גלישה תחת לינוקס

נועם@בת

New member
גלישה תחת לינוקס

תודה על הפעם הקודמת שעזרתם לי.
האיש לא בבית וחשבתי להעזר בכם שוב (ליתר דיוק רציתי לפתור לבד ולהשוויץ
). איך גולשים לאתרים שעובדים יפה רק באינטרנט אקספלורר?
הבת שלי צריכה להכנס לאתר אופק והוא די מגמגם תחת פיירפוקס. יש דפדפן אחר או שחייבים להריץ אקספלורר תחת מכונה וירטואלית?

תודה לכם
בתיה

נועם@בת

New member
לא תמיד רואים את כל הפעילויות

ולא תמיד יודעים שלא רואים. כלומר בפיירפוקס רואים לפעמים רק חלק ממה שרואים על המסך באקספלורר. אני אנסה את גוגלכרום.

המון תודה
בתיה

אiהד

New member
איזו הפצה?

לרוב ההפצות יש גרסה של כרום במנהל החבילות/תוכנה תחת השם chromium
כנראה אותו יהיה לך יותר פשוט להתקין

נועם@בת

New member
לא עוזר לי

אולי צריך להתקין תוספות כלשהן אבל בכרומיום חלק גדול מהלינקים בכלל לא מאופשר.
נראה לי בנתיים שמה שהילדה צריכה לתרגל כן עולה בפיירפוקס, זאת רק ההודעה המעצבנת הזאת שמופיעה כל הזמן.

תודה לכם
בתיה

כמו שהסביר bravoman

יש מושג user agent אלו נתונים שהדפדפן מעביר לאתר המרוחק דוגמת אופק באיזה מערכת הפעלה את משתמשת ובאיזה דפדפן על מנת שהאתר יתאים את עצמו לתצורה שלך ובאתר הזה הוא מזיק

יש לfirefox תוספת בשם user agent switcher שמאפשר לך להציג user agent כאילו את גולשת מחלונות התוספת הזו משרתת אותי נאמנה שזה מותקן זה נמצא בתפריט כלים\tools די קל להשתמש בזה אין לי כח להסביר איך :/

הערה כללית אם ממשיך להיות לך בעיות בלי קשר להודעה שמופיעה תתקיני חבילה בשם icedtea-plugin זה תחליף קוד פתוח לjava לרוב זה נותן מענה מוחלט

TomerCohen

New member
נתקלתם פעם באתר שכרומיום מתקן אותו?

אני מעולם לא נתקלתי באתר שמתפקד בכרומיום טוב יותר מאשר בפיירפוקס ואין לכך סיבה כלשהי (למשל הבחירה התמוהה של קים דוטקום להשתמש בתכונות שמומשו אך ורק בדפדפן אחד ועדיין לקרוא לאתר שלו "מתקדם").

אשמח לקבל קישורים לאתרים כאלה כדי שנוכל לבחון אותם לעומק ולבדוק אם יש דרך כלשהי שאנחנו יכולים לתקן את הבעיה הזו.

computer helper

New member
יש משהו מוזר באתר הזה,

שגם אני חשבתי לנסות בכרומיום....
כשאתה נכנס לאתר מלינוקס, הוא מקפיץ לך הודעה שהאתר מתאים רק למק ולווינדוס....
לפי מה ששמעתי פעם, ואני לא מבין גדול במנועים של דפדפנים, המנוע של ספארי ושל כרום הוא דומה , מה שתמוה למה האתר לא עובד בכרומיום...
תקנו אותי אם אני טועה בעניין הזה....

BravoMan

Active member
קצת סדר:

כשאתר מציג הודעה כזו, הוא עושה זאת על סמך "משפט" זיהוי שהדפדפן שולח שכולל מידע גם על מערכת הפעלה עליה הוא רץ.
המשפט הזה נקרא User Agent (על שם זה שהדפדפן הוא בעצם ה-"נציג" של המשתמש מול השרת).

אין כאן קשר אמתי למנוע, אבל אתה צודק - גם Chrome וגם Safari משתמשים במנוע שנקרא WebKit, אם כי גם Google וגם Apple עושות כל אחת התאמות משלה למנוע הזה.

בכל אופן, בד"כ כשמישהו טורח לתקוע אזהרה כזו בכניסה לאתר, זה מאחד משתי סיבות:
א) האתר דורש תוסף דפדפן או רכיב חיצוני שתלוי במערכת הפעלה (למשל איזה ActiveX)
ב) זה כסת"ח של בונה אתרים שלא מכיר לינוקס ולא רוצה לכתוב לפי סטנדרטים.

ונקודה אחרונה:
Chromium לא זהה ל-Chrome, האחרון כולל תוספות קנייניות וסגורות של Google שאחת מהן היא גרסת Flash מותאמת.
אין לי פרטים על כך, אבל נתקלתי בהרבה מקומות בטענות שזו גרסה שמתנהגת שונה ממה שניתן להתקין מ-Adobe, במיוחד עבור לינוקס.

הערות קטנות

הגרסת flash של chrome קוד פתוח והיא מוטמעת בדפדפן בלי הבחנה של פלטפורמה

יש אתרים דוגמת נטפליקס (לרוב אלו אתרים שמפיצים תכני DRM) שעובדים בחלונות ומאק ולא בלינוקס בגלל silverlight

BravoMan

Active member
תוכל לתת עוד פרטים בנושא "Flash בקוד פתוח"?

גיגלתי בניסיון למצוא עוד מידע בנושא, אך כל המקורות מראים ש-Chrome משתמש דווקא ב-Flash הסגור של Adobe, רק שהוא עוטף אותו עