גלעד קריב נתפס משתין מהמקפצה, עכשיו חבריו ממהרים לפאר את המנהג השמאלני

• פותח הנושא ai27
  • פורסם בתאריך

ai27

Well-known member
גם לראש הממשלה אסור לעשות הכל!
יש סיבה טובה מאוד לכך שהממשלה והכנסת הוסמכו מפורשות בחקיקת יסוד - לקבוע מה ניתן לפרסם ומה לא

ולשיטת הלפידונים שלמדו מהי דמוקרטיה מהרפובליקות של ברית המועצות
ראש ממשלה אמור בכלל להיות בובה של פקידים - שלא נבחרו, לא עומדים לדין על שום דבר, ואסור לפטר
תאר לך שראש הממשלה היה מפרסם את תכנית הגרעין של ישראל:eek: - גם במקרה כזה היית אומר ש"מותר לו"?!
וודאי.
הוא הוסמך לכך.
ואם לממשלה או לכנסת לא נראה שהפרסום ראוי - הם יכולים לפטרו בהצבעה

מי מוסמך לפעול נגד חבר הכנסת קריב - שביצע עבירה מובהקת על פי חוק יסוד?
פקידה שאסור לפטר...
ושוב:אני יודע שלראש הממשלה יש סמכויות רבות מאד בנוגע לפרסום חומר סודי - אבל גם הוא לא יכול לעשות הכל!
ראש ממשלה לא יכול לעשות הכל
למשל - אסור לו לעשות מה שהחוק קובע שאסור לו לעשות,
ובמקרים בהם החוק לא מסמיך אותו מפורשות, עליו לקבל אישור מהממשלה, הכנסת, או הייעוץ המשפטי - לפי העניין הנידון

אלא שדווקא במקרה זה, מדובר על סמכות - שניתנה לו במפורש
בחוק יסוד

ומה בעצם הלפידונים עושים?
לוקחים עבריין "מהצד הנכון" - שהשתין מהמקפצה על חוקי היסוד
ומצווחים להם "מותר לו"
ועל מי שפועל בסמכות מלאה, מפורשות לפי חוק יסוד
הלפידונים מצווחים "אסור לו, הוא דיקטטור"

כי המורה של הלפידונים ל"דמוקרטיה" - היה הדמוקרט הדגול סטאלין

ז'אדק מפולין

Well-known member
יש סיבה טובה מאוד לכך שהממשלה והכנסת הוסמכו מפורשות בחקיקת יסוד - לקבוע מה ניתן לפרסם ומה לא

ולשיטת הלפידונים שלמדו מהי דמוקרטיה מהרפובליקות של ברית המועצות
ראש ממשלה אמור בכלל להיות בובה של פקידים - שלא נבחרו, לא עומדים לדין על שום דבר, ואסור לפטר

וודאי.
הוא הוסמך לכך.
ואם לממשלה או לכנסת לא נראה שהפרסום ראוי - הם יכולים לפטרו בהצבעה

מי מוסמך לפעול נגד חבר הכנסת קריב - שביצע עבירה מובהקת על פי חוק יסוד?
פקידה שאסור לפטר...

ראש ממשלה לא יכול לעשות הכל
למשל - אסור לו לעשות מה שהחוק קובע שאסור לו לעשות,
ובמקרים בהם החוק לא מסמיך אותו מפורשות, עליו לקבל אישור מהממשלה, הכנסת, או הייעוץ המשפטי - לפי העניין הנידון

אלא שדווקא במקרה זה, מדובר על סמכות - שניתנה לו במפורש
בחוק יסוד

ומה בעצם הלפידונים עושים?
לוקחים עבריין "מהצד הנכון" - שהשתין מהמקפצה על חוקי היסוד
ומצווחים להם "מותר לו"
ועל מי שפועל בסמכות מלאה, מפורשות לפי חוק יסוד
הלפידונים מצווחים "אסור לו, הוא דיקטטור"

כי המורה של הלפידונים ל"דמוקרטיה" - היה הדמוקרט הדגול סטאלין
ברשותך לא אתייחס לחלק השני של דבריך- מכיון שאני בוודאי ואיני "לפידון":-/ יש כאן לא מעט כותבים שהשנאה לדמות מסויימת מעבירה אותם על דעתם - כפי שאותם "לפידונים" הם לגביך😐 אבל אעבור לחלק השני: מה שעשה גלעד קריב הוא דבר חמור - ויש לטפל בכך במלוא חומרת הדין!:mad: - אבל זה בדיוק ההבדל - אני לא מסכים עם מעשיו של קריב וגם לא מזדהה עם התפיסה הפוליטית שלו (ועדיין מכבד אותו - לפחות עד למקרה הנוכחי) - אבל מהצד השני אני גם מבין שיש (או צריך להיות) גבול לכוח של הימין! תגיד ai - אם החוק היה מאפשר לראש הממשלה להסתובב עם אקדח ופשוט לחסל את מי שלא מוצא חן בעיניו (ולאו דווקא ח"כים ערבים - אלא כל מי שמבקר אותו) - גם אז היית אומר שזה בסדר?! (שוב - -חוקי אולי אבל לא מוסרי!)
בקיצור: יש גבול דק בין חוק למוסר ובמקרה הזה הוא נחצה בוודאות!

ai27

Well-known member
אעבור לחלק השני: מה שעשה גלעד קריב הוא דבר חמור - ויש לטפל בכך במלוא חומרת הדין!:mad:
ולכן עולה השאלה - מדוע לא מטופל?
הרי מדובר בידיעות סודיות שהודלפו בדצמבר 2023
חודשים רבים פונים שוב ושוב ליועמ"שית, לברר למה העניין לא נבדק,
שהרי יודעים מי הפיץ ידיעות סודיות ומה בדיוק הוא הפיץ
אך עד עכשיו בפרקליטות לא התפנו אפילו לחקור אותו?
|יעני|
אז אנחנו במדינת חוק, או במדינת קומבינה מושחתת?

הרי הפטנט מוכר,
חברי הכנופיה ישהו את החקירה - עד שיקבעו שעברה כבר התיישנות
אבל זה בדיוק ההבדל - אני לא מסכים עם מעשיו של קריב וגם לא מזדהה עם התפיסה הפוליטית שלו (ועדיין מכבד אותו - לפחות עד למקרה הנוכחי)
זה באמת ההבדל - כי יש לך פה אדם, שעשה עבירה מובהקת, שמפורטת בחוק יסוד
ומשתין מהמקפצה.
ומהצד השני - אתה מלהג על מה שכלל אינו עבירה.

הרי אם חבר הכנסת היקר ללבך היה מחליט ליטול אקדח ולירות בעוברי אורח - גם היית מוצא תירוצים להצדיק אותו
בטח היית משרבב לתירוץ את המילה ביבי
אצלכם בפולניה זה תמיד משכנע
- אבל מהצד השני אני גם מבין שיש (או צריך להיות) גבול לכוח של הימין!
עזוב רגע ימין
אני מבין שזה מלהיט אותך כי אצלכם ימין זה פויה

אבל האם לראש מדינה, שיש לו סמכות מטעם חוק יסוד, לא בטעות או לקונה - אלא בכוונת תחילה
מותר בכלל להשתמש בסמכות זו?
או שכל שימוש בסמכויות החוקיות של ראש ממשלה - הופך אותו אוטומטית - לדיקטטור?
תגיד ai - אם החוק היה מאפשר לראש הממשלה להסתובב עם אקדח ופשוט לחסל את מי שלא מוצא חן בעיניו (ולאו דווקא ח"כים ערבים - אלא כל מי שמבקר אותו) - גם אז היית אומר שזה בסדר?! (שוב - -חוקי אולי אבל לא מוסרי!)
ברור שלא.
וזה בעצם ההבדל ביננו
אתה נדרש להמציא דוגמא מטורללת - בדיוק בגלל שאתה לא מצליח למצוא פגם בחוק היסוד עצמו

לפתע פתאום - החלטת שסמכויות ראש הממשלה, שכלל ראשי הממשלה משתמשים בהם ללא שום טרוניה מאז 1968
הפכו אותנו לדיקטטורה שבה ראש הממשלה יורה במי שבא לו.

ולמה?
כי חייבים להגן על חבר כנסת, שהחליט להתעלם מעבירות המפורטות בחוק יסוד
בקיצור: יש גבול דק בין חוק למוסר ובמקרה הזה הוא נחצה בוודאות!
בוודאי - שהרי התעמולה הלפידונית טענה כך
אבל בוא נשאל ככה,
מאז קום המדינה ועד היום - ראשי הממשלה משתמשים בסמכותם.
מעבירים ידיעות לתקשורת
מפטרים שרים
מפטרים פקידים
ממנים רמטכ"ל וראשי שב"כ כרצונם

אז איך זה - שדווקא כשלראש הממשלה קוראים בנימין נתניהו - פתאום זו דיקטטורה?
ממש צירוף מקרים משונה

נערך לאחרונה ב:

ז'אדק מפולין

Well-known member
ולכן עולה השאלה - מדוע לא מטופל?
הרי מדובר בידיעות סודיות שהודלפו בדצמבר 2023
חודשים רבים פונים שוב ושוב ליועמ"שית, לברר למה העניין לא נבדק,
שהרי יודעים מי הפיץ ידיעות סודיות ומה בדיוק הוא הפיץ
אך עד עכשיו בפרקליטות לא התפנו אפילו לחקור אותו?
|יעני|
אז אנחנו במדינת חוק, או במדינת קומבינה מושחתת?

הרי הפטנט מוכר,
חברי הכנופיה ישהו את החקירה - עד שיקבעו שעברה כבר התיישנות

זה באמת ההבדל - כי יש לך פה אדם, שעשה עבירה מובהקת, שמפורטת בחוק יסוד
ומשתין מהמקפצה.
ומהצד השני - אתה מלהג על מה שכלל אינו עבירה.

