גלעד שליט והחרדים

mister xy

New member
גלעד שליט והחרדים

השבוע לפני ארבע שנים נחטף גלעד שליט בידי בני עוולה, ואני רוצה לדון פה על היחס של החרדים כלפיו. אני רואה שבעיתונים החרדיים הנושא הזה מדווח כמו כל נושא מדיני/בטחוני אבל אני חושב שחסר שם את תחושת ההזדהות והאכפתיות שקיימת בציבור הכללי. כמה חרדים הצטרפו למאבק למען שחרורו? כמה חרדים הצטרפו לצבא החברים של גלעד? בודדים אולי. אני זוכר שלפני כ-10 שנים בזמן התקרית בהר דב שבה נחטפו שלושה חיילים (בני אברהם, עדי אביטן ועומר סוואעד) הייתי אז תלמיד בישיבה ובקשתי שיגידו תהילים להצלתם (אז האמנתי שזה עוזר) והמשגיח התנגד לזה בגלל כל מיני טענות משונות. לעומת זאת, לפני כמה חודשים יצא לי ללכת לבית כנסת דתי לאומי בשבת בבוקר ואמרו שם "מי שברך" על השבויים והנעדרים, התרגשתי לראות את האכפתיות שלהם כלפי השבויים והנעדרים למרות שאני לא ממש חושב ש"מי שברך" יכול להזיז משהו. השאלה שלי היא, למה זה? למה החרדים מתעלמים מגלעד שליט? בגלל שהוא חילוני? בגלל שהוא שירת רח"ל בצבא? למה?????????????

אני לא חושב שישנה התעלמות,

העובדה שהציבור החרדי לא נמנה עם יוזמות שונות באשר לשליט, לא מורה על התעלמות, לדעתי, אלא על חוסר ענין ביוזמות האלו. מנקודת המבט החרדית, תפילות הן הדבר היחיד שעשוי לעזור, ולמיטב ידיעתי, בהחלט מתפללים עליו. "מי שברך" רשמי, הוא ענין אחר, נקודה של השקפה. ובינינו, גם אתה יודע היטב כמה עוזרות היוזמות שהזכרת, כמעט כמו הצמידים בצבעים שונים המותאמים לכל אירוע ולכל מזג אויר ציבורי.

mister xy

New member
אני לא ראיתי שמתפללים לשלומו

כששלושה נערים חרדים נעצרו ביפן באשמת סחר בסמים הרעידו את הקירות עם התפילות ובשביל גלעד שליט לא עשו רבע מזה. ברור לי שכל התפילות האלו לא עושות כלום אבל יש לזה חשיבות סמלית בכך שזה מגביר את המודעות הציבורית שזה דבר חשוב מאוד במקרה הזה.

אגס 10

New member
ברור שיש חוסר איכפתיות

זה לא קשור אישית לגלעד שליט זה קשור לניתוק הכללי שיש במדינה כאן בין חרדים לחילוניים,החילוניים רואים את החרדים כנטע זר ומאיים(הרבה פעמים בצדק,לפעמים לא)והחרדים רואים בחילונים רוב שמאיים עליהם,שונא אותם,ומעוניין להשמיד אותם או לקלקל אותם (רוב הפעמים שלא בצדק,לפעמים בצדק) ואם אתה מדבר על העיתונות החרדית ברור שבימים אלו הם מרגישים את זה חזק מאוד כשלטענתם נעשה להם עוול גדול במאסרים בעמנואל,בלי להיכנס אם הם צודקים או לא,למרות שאני לא יכול לומר לגמרי שבמקרה זה הם לא צודקים,זו הסיבה האמיתית שמונחת מאחורי ההפרדה הברורה הזו שקיימת בין החרדים לשאר ענייני המדינה,וזה מה שעומד מאחורי זה שהחרדים רואים בסיפור גלעד שליט סיפור שלא ממש שייך אליהם כמו שאר ענייני המדינה.(אגב, יש כמה חרדים שהקימו מטה מיוחד שנקרא חרדים למען שחרור שליט והם מקיימים הרבה פעילות בעניין אבל זה מאוד בשוליים).

סוג ב

New member
כובע

זה לא קשור לחרדים. גלעד שליט לא משלהם.. בספק רב, אם החייל היה מבית חרדי, מה היה קורה...

