השפעות החטיפה
היי. ראשית, כל הכבוד על הנושא שבחרת. חשוב לא להוריד את נושא זה מסר היום הציבורי. מהפן החברתי-מדיני: מדינת ישראל והצבא, צה"ל, מתבססים על כמה וכמה ערכי יסוד, שעליהם הם נבנו והתחזקו. אחד מערכים אלו זה ערך הרעות. או לחילופין "לא מפקירים חיילים בשטח". ברגע שקורה לחייל ולו אחד משהו, בין אם נפצע או בין אם הוא נקלע למצוקה ולא יכול לגונן על עצמו, בעייתו האישית הופכת אוטומתית לבעיה של כל הפלוגה שלו, המפקד שלו, הצבא שלו והמדינה שלו. כאשר גלעד נחטף, על מדינת ישראל לעשות את המירב על מנת להוציא אותו לחופשי ולהחזירו הביתה ולשחרר את משפחתו מהסבל הנורא שעובר עליה. ילדי ישראל המיועדים לגיוס, אמורים להיות בעלי מוטיבציה גבוה מאוד לשרת בצבא ההגנה לישראלף אך בעקבות אירועים כאלו, וגם כמו חטיפתם של אודי ואלדד המלחמת לבנון השנייה, והעבודה שכבר חצי שנה והם עדיין לא בבית - מורידה באופן משמעותי את המוטיבציה והרצון שאמור להיות חקוק בכל נער לשרת במדינה. הוכחות לכך נתין למצוא במחקר שהתפרסם לפני כחודש שחלה עלייה ניכרת בבני הנעור שאינם רוצים לשרת בהצ"ל או שרוצםי לשרת כג'ובניקים. מהפן הפוליטי: אירועים כגון זה יוצרים מחלוקות בעיניין המחיר שיש לשם עבור שחרור החטוף. ישנם גם דעות קיצוניות ביותר שאומרות שאין לשחרר כלל את השבוי על ידי פידיון שבויים אלה ע"H מצבע צבאי (כגון נחשון וקסמן שנכשל...או מבצע אנטבה שצלח). ודעה קיצונית אחרת אומרת שישי להענות לכל הדרישות של הצד השני בתמונה לשחרור השבוי. ויש העומדים באמצע ועושים שיקוליים אסטרטגיים ומדיניים בהקשר הזה. ע"פ דעתי, אין מחיר למס' האיסירם שמשחררים. חיי אדם זה לא איזה "ספר טוב" שאני מוכן לקנות אותו אם הוא יעלה עד 500 ש"ח ואם זה יהיה יותר יקר אני כבר לא אקנה. אבל אני כן דוגל במו"מ עם המצד השני על מנת שהתמורה תיהיה מינימלית ככל האפשר. בתחום הכלכלי: לא רואה יותר מידי הפשעות שמורגשות עלינו כחברה. בהצלחה ! ושוב כל הכבוד ! תום פישר.