הרי אם חבר הכנסת היקר ללבך היה מחליט ליטול אקדח ולירות בעוברי אורח - גם היית מוצא תירוצים להצדיק אותו
בטח היית משרבב לתירוץ את המילה ביבי
אצלכם בפולניה זה תמיד משכנע

עזוב רגע ימין
אני מבין שזה מלהיט אותך כי אצלכם ימין זה פויה

אבל האם לראש מדינה, שיש לו סמכות מטעם חוק יסוד, לא בטעות או לקונה - אלא בכוונת תחילה
מותר בכלל להשתמש בסמכות זו?
או שכל שימוש בסמכויות החוקיות של ראש ממשלה - הופך אותו אוטומטית - לדיקטטור?

ברור שלא.
וזה בעצם ההבדל ביננו
אתה נדרש להמציא דוגמא מטורללת - בדיוק בגלל שאתה לא מצליח למצוא פגם בחוק היסוד עצמו

לפתע פתאום - החלטת שסמכויות ראש הממשלה, שכלל ראשי הממשלה משתמשים בהם ללא שום טרוניה מאז 1968
הפכו אותנו לדיקטטורה שבה ראש הממשלה יורה במי שבא לו.

ולמה?
כי חייבים להגן על חבר כנסת, שהחליט להתעלם מעבירות המפורטות בחוק יסוד

בוודאי - שהרי התעמולה הלפידונית טענה כך
אבל בוא נשאל ככה,
מאז קום המדינה ועד היום - ראשי הממשלה משתמשים בסמכותם.
מעבירים ידיעות לתקשורת
מפטרים שרים
מפטרים פקידים
ממנים ראשי שב"כ כרצונם

אז איך זה - שדווקא כשלראש הממשלה קוראים בנימין נתניהו - פתאום זו דיקטטורה?
ממש צירוף מקרים משונה
אני שב וחוזר: צריך לטפל! למה לא מטפלים? לא יודע :( אבל חוסר הטיפול הוא בעיה חמורה בכל השלטון הציבורי - לא מטפלים במקרים חמורים של שחיתותיות ועבירות גם בשמאל וגם בימין! אני, בניגוד לרבים אחרים, חושב שיש קלקולים רבים במערכת המשפט - אבל הם לא נוגעים לא לימין ולא לשמאל! ואני גם לא מנסה להדביק לכל אחד תוית של ימין או שמאל!
ולגבי חבר כנסת שהיה מחליט לקחת אקדח ולירות בעוברי אורח - מי שהיה עושה את זה בוודאי לא היה יכול להיות יקר לליבי:rolleyes: ברור שצריך לעוצרו במיידית (אם הוא מימין או משמאל) ולטפל בו בשיא החומרה! אני הבאתי את הדוגמא כדי להבהיר היכן עובר הגבול! (לירות באדם זה לא בסדר - גם אם זה במסגרת החוק - ואני מדבר באופן תיאורטי, אבל לפרסם את יכולות הגרעין של ישראל זה בסדר?!)
אני לא אמרתי מעולם שימין זה פויה! אני לא מזדהה עם הימין הקיצוני של בן גביר (-ואני יודע שגם אתה לא!) - אבל בהחלט מסכים עם הרבה רעיונות ימין אחרים (ותרשה לי לסבור שליברמן הוא עדיין יותר ימין משמאל!) - אבל אני אכן רל"בניק😐 אז תבין - לא כל הרל"ב זה שמאל!!
וכן - לראש ממשלה יש סמכויות רבות ע"פ החוק - אבל מתי היה ראש ממשלה שעשה שימוש כה רב בסמכויות הללו?! אני לא זוכר אף ראש ממשלה שניסה לפטר את כל מי שלא התיישר באופן מוחלט עם דעתו, או הלך והדליף כל הזמן צידע לתקשורת כפישביב עושה! אז בסה"כ אני אומר (-וזאת כאמור דעתי האישית, ובוודאי לא דעה של איזה "לפידון" או כל שמאלן אחר - מקסימום רל"בניק:rolleyes:) שהפעם גם ביבי הולך ומגזים ומקצין - ואיפהשהוא צריך לשים לכך גבולות😐
ובשורה התחתונה: כל מה שקורה עם פרשת קטאר הנוכחית נראה מאד-מאד לא טוב וצריך לטפל בזה! ובמקביל - וללאכל קשר - צריך לטפל במיידי בהדלפות של גלעד קריב! אין מקום לכל העדפה לגבי ימין ושמאל - כולם צריכים להיות שוים בפני החוק!

ai27

Well-known member
אני שב וחוזר: צריך לטפל! למה לא מטפלים? לא יודע :(
"לא יודע"
האם יועמשית שמעכבת חקירה כזו במשך שנה - אמורה לענות על כך?
האם הטענה שזה חמור מאוד - משמעה שהיא צריכה לתת את הדין על עיכוב חקירה זו?
אבל חוסר הטיפול הוא בעיה חמורה בכל השלטון הציבורי - לא מטפלים במקרים חמורים של שחיתותיות ועבירות גם בשמאל וגם בימין!
מוזר,
שהרי דווקא מקרים של חקירות גורמי ימין - זוכים אצלה לטיפול מיידי
כולל חקירות ועינויים
אני, בניגוד לרבים אחרים, חושב שיש קלקולים רבים במערכת המשפט - אבל הם לא נוגעים לא לימין ולא לשמאל! ואני גם לא מנסה להדביק לכל אחד תוית של ימין או שמאל!
גם כשמדובר במקרים מובהקים
כמו למשל שוטר שחוטף איומים מסגן ראש השב"כ - ואז היא מייד פוצחת נגדו בחקירה מפקופקת?
ולגבי חבר כנסת שהיה מחליט לקחת אקדח ולירות בעוברי אורח - מי שהיה עושה את זה בוודאי לא היה יכול להיות יקר לליבי ברור שצריך לעוצרו במיידית (אם הוא מימין או משמאל) ולטפל בו בשיא החומרה! אני הבאתי את הדוגמא כדי להבהיר היכן עובר הגבול!
הבאת דוגמה מטורללת - בדיוק בגלל שלא ברור לך מה הגבול
במידה וחוק היסוד לטעמך פסול - אולי בית המשפט צריך לבטל את חוק יסוד הממשלה?
הרי הוא סתם מפריע
ובגללו יש חברי ממשלה שסבורים שמותר להם לבצע את תפקידם,
המעוגן בחוק יסוד
לירות באדם זה לא בסדר - גם אם זה במסגרת החוק - ואני מדבר באופן תיאורטי, אבל לפרסם את יכולות הגרעין של ישראל זה בסדר?!
האם ידעת שסמכות הממשלה לשנות את מדיניות הגרעין של ישראל?
להפוך אותה לפומבית למשל?
או לחלופין לבטלה?
או שאולי אתה חושב שזאת סמכות של בג"צ? או של היועמשית?

אני לא אמרתי מעולם שימין זה פויה! אני לא מזדהה עם הימין הקיצוני של בן גביר (-ואני יודע שגם אתה לא!) - אבל בהחלט מסכים עם הרבה רעיונות ימין אחרים (ותרשה לי לסבור שליברמן הוא עדיין יותר ימין משמאל!) - אבל אני אכן רל"בניק😐 אז תבין - לא כל הרל"ב זה שמאל!!
לא אמרתי שמאל - אמרתי לפידון.
וכן - לראש ממשלה יש סמכויות רבות ע"פ החוק - אבל מתי היה ראש ממשלה שעשה שימוש כה רב בסמכויות הללו?!
בערך כולם. חוץ אולי מיגאל אלון שכהונתו הייתה קצרה מדי
אני לא זוכר אף ראש ממשלה שניסה לפטר את כל מי שלא התיישר באופן מוחלט עם דעתו
באופן מוחלט?
אפילו מינויים שעושים ככל העולה על רוחם ומסרבים להגיע לשימוע הפיטורין שלהם בממשלה - החלטתם שאסור לפטר.

אם אכן כולם שווים בפני החוק
מה שהיה מותר לרבין - גם לנתניהו מותר

ז'אדק מפולין

Well-known member
לא יודע"
האם יועמשית שמעכבת חקירה כזו במשך שנה - אמורה לענות על כך?
האם הטענה שזה חמור מאוד - משמעה שהיא צריכה לתת את הדין על עיכוב חקירה זו?
כן בהחלט - צריך לטפל במערכת המשפט, אבל אני לא מקבל את הגישה שהיועמ"שית היא אם כל הרע 😐 ומצטער - אני עדיין לא מאלה שחושבים שהכל הוא ימין ושמאל
מוזר,
שהרי דווקא מקרים של חקירות גורמי ימין - זוכים אצלה לטיפול מיידי
כולל חקירות ועינויים
אני לא מאלה שחושבים שהכל עינויים. אבל מי שעושה טרור - לא יהודים אבל גם יהודים - צריך להבין שאלו התוצאות!
האם ידעת שסמכות הממשלה לשנות את מדיניות הגרעין של ישראל?
להפוך אותה לפומבית למשל?
או לחלופין לבטלה?
או שאולי אתה חושב שזאת סמכות של בג"צ? או של היועמשית?
זאת בהחלט סמכות הממשלה - אבל אני חושב שאם ראש הממשלה יחליט לפגוע במדיניות הגרעין של ישראל משיקולים אישיים זהו דבר ן בלתי סביר לחלוטין ומסכן את בטחון המדינה - אז רשויות החוק צריכות להתערב - בהתאם לחוות דעת ותצהירים שהם מקבלים מגורמי הבטחון (וכיום יש לא מעט מאנשי שירותי הבטחון שאומרים שזה המצב - והם לא בדיוק לפידונים או שמאל - אולי לא בן גבירים אבל גם לא שמאל ולפידונים כאמור!) 😐 -אז גם כאן צריך לבדוק מהו גבול הסבירות.
לא אמרתי שמאל - אמרתי לפידון.
גם לא כל מי שהוא רל"ב הוא "לפידון" - תומכי ליברמן למשל הם לא ממש כאלה:-/ רוני אלשייך ויורם כהן הם לא כאלה ואתה יודע מה - אפילו משה פייגלין הוא לא כזה;-) משום מה אני לא ממש רואה את פייגלין רץ ומגן על כל מה שקורה כיום בליכוד!
בערך כולם. חוץ אולי מיגאל אלון שכהונתו הייתה קצרה מדי
יגאל אלון היה ראש ממשלה?!:oops: - אשמח לדעת מתי:unsure: למיטב ידעתי הוא אפילו לא היה ממלא מקום בפועל!
באופן מוחלט?
אפילו מינויים שעושים ככל העולה על רוחם ומסרבים להגיע לשימוע הפיטורין שלהם בממשלה - החלטתם שאסור לפטר.

אם אכן כולם שווים בפני החוק
מה שהיה מותר לרבין - גם לנתניהו מותר
אשמח לדוגמאות:rolleyes: ואם אתה מדבר על הכלנתריזם של גולדפרב והמיצובישי - ראה מקרה עידית סילמן☹️

ai27

Well-known member
כן בהחלט - צריך לטפל במערכת המשפט, אבל אני לא מקבל את הגישה שהיועמ"שית היא אם כל הרע 😐 ומצטער - אני עדיין לא מאלה שחושבים שהכל הוא ימין ושמאל
האם דרישה שתפעל באופן הגון ומקצועי היא מוגזמת לדעתך?

ואם היא לא מסוגלת - ואפילו לא מסוגלת לתת הסבר [הרי אפילו לחקור עבירה שנחשפה היא סרבה]
אז מה אמורים לעשות?

היא גורם מפתח במערכת האכיפה, עומדת בראש הפרליטות, תוקעת כל חקירה שלא באה לה טוב בעין
ושיבוש קבוע מצידה - הופך את המערכת המשפטית לבדיחה
אני לא מאלה שחושבים שהכל עינויים. אבל מי שעושה טרור - לא יהודים אבל גם יהודים - צריך להבין שאלו התוצאות!
האם חייל יהודי שאין כל עדות לכך שעסק בטרור - צריך לקבל עינויים שבית המשפט התיר רק לגבי טרור ופצצות מתקתקות?
האם שוטרים שאין שום ספק שלא אנסו אף אחד - צריכים להעצר במעצר מתוקשר תוך שימוש בתואנות שווא?
ושמענו כבר איך ראש המחלקה היהודית התבטא - לגבי זכותו לחקור יהודים בעינויים - אפילו כשאין שום עדויות

ואיפה היועמשית?
בחופש?
או מאשרת את כל אלו - באופן שגרתי?
זאת בהחלט סמכות הממשלה - אבל אני חושב שאם ראש הממשלה יחליט לפגוע במדיניות הגרעין של ישראל משיקולים אישיים זהו דבר ן בלתי סביר לחלוטין ומסכן את בטחון המדינה - אז רשויות החוק צריכות להתערב - בהתאם לחוות דעת ותצהירים שהם מקבלים מגורמי הבטחון
משיקולים אישיים?
כי שיקולים אישיים קובעים מדיניות גרעין?

ומה קורה כשממשלה קובעת מדיניות - משיקולי מדיניות?
ממנה קצינים ושוטרים כדי לממש מדיניות זו
הרי גם אז רשויות החוק מתערבות
שהרי חלילה שממשלה תבצע את מדיניותה

אז למה לעשות משחקים?
אתם רוצים שישראל תהיה דיקטטורה סובייטית,
והפרטים הקטנים לא באמת מעניינים
גם לא כל מי שהוא רל"ב הוא "לפידון" - תומכי ליברמן למשל הם לא ממש כאלה
באמת?
ליברמן לא מתיישר אוטומטית על כל קשקוש תעמולתי של לפיד?
רוני אלשייך
באמת? על סמך מה אתה אומר את זה?
ויורם כהן הם לא כאלה ואתה יודע מה - אפילו משה פייגלין הוא לא כזה;-) משום מה אני לא ממש רואה את פייגלין רץ ומגן על כל מה שקורה כיום בליכוד!
וברור לך שיש הבדל עצום בין ביקורת עניינית - לבין טרלולים לפידוניים
בערך כמו ההבדל שפיספסת - בין ראש ממשלה שפועל לפי סמכות חוק יסוד - לראש ממשלה שמסתובב עם אקדח ויורה בכל מי שבא לו
רק לפידון מתקשה להבחין בינהם
יגאל אלון היה ראש ממשלה?!:oops: - אשמח לדעת מתי:unsure: למיטב ידעתי הוא אפילו לא היה ממלא מקום בפועל!
דווקא כן.
אשמח לדוגמאות:rolleyes: ואם אתה מדבר על הכלנתריזם של גולדפרב והמיצובישי - ראה מקרה עידית סילמן☹️
כשהיא ובנט קיבלו שוחד והחליטו לפעול באופן הפוך מהמצע שלפיו הם נבחרו, והחלטתם לסגוד לה?
או כשהיא פעלה לפי המצע לפיו היא נבחרה והחלטתם שהיא אוייבת המדינה?

או שאולי לא הבנת מהו כלנתריזם...

ז'אדק מפולין

Well-known member
האם דרישה שתפעל באופן הגון ומקצועי היא מוגזמת לדעתך?

ואם היא לא מסוגלת - ואפילו לא מסוגלת לתת הסבר [הרי אפילו לחקור עבירה שנחשפה היא סרבה]
אז מה אמורים לעשות?

היא גורם מפתח במערכת האכיפה, עומדת בראש הפרליטות, תוקעת כל חקירה שלא באה לה טוב בעין
ושיבוש קבוע מצידה - הופך את המערכת המשפטית לבדיחה

האם חייל יהודי שאין כל עדות לכך שעסק בטרור - צריך לקבל עינויים שבית המשפט התיר רק לגבי טרור ופצצות מתקתקות?
האם שוטרים שאין שום ספק שלא אנסו אף אחד - צריכים להעצר במעצר מתוקשר תוך שימוש בתואנות שווא?
ושמענו כבר איך ראש המחלקה היהודית התבטא - לגבי זכותו לחקור יהודים בעינויים - אפילו כשאין שום עדויות

ואיפה היועמשית?
בחופש?
או מאשרת את כל אלו - באופן שגרתי?

משיקולים אישיים?
כי שיקולים אישיים קובעים מדיניות גרעין?

ומה קורה כשממשלה קובעת מדיניות - משיקולי מדיניות?
ממנה קצינים ושוטרים כדי לממש מדיניות זו
הרי גם אז רשויות החוק מתערבות
שהרי חלילה שממשלה תבצע את מדיניותה

אז למה לעשות משחקים?
אתם רוצים שישראל תהיה דיקטטורה סובייטית,
והפרטים הקטנים לא באמת מעניינים

באמת?
ליברמן לא מתיישר אוטומטית על כל קשקוש תעמולתי של לפיד?

באמת? על סמך מה אתה אומר את זה?

וברור לך שיש הבדל עצום בין ביקורת עניינית - לבין טרלולים לפידוניים
בערך כמו ההבדל שפיספסת - בין ראש ממשלה שפועל לפי סמכות חוק יסוד - לראש ממשלה שמסתובב עם אקדח ויורה בכל מי שבא לו
רק לפידון מתקשה להבחין בינהם

דווקא כן.

כשהיא ובנט קיבלו שוחד והחליטו לפעול באופן הפוך מהמצע שלפיו הם נבחרו, והחלטתם לסגוד לה?
או כשהיא פעלה לפי המצע לפיו היא נבחרה והחלטתם שהיא אוייבת המדינה?

או שאולי לא הבנת מהו כלנתריזם...
אז אני בכל מקרה, בהחלט חושב שצריך לעשות שינויים ותיקונים במערכת המשפט ובהתנהלות של השב"כ - אבל ברור לי שמה שקורה עכשיו עם ביבי והליכוד וכל מה שמסביבו, הוא כבר משהו מוגזם שצריך לעצור אותו - וזה כולל גם את הקיטוב שהולך ומתחזק בציבור ואת המצב שאם מישהו מעיז לבקר את ביבי - הוא ישר מתוייג כשמאלן או בוגד! וזה כולל גם את ההסתמכות של ביבי על בן גביר שמתווה את מדיניותו הקיצונית במשטרה (וביננו - גם אתה יודע שהסיבה שביבי נותן לבן גביר יד חופשית היא בגלל שהוא חייב אותו בקואליציה!) אז אם מה שעושה לך טוב זה לקרוא לכל רל"בניק לפידון (או שמאלן) - שיהיה לך לבריאות(y) אבל כמו שאתה אומר - יש הבדל בין ביקורת עניינית לבין טרלולים לפידונים - אבל עש גם הבדל בין ביקורת עניינית (גם אם חמורה!) על מערכת המשפט ועל השב"כ לבין הליכה עיוורת אחרי כל הטרלול הביביסטי!

