ? דעתי, אני מניח שונה מהרוב והיא קרה וללא רגשות - אני רק רואה את הפיגוע הבא מאחד מהמשוחררים...

naf86

New member
סתם תהייה

מכיוון שחלק מהרוצחים הרגו אזרחים אמריקאים, האם ממשלת ארה"ב לא אמורה לבקש הסגרה? אני מניח שאחרי שהם בעזה לא ניתן להשיג אותם.

RoyG NJ

New member
המערכת המשפטית עובדת לאט מדיי

אולי בגלל זה הם דחו את פירסום רשימת המשוחררים . אני מניח שגם כל האנשים/משפחות שהגישו עתירות יודעים שהמערכת המשפטית לא תעשה כלום.

naf86

New member
בעיקרון זה אחריות של ארה"ב

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/227365 ארה"ב מחויבת לרדוף אחרי כל מי שפוגע באזרחים אמריקאים. זה יכול להיות מצב לא נעים בין ישראל לארה"ב אם לישראל היה אסיר שפגע באמריקאים והם נתנו לו ללכת. פרסום השמות בתקופה של 48 שעות שולל את הזכויות של אזרחי ארה"ב שנפגעים מהעיסקה.

Mrs G

New member
כי היה פה שקט 5 שנים .

מחכים רק להם כדי להוציא פיגועי טרור.

RoyG NJ

New member
חלק מהבעיה היא הרוח הגבית

הם יודעים היום שגם אם יתפסו, הם ישוחררו לפני סיום המאסר. ועוד המהלך הזה יגרום לאלפים להצטרף לאירגוני הטרור ויפחית מכושר ההרתעה הישראלי . יש הרבה סיבות למה הרבה מדינות חרטו על דיגלן שאין משא ומתן עם טרוריסטים .

Mrs G

New member
מה אתה רוצה שאני אגיד לך ?

אם אתה מרגיש בנוח עם זה שהמדינה שלך יכולה להציל חייל שהיא שלחה להגן עליה - להנמק בשבי - סחתיין עליך . אתה רוצה להעמיד השערות עתידיות ולהכנס להיסטריית דם שיכול להשפך - מול חייל אחד חי ? שיבושם לך , אותי אישית זה מטריד . ובקשר לכוח ההרתעה - תאמין לי שיש פה אחלה רוח גבית שבעולם לצעירים וצעירות שלנו , אלה שיהיו החיים של מחר - להם ולהוריהם . סולידריות ומחוייבות של המדינה - זה הבסיס . ואותן מדינות בנות מזל שלא מנהלות משא ומתן עם טרוריסטים , לא בול מעניינות אותי , על משקל "לא משנה מה יאמרו הגויים , משנה מה יעשו היהודים" . אני לא שופטת את עצמי לפי אמות מוסר של מדינות בהן אני לא חיה , אני מניחה שאם הייתי מעוניינת לחיות על פי אמות מוסר שכאלה - הייתי נשארת באמריקה .

RoyG NJ

New member
בתור אחד ששירת בלבנון כמעט 18 חודשים

מתוך כל השירות הצבאי שלי, אני יכול להגיד לך שאישית כל אחד מאיתנו היה מעדיף לקבל כדור בראש ולא לחזור מאשר כל דבר אחר. לא כל כך מבין איך העובדה שהמדינה השאירה אותו שם 5 שנים נותנת רוח גבית למישהו בישראל ? הרי אנחנו יודעים שגלעד שליט כבר לא ממש יחזור, הזמן המקולל הזה של המסכן כבר גמר אותו. אני מרחם עליו ועל משפחתו ומניח שבמקום משפחתו הייתי עושה אותו דבר - זכותם המלאה להיות אנוכיים ולרצות לקבל את בנם בחזרה (שלדעתם זה בסיסי) , המדינה ומערכת המשפט צריכה להחליט מה לטובת הרוב. מוזר שבמשך 5 שנים ההצעה הזאת היתה כמעט תמיד על הפרק ורק עכשיו פתאום החליטו שזה בסדר... אולי הם יודעים משהו שאנחנו לא...

Woking

New member
אתה באמת לא יודע?

איך שמתבצעת ההחלפה החמאס יתחיל לעבוד על החטיפה הבאה. אז אם היו מחליפים מיד אז היום היה יושב בעזה גלעד שליט 2. חמש שנים זאת הפשרה בין להחזיר אותו מיד ולהתחיל הכל מהתחלה לבין לא להחזיר אותו בכלל. חוץ מזה נתניהו צריך משהו בשביל להסית איתו את דעת הקהל מהמחאה החברתית.

dasi9

New member
כדור בראש?