למה לא אומרים מי שברך למדינה ולצה"ל

בסידורים ישנים מי שברך מיוחד בנוסח הנותן תשועה למלכים להקיר"ה (הקיסר ירום הודו) למלכים שברך כלל רדפו את היהודים עד חורמה, לעומת זאת במדינת ישראל אין מתפללים שום תפילה רשמית להצלחת שרי המדינה או הצבא, מעבר לכל התשובות האפשריות אני סבור שהרבנים החרדים אינם יודעים איך לאכול את המדינה, ולכן הם נוקטים בשב ואל תעשה עדיף, בוודאי שאין להם סיכוי להניזק מכך, הרי לא ניתן להכריח אותם לומר את התפילה. בהלכה יש הרבה עניינים שקשורים לפדיון שבויים, אבל לא משהוא דומה לחייל שבוי, ולכן אין להם דרך איך להתייחס אליו.

grinberg

New member
אתה שואל ברצינות?

אתה באמת לא יודע שמבחינת החרדים, כל מי שאינו חרדי אין שום ענין בו? גם אם הוא היה חרדי מתולדות אהרן לא היו מתפללים עליו רק בגלל שהשם שלו "גלעד", כי לא יהיה להם נעים לומר שֵם שהוא לא מקובל אצלם. נמאס לי להביא פה לפורום דברים שהם כל כך ברורים ופשוטים למי שמסתובב שם. תפסיקו לדון פה בשטויות. אפילו בפיגועים הם עשו עצרת תפילה רק אחרי שהיה פיגוע בקו 2 שנהרגו בו חרדים והזכירו בעצרת רק את "לבל".

גילעד שליט והחרדים נושא כואב

אני גרה באיזור שהחרדים והחילונים בשלום אז מימילא יש יותר יחס לנושא לדוג` בסוכות היה פה הופעה גדולה של מלא זמרים מטעם העיריה בשיתוף בתי הספר החרדים ושם הקדישו את השיר שמע ישראל של שרית חדד וריקוד של הילדים לגלעד אצלנו חיים ונושמים אתזה. אך שאני מזכירה את השם שלו ליד חרדים אחרים זה מזעזע הם בקושי יודעים מיזה!ויש את אלה שאומריש מי ביקש מימנו להלחם?אנחנוו נגד הצבא וגם את מי שמכיר הוא לא מענין כנראה אסירי עמנואל יותר סובלים... קיצער קשה לי לדבר על זה אני עם דמעות אצלי גלעד בלב רגע רגע ובשבוע הקרוב במסע של משפחתו לפחות שהם יגיעו לעיר שלי אני ישתתף ויקח גם את אחותי שתידע מיזה גלעד שליט שתבין שהוא יצא להגן עלינו אך אנחנו לא מיגנים עליו!

קתרזיס

New member
נקודת מבט חילונית

אני לא אצטרף לצבא החברים של גלעד שליט. לא בגלל שאני לא רוצה לראות אותו בבית, כי אני כן רוצה, אבל בגלל שיש תחושה שאני משרתת בכך אינטרסים שלאו דווקא אסכים איתם (כמו שחרור מחבלים למשל) והנה מישהי שמסבירה את זה טוב ממני: http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=1592237

alleko

New member
ובכלל

הוא יצא להלחם כדי להגן על המדינה ולקח את הסיכון שימות או שיפצע ועכשיו שנשאר חי זה לא משנה את הנתון שהוא הקריב את חייו בשביל המדינה עכשיו, וודאי שצריך לעשות מה שיכולים בשביל להציל אותו משם אבל דברים שנוגדים את בטחון המדינה וגורמים להרבה נסיונות נוספים לחטיפות אין ספק שזה כלול בהגנת המדינה שבשביל זה הוא הסכים להקריב את חייו כך שכל אלה שחושבים שהמדינה צריכה להפקיר את כל האינטרסים שלה בשביל זה שיקחו גם את זה בחשבון

סליחה?

המדינה מחויבת להחזיר את החייל חי או מת אבל להחזיר! ואם זה היחס לא ירחק היום שלא יהיה לנו צבא.

אגס 10

New member
ממש לא

אם היחס הוא שחייבים בכל מחיר להחזיר את החייל אז לא שלא יהיה לנו צבא,לא תהיה לנו מדינה.

לא בכול מחיר.

אבל שיעשו משו ולא יתעלמו, ואני מדברת מהמון ידע מבפנים!למדינה לא כזה אכפת! תאמין לי שיש מספיק מחבלים ושאידים גם בלי שישחררו מהכלא.

אגס 10

New member
שיעשו משהו ולא יתעלמו?