Harrington

Well-known member
מנהל
אז אני בכל מקרה, בהחלט חושב שצריך לעשות שינויים ותיקונים במערכת המשפט ובהתנהלות של השב"כ - אבל ברור לי שמה שקורה עכשיו עם ביבי והליכוד וכל מה שמסביבו, הוא כבר משהו מוגזם שצריך לעצור אותו - וזה כולל גם את הקיטוב שהולך ומתחזק בציבור ואת המצב שאם מישהו מעיז לבקר את ביבי - הוא ישר מתוייג כשמאלן או בוגד! וזה כולל גם את ההסתמכות של ביבי על בן גביר שמתווה את מדיניותו הקיצונית במשטרה (וביננו - גם אתה יודע שהסיבה שביבי נותן לבן גביר יד חופשית היא בגלל שהוא חייב אותו בקואליציה!) אז אם מה שעושה לך טוב זה לקרוא לכל רל"בניק לפידון (או שמאלן) - שיהיה לך לבריאות(y) אבל כמו שאתה אומר - יש הבדל בין ביקורת עניינית לבין טרלולים לפידונים - אבל עש גם הבדל בין ביקורת עניינית (גם אם חמורה!) על מערכת המשפט ועל השב"כ לבין הליכה עיוורת אחרי כל הטרלול הביביסטי!
לא עקבתי אחרי הדיון ביניכם, אך רק נזכיר שבניגוד לדבריך נתניהו כבר לא צריך את אב"ג בקואליציה. נראה יותר שראש הממשלה הנבחר פשוט מסכים עם מדיניות השר לבטחון לאומי מר בן גביר, מאשר נכנע לו כהגדרתך. אמנם הרל"ב אוהבים מאוד להציג את הכל כאילו זה עניינים פוליטיים-קואליציוניים וחו"ח בשום מקום לא ערכים ומדיניות של ראש הממשלה הנבחר. אבל מי שקצת עוקב ומכיר ולא בוחן את הדברים מתוך מגמתיות פרופר, יש מצב שהרושם שלו שונה לחלוטין :).

לגבי תיוג אנשים כשמאל אני אף פעם לא מבין מה הבעיה הגדולה עם זה. ראשית אדם רשאי להחזיק בדעה שפלוני שמאלני על בסיס א-ב-ג. שנית שמאלנות זו לא מילה גסה. כל הנהי והבכי על התיוגים האלה, יש בו ממש רק אם הדובר (ודווקא הוא, או במקרה הזה אתה כמובן) רואה בעיה בהגדרה הזאת. אבל אלמלא יש בעיה בלהיות מוגדר כשמאלני, ממילא התיוג לא צריך לעניין אף אחד, בין אם מסכימים איתו ובין אם לאו.

כך או אחרת, אין כמובן כל קשר או דמיון בין השאלה אם היועמ"ש מפעילה אכיפה בררנית או מבצעת את תפקידה במקצועיות אם לאו, לשאלה כיצד כל אחת ואחד מגדיר את חברו בוויכוח פוליטי. שני דברים שונים בתכלית השוני.

ז'אדק מפולין

Well-known member
לא עקבתי אחרי הדיון ביניכם, אך רק נזכיר שבניגוד לדבריך נתניהו כבר לא צריך את אב"ג בקואליציה. נראה יותר שראש הממשלה הנבחר פשוט מסכים עם מדיניות השר לבטחון לאומי מר בן גביר, מאשר נכנע לו כהגדרתך. אמנם הרל"ב אוהבים מאוד להציג את הכל כאילו זה עניינים פוליטיים-קואליציוניים וחו"ח בשום מקום לא ערכים ומדיניות של ראש הממשלה הנבחר. אבל מי שקצת עוקב ומכיר ולא בוחן את הדברים מתוך מגמתיות פרופר, יש מצב שהרושם שלו שונה לחלוטין :).

לגבי תיוג אנשים כשמאל אני אף פעם לא מבין מה הבעיה הגדולה עם זה. ראשית אדם רשאי להחזיק בדעה שפלוני שמאלני על בסיס א-ב-ג. שנית שמאלנות זו לא מילה גסה. כל הנהי והבכי על התיוגים האלה, יש בו ממש רק אם הדובר (ודווקא הוא, או במקרה הזה אתה כמובן) רואה בעיה בהגדרה הזאת. אבל אלמלא יש בעיה בלהיות מוגדר כשמאלני, ממילא התיוג לא צריך לעניין אף אחד, בין אם מסכימים איתו ובין אם לאו.

כך או אחרת, אין כמובן כל קשר או דמיון בין השאלה אם היועמ"ש מפעילה אכיפה בררנית או מבצעת את תפקידה במקצועיות אם לאו, לשאלה כיצד כל אחת ואחד מגדיר את חברו בוויכוח פוליטי. שני דברים שונים בתכלית השוני.
לא צריך את בן גביר? - אז למה הוא שם לו ממלא מקום וישר החזיר אותו לתפקיד אחרי שחזר? - אולי יש לו באופן זמני מספיק אצבעות בלי בן גביר - אבל הוא יודע טוב מאד שאם לא יממש את המדיניות של בן גביר - לא תהיה לו קואליציה! אתה כמובן יכול להתפלסף על כך - אבל לפחות בעניין בן גביר נסכים שלא להסכים 😐

