גלישה

bigears

New member
גלישה

רציתי לעזור סדר בראש בנושא "גלישה" (כל המורים קוראים לזה ככה?), אשמח אם תעזרו. גלישה במישור, עלייה וירידה. זה, בעצם, מחולק רק לשניים, מדומני. אני יכולה לשאול את המורה שלי גם מחר, אבל זה מציק לי. תודה

sattla

New member
גלישה זו נסיעה איטית.

עכשיו יש נסיעה איטית ב-3 מקרים:
במישור - המקרה הפשוט של טיפה גז ולשחרר טיפה קלאץ'.
בעלייה - מכונה גם "זינוק בעליה", רק משולב עם נסיעה איטית ולא מהירה.
בירידה - כאן אין הרבה מה לעשות, אלא לשחרר קצת ברקס (ירידה גדולה) או לשחרר טיפה קלאץ' (ירידה לא גדולה) יש?

nogag7

New member
../images/Emo206.gif כן! מצתרפת לשאלה.. גם לי

יש בעייה עם זה..
לפעמים המורה אומר לי לעשות גלישה ואני לא ממש יודעת (חח) מה הכוונה אז אני פשוט עושה התחלת נסיעה רגילה..
ולא כ"כ נעים לי לבקש מהמורה שיסביר כי כשביקשתי עשינו כמעט שיעור שלם על זה בסללום (כאילו בין קונוסים..) וזה היה דיי מזמן ושכחתי ולא בא לי לבזבז שיעור שלם על זה..
בקשר לתגובה עם התשובה שניתנה- נראה לי שמה שתיארת הוא לא גלישה אלא התחלת נסיעה רגילה (חוץ מבירידה) ולא לזה הכוונה ב"גלישה".. או שכן? וזה אותו הדבר ואני בעצם עושה נכון?
לא נראה לי.. אני יודעת שזה משהו עם הקלאץ' רק שאני לא יודעת להגיע למצב כזה... מחכה לתשובה

sattla

New member
גלישה זו נסיעה איטית...

נקודה, בד"כ גלישה נועדה לשם התקדמות איטית במקרים שבהם השדה ראייה מוגבל. בהתחלת נסיעה יש גלישה, אבל זמן הגלישה הוא ממש נמוך... וגלישה נטו זו נסיעה איטית למרחק מסויים. קצת יותר ברור?

nogag7

New member
תודה רבה לך על התשובה. אם אתה צודק,

וגלישה היא נסיעה איטית אז פעלתי נכון וזה מה שעשיתי.. עם זאת, אני לא בטוחה שזה נכון כיוון שכשתירגלתי גלישה עשיתי זאת עם הקלאץ' בלבד. כלומר בשביל לגלוש (במישור) הורדתי מהקלאץ' ובשביל להאט לחצתי על הקלאץ' יותר. לא זכור לי שילוב של גאז. אני רק לא זוכרת איך היגעתי למצב כזה.. אתה בטוח בדבריך? (שגלישה היא בעצם נסיעה איטית)?

SHACOH

New member
לפי מיטב ידיעתי

גלישה במישור זה לשחרר קצת את הקלאץ'- ואז מתקדמים בנסיעה איטית.

nogag7

New member
../images/Emo26.gif

כן, זה נשמע לי נכון. רגע.. נגיד שאני בפקק במישור ועצרתי. הרגל נמצאת על הקלאץ' והברקס וההילוך הוא ראשון. איך אני מתחילה לגלוש? משחררת את הברקס ואז משחררת קלאץ' בהדרגה? ומה עם גאז? סליחה על החפירות חח

bigears

New member
גלישה במישור - התגובה הראשונה לשאלה

זאת הנכונה, לפי דעתי. אני די בטוחה. כמה שהמורה שלי יסביר לי את זה, אם אני לא אכתוב את זה על הנייר ואבין זאת ע"פ ההגיון - אני לא אזכור לעולם. הבנתי, לשאול אותו מחר.. ולהביא דף ועט. :)

nogag7

New member
אממ ../images/Emo27.gif

אם תציץ בתגובות שאחריך תראה שהתגובה הראשונה היא לא הנכונה והיא בעצם, כמו שחשבתי, פשוט התחלת נסיעה רגילה ולא גלישה. וואי את כל כך כמוני. אם אני לא כותבת משהו עם חוקים וכאלה אני פשוט מבינה פחות טוב. למשל, בחילת הלמידה של המהיגה תמיד היו לי בעיות עם התחלת נסיעה והכנה להתחלת נסיעה אז פשוט הבאתי דף ועט והמורה החמוד שלי רשם לי כללים לפי קיצורים (מומלץ.. אני לא יודעת אם כולם מכירים את הקיצורים האלה) ופשוט שיננתי את זה עד שזכרתי. ד"א איזה שיעור את?

bigears

New member
היום - שיעור מס' 19

בהתחלה לקחתי שיעור של 40 דקות, ומשיעור 13, אני חושבת, לקחתי שיעור של שעה. כלומר, שיעור וחצי. את תעשי, כמובן, את השיקולים שלך. ואת, איזה שיעור?

nogag7

New member
אז..