לא עושים כלום?על מה את מדברת בכלל? ממשלות ישראל ניהלו לאורך כל ה4 שנים האחרונות משא ומתן,מוכנים לשחרר מאות מחבלים בשבילו,גם אולמרט וגם נתניהו ניהלו משאים ומתנים רציפים בעניין. הדמגוגיה הזו של אנשים שמתחסדים כאילו והם דואגים לגלעד לעומת אלה שלא דואגי, ומוכנים בשביל זה לעשות פעולות שיסכנו את מדינת ישראל,פשוט מקוממת אותי.

יש לנו מנהיג במדינה הזאת?

המדינה בפשיטת רגל!אני יספר לך במה צמרת המדינה היתה עסוקה בחודשים האחרונים אז ככה:קיניון קרתא, קניון ספרא אסירי עימנואל ושאר מרעי בשנין גלעד שליט היה הרבה אחרי. האם ידעת שאחד מהאנשים הבכירים במשרד הבטחון הוא חרדי שסיפר בעצמו כי קיים הרבה יותר פגישות בנושאיי החרדים מאשר בגלעד שליט! תאמין לי שמרגע לרגע אני מישתכנעת לעבור לארה``ב.

sec op

New member
../images/Emo45.gif הפעם לשם שינוי מסכים איתך לחלוטין

קל מאוד לאנשים שלא נושאים בכובד האחריות לומר איך צריך לנהוג. באווירת המונדיאל והכדורגל, זה כמו כל האוהדים שיודעים בדיוק מה צריך לעשות ורק המאמן המקצועי לא יודע... מה היו אומרים אם החטוף היה הבן של ראש הממשלה? שאסור לו לשחרר כי הוא מעדיף את טובתו האישית. כל עסקה לא סבירה מעמידה את טובת הפרט (גלעד שליט) לפני טובת הכלל, שחרור מחבלים, וכניעה בפני הטרור שמזמינה עוד חטיפות. גאולה כהן אמרה פעם: "אני אמא ואני יודע שאם יחטפו את הבן שלי אני אומר לכם שצריך לעשות הכל בכדי לשחרר אותו, אבל אל תשמעו לי..." אכן יש כאב עצום בכך שיש חייל חי שנמצא אצל שובים אכזריים כל כך, ואי אפשר לבוא בטענות למשפחה שמנסה לעשות הכל בכדי שישוחרר, אבל מכאן ועד שהציבור כולו יבא בטענות לממשלה, שלא מוכנה להפקיר את בטחון הציבור והמדינה, ולהשתתף בפסטיבלים פופוליסטים הדרך רחוקה.

קתרזיס

New member
כמות האנשים שמתו בדרך

כולל מלחמת לבנון השנייה שאירעה בעקבות החטיפה עצמה - היא גדולה מאד! איך אפשר להסתכל לאמהות השכולות של אותן חיילים בעיניים ולצעוק תוך כדי "גלעד שליט, גלעד שליט..." - החיים של אותם חיילים לא נחשבים קדושים? מישהו עוצר לחשוב עליהם בכלל? אני לא יודעת מה הייתי עושה אם הייתי מאבדת בן בעקבות מקרה גלעד שליט ואז הייתי צריכה לראות איך מדינה שלמה מתעלמת מהאבדן שלי ומתרכזת בחייל הזה - שאלמלא הוא, הבן שלי עדיין היה איתי. ושוב, אני מאד מקווה שיחזור הביתה אבל למדינה צריך להיות ברור מה האינטרס המדיני, ומה האינטרס הפרטי. לאמא שלו יש אינטרס שהוא יחזור ולא משנה מה המחיר, למדינה צריך להיות אינטרס של קודם כל מחיר ואז נראה. אחרי הכל גלעד שליט הוא עוד מקרה בהסטוריה העתידית של ישראל, והדרך שבה נטפל במקרה הזה תתן לחמאס רמז לנקודות התורפה וליכולת שלו לכופף את ישראל לרצונו. הוא כבר עושה את זה במלחמה על דעת הקהל בעולם...

alleko

New member
בדיוק

מאוד חשוב שחייל יידע שנעשה מה שאפשר להציל אותו אבל זה נעצר בדברים כמו אלו שבשבילם הוא החליט לסכן את חייו למשל לומר לכל מי שרוצה אם תצליח לחטוף חייל ניתן 1000 אסירים בטחוניים ומי יודע מה עוד,הגבול עובר איפשהו ולפחות כאן לא שכ"כ חשוב המעצר של הערבים האלו זה עניין של תג מחיר מופרז בצורה חסרת פרופורציות לגמרי כמו למשל לתת רוח גבית לחיזבאללה ולשחרר אחד כמו קונטאר ועוד מחבלים וכל זה בשביל שתי גופות לקבורה איזה מסר רופס זה מעביר

למעלה