Harrington

Well-known member
מנהל
לא צריך את בן גביר? - אז למה הוא שם לו ממלא מקום וישר החזיר אותו לתפקיד אחרי שחזר?
ראשית אינני זוכר את המועדים המדויקים, אבל יתכן שבמועד פרישתה הזמנית של סיעת עוצמה יהודית מהקואליציה עוד כן היה בה צורך של ממש.
שנית זה שאין צורך לא אומר שלא נכון, מבחינת ראש הממשלה (תהא זהותו אשר תהא) להעדיף קואליציה כמה שיותר גדולה ורחבה.
שלישית כאמור מעלה, אתה מדלג על האפשרות שראש הממשלה מעוניין בעוצמה יהודית בקואליציה פשוט מתוך אמונה שזה מה שנכון למדינה והבנה שזה רצון הבוחר.
- אולי יש לו באופן זמני מספיק אצבעות בלי בן גביר - אבל הוא יודע טוב מאד שאם לא יממש את המדיניות של בן גביר - לא תהיה לו קואליציה!
הדברים סותרים כמובן. או שהוא צריך או שהוא לא צריך. אף סיעה לא תפרוש מהקואליציה אם/בגלל שעוצמה יהודית לא תהיה בה, כך שאין כל סכנה לקואליציה גם אלמלא השר אב"ג היה חוזר למשרד לבטחון לאומי. כנראה שראש הממשלה, אשר לכל הדעות (זולת הרל"ב (ו)שטופי שנאת החינם) שינה את עורו משמעותית אחרי אירועי שמיני עצרת התשפ"ד מעוניין בו (ובשאר חבריו לסיעה) בתפקיד בעת הזאת. ככה פשוט, גם אם הדבר כלל לא עולה על דעתך :).
אתה כמובן יכול להתפלסף על כך - אבל לפחות בעניין בן גביר נסכים שלא להסכים 😐
למקרה שלא שמת לב, זה אתה שמתפלסף :). אני הולך על תערו על אוקאם, על הפרשנות הקלה והפשוטה ביותר שעונה על השאלה.

Harrington

Well-known member
מנהל
לאמצדיקבשום אופן את המעשה של קריב ומקווה שהוא יטופל בחומרה - אבל שאלה: מדוע לביבי מותר להדליף חומרים בלי שיתייחסו לכך?! (ע"ע הודאתו של ביבי כי הוא זה שהדליף את החומר מהקבינט) ולא - התשובה שמותר לו כי הוא ראש הממשלה לא מקובלת! אתה ראש ממשלה שכפוף לחוק ולנוהלים ולא מלך אבסולוטי!
ראשית לא הייתי ממהר לקבוע שראש הממשלה הנבחר הדליף. אבל גם אם נניח לצורך הדיון שזה נכון, מה לעשות שאכן ראש הממשלה מוסמך לכך (וזאת לא "הדלפה" במקרה כזה). אין לזה שום קשר למלוכה אבסולוטית. פשוט עניין של סמכויות נבחרי ציבור ו/או בעלי תפקידים.

ai27

Well-known member
ראשית לא הייתי ממהר לקבוע שראש הממשלה הנבחר הדליף. אבל גם אם נניח לצורך הדיון שזה נכון, מה לעשות שאכן ראש הממשלה מוסמך לכך (וזאת לא "הדלפה" במקרה כזה). אין לזה שום קשר למלוכה אבסולוטית. פשוט עניין של סמכויות נבחרי ציבור ו/או בעלי תפקידים.
סמכות המעוגנת בחוק יסוד הממשלה ממש

ז'אדק מפולין

Well-known member
תגיד יא הארינג - אתה רציני?! - הרי נתניהו בעצמו הודה שהדליף מהקבינט :confused:
https://www.ynet.co.il/news/article/hypzvnlrkg
ועזוב - אם אתה מתחיל לטעון שזה כתבה מוטה והדברים אינם נכונים - אז אין לנו על מה להתווכח:( אני מאמין במה שהעיתונאים מפרסמים (אלו חדשות, ולא פרשנויות!) ולגבי הסמכות - גם לראש הממשלה אסור להוציא כל חומר!

Harrington

Well-known member
מנהל
תגיד יא הארינג - אתה רציני?! - הרי נתניהו בעצמו הודה שהדליף מהקבינט :confused:
תיקון קליל ברשותך: ליינט טען שראש הממשלה הודה.
ועזוב - אם אתה מתחיל לטעון שזה כתבה מוטה והדברים אינם נכונים - אז אין לנו על מה להתווכח:( אני מאמין במה שהעיתונאים מפרסמים (אלו חדשות, ולא פרשנויות!) ולגבי הסמכות - גם לראש הממשלה אסור להוציא כל חומר!
לא "מתחיל לטעון" מאומה :). טענתי בדיוק את מה שכתבתי למעלה, מילה במילה. די פשוט :).

לגבי סיפא דבריך, שם המחלוקת בינינו, אבל בשביל לקיים בה דיון תצטרך לעשות יותר מאשר רק לחזור על עמדתך כפי שהבעת אותה כבר קודם, קרי ממש להתייחס לתשובות שאתה מקבל.

למעלה