עשית 19 שיעורים של שעה (שזה 19 שיעורים מתוך 19 מינימום) ? או 19 של 40 דקות (שזה 19 שיעורים מתוך 28 מינימום) ? (היסתבכתי) אני עשיתי היום שיעור 14 של שעה.. כלומר 14 מתוך 19 ונשאר עוד חמישה שיעורים עד למינימום. אוףף היום היה לי את השיעור הכי הכי הכי חראי בעולם!!!
פשוט חזרתי עצבנית!

bigears

New member
משהו מיוחד?

היה משהו מיוחד בשיעור של היום או שסתם, פשוט הלך לך פחות טוב היום ? הגב שלי כואב מהשיעורים האלה, אני אומרת לך.. חמישה שיעורים זה ממש קצת. עוד רגע, ואת.. שם. עשיתי 19 שיעורים של 40 דקות. 19 וחצי.

nogag7

New member
לא היה משהו מיוחד רק ש..

כל הטעויות שיש פתאום עשיתי.. ממש לא הלך לי מההתחלה ועד הסוף.. אממ אל תלחיצי אותי.. חח לפי השיעור שהיה לי היום יש לי עוד יותר מחמישה שיעורים... אני רוצה לא להימרח עם שיעורים ולגשת בשיעור קרוב למינימום.. אוףף בא לי לקבל כבר רישיון.. ורק שתדעי, את בערך בשיעור כמו שלי.. כי אם מחשבים 14 שיעורים של שעה לפי החישוב של 40 דקות זה יוצא שאני בשיעור 21.. שזה שיעור וחצי יותר ממך.. חח נכון את כבר מרגישה לחץ בגלל המינימום הזה? ממה כואב לך הגב?

bigears

New member
כן - גם אני רוצה להיות קרובה למינ'

אפשר להבין, לא? כמובן, שלהיות כמה שיותר קרובה ועם זאת, לעבור טסט. זה הולך ביחד, את יודעת.. זה מלחיץ, האמת, כי אני לא יודעת איך אני מתקדמת ביחס למספר השיעורים. אם אני בערך כמו כולם, אולי אני מפגרת, לא יודעת.. צריך לשאול את המורה. תמיד כואב לי הגב. טוב, לא תמיד, אבל רב הזמן. בשיעור אני מתעצלת לכוון את הכיסא - אני מזיזה אותו קדימה, וזהו. לא מתעסקת עם המשענת או עם הגובה, למי יש כוח.. חניות ברברס עשית כבר?

SHACOH

New member
חחח גם אני ככה...

אני מזיז את הכיסא קצת אחורה, אבל לא מכוון את הזווית שלו וכל האפשרויות האחרות...

nogag7

New member
../images/Emo13.gif תשובה >>>

כן.. זה תמיד מלחיץ אותי לדעת אם אני במצב טוב או לא טוב יחסית לשאר התלמידים.. וזה ממש מבאס כשיש שיעור חרא
וברור שלגשת לטסט בשיעור קרוב למינימום הוך יחד עם הלעבור את הטסט.. אחרת מה זה שווה?! אממ גם אני תמיד מכוונת את הכיסא רק קדימה אבל פעם אחת ישבתי אחרי תלמידה והכיסא היה ישר יות מהרגיל וזה היה הרבה יותר טוב! גם שתדעי שבטסט הם אוהבים שמכוונים טוב את הכיסא כי זה מראה על רצינות.. בקשר לחנייה ברוורס- עשיתי רק פעם אחת לפני כמה שיעורים. ואז טסתי לחו"ל לשבועיים וחזרתי.. ומאז שחזרתי היו לי בערך עוד 4 שיעורים ולא עשיתי חניה.. אבל בשיעור הקודם הוא הביא אותי למקום שמתרגלים חניות וכבר הייתי איזה רבע שעה יותר מהשיעור שלי והוא אמר: "טוב, תעשי כאן חניה.." ואני לא זכרתי איך עושים אז אמרתי לו.. ואז באה משאית מחורבנת והוא אמר שנעשה פעם אחרת..
טוב.. מילא, אמרו לי שחניות זה לא כזה ביג-דיל ולחברה שלי אפילו לא עשו בטסט חניה, והיא עברה.

nogag7

New member
אממ אמרתי לך ש..

עשיתי רק חניה אחת ברוורס.. היא הייתה בצידי הכביש.. זה היה כביש חד סטרי ולפני היה אוטו. את החניה השניה הוא לקח אותי לאיזה מקום שתמיד כל הלומדי נהיגה עושים שם חניות.. לא יודעת איך זה נררא.. זה מעיין חניון חח.. את עשית? אם כן, מתי התחלת?

bigears

New member
זה היה בחור. ההוא, שהגיב

לא ידעתי, שיכול להיות דבר כזה, לגלוש רבע שעה מעבר לזמן השיעור שלך.. הוא בטח חייב אותך. מה, לא? עוד לא עשיתי חניות ברברס. אני די בטוחה, שאני מפגרת בקצב. :) לא נורא, רישיון עושים רק פעם אחת.. אני מקווה. בקשר לחברה שלך, שעברה טסט במזל טוב, היא לא עשתה חניה בכלל בטסט? או שהתכוונת, שהיא לא עשתה חנייה ברברס? מוזר לי. ובחור.. כן, אתה, נוח לך בכיסא? כאבי גב, משהו? האמת, אפשר להעביר חמש דקות מהטסט על כיוון הכיסא. סתם, זה בטח לא עובד ככה.

למעלה