ספר את זה לחברים של אבא שלי שחטפו כדור בראש בלבנון....אף אחד לא רוצה למות. כולם רוצים לחיות וזה ההבדל ביננו לבין הטרוריסטים האלה ששום דבר לא יחנך אותם מלבד למחות אותם מעל פני האדמה.

forglemmigej

New member
עד שלא רואים אותו

לא מאמינה להם נחיה ונראה. זה אלף. בית, אותי מאד מענין לדעת למה אחרי הרצח במינכן המוסד (במילעיל כמובן) רדף אחרי הטרוריסטים והרג אותם מה פתאום יש אסירים בכלא מגידו מה עם איזה מכה קלה בכנף. גימל הלב שלי לגמרי עם המשפחות השכולות אין שום מלה שיכולה לנחם אותם אבל, הם , כל אחד מהם, היה מוכן שישחררו לא אלף, אלפיים ,שלושת אלפים טרוריסטים כדי שיקיריהם יחזרו לחיים .

naf86

New member
לא מסכים

בתור מישהו שיש לו משפחה שכולה, בהחלט לא היינו מסכימים לשחרר אנשים עם דם על הידיים.

billc

New member
זאת לא השאלה

השאלה אם אחיך היה בשבי 5 שנים, הייתי אומר אותו דבר. לי אין שום טענות להורים של גלעד, יכול להיות אם היית ראש ממשלה, הייתי מקבל החלטה קרה ולא עושה כלום (יכול להיות שלא) אבל אם הייתי סתם אזרח, והיה לי אח/בן שנמצא בשבי, הייתי עושה הכל שישחררו אותו בגלל זה לא מקנאים בהחלטות ראש ממשלה, בגלל זה לא באים אליו בטענות בנושאים כאלה גם אם הוא ויתר אחרי 5 שנים, צריך לקבל את זה, ולא משנה מה התוצאות לפעמים צריך לחשוב על היום, ולהתמודד עם מחר אם מחר יחטפו מישהו, זה לא אומר שצריך לשחרר 1000 מחבלים אבל היום כן

naf86

New member
זה כן היה השאלה

"לב שלי לגמרי עם המשפחות השכולות אין שום מלה שיכולה לנחם אותם אבל, הם , כל אחד מהם, היה מוכן שישחררו לא אלף, אלפיים ,שלושת אלפים טרוריסטים כדי שיקיריהם יחזרו לחיים ." לא מסכים. בניגוד למשפחת שליט, אני לא הייתי יכול לישון בלילה בידיעה שהרסתי אלפי משפחות ע"י סחר עם הדם של יקירהם שנרצחו.

נו בטח

New member
מישהו זוכר שבמבצע אנטבה החוטפים

דרשו לשחרר כולו 53 מחבלים, וזה תמורת מאות נוסעים...? לא להאמין מה קרה מאז... כאילו, רבאק, חטפו את שליט, יאללה, סיירת מטכ"ל או אגוז או איך שלצא קוראים להם חוטפת את משעל או מי שזה לא יהיה, ומחליפים. לא רוצים, לא צריך.

Nobilis

New member
סליחה על השאלה...

יש לך ילדים? האם היית מוכן שהם ימותו בשבי אם האלטרנטיבה הייתה עסקה כזאת? אני לא אומר שזה צריך להיות השיקול של הממשלה, כמובן, אבל לבוא בטענות להורים שלו? זה הזוי.

naf86

New member
כן, יש לי ילדים

אבל זה רק צד אחד של העיסקה. ברור שכל הורה יעשה הכל לשחרר את הילדים שלו. אבל משפחת שליט שיחקו מלוכלך. הם עשו קמפיינים בשביל לפרוט על הרגש של תושבי ישראל והם הפעילו לחץ על הממשלה. מכיוון שהממשלה נכנעה לרגש הם אישרו את העיסקה. זה מגיע לצד השני של העיסקה - המחיר. בגלל שכולם התמקדו כל כך ברגש של "ילד" חוזר הביתה אף אחד לא שם לב למחיר הכבד.

Immigrant

New member
נכון, אבל הם לא הראשונים. הם ניצלו את התקדים

שנוצר בעסקת ג'יבריל ע"י, אם אינני טועה, אמו של חזי שי שהייתה הראשונה לנצל את התקשורת. מה שהיא כבר שכחה נעם שליט עוד לא למד. שוב, ייתכן ואני טועה, אבל אני כמעט משוכנע שזו אימו של חזי שי ולא של שבוי אחר. הספר ("מדינת ישראל תעשה הכל", רונן ברגמן. מומלץ ביותר) לא נמצא אצלי על מנת לבדוק. ד"א, בגלל הבקורת הקשה על עסקת ג'יבריל סירב יצחק רבין לחתום על עסקה לשחרור רון ארד כשנה מאוחר יותר.

naf86

New member
לכן כל הקמפיין הזה

העלה את המחיר בצורה משמעותית ובכך פגע במשפחות השכולות. משפחת שליט עשתה חצי מהעבודה של החמאס.

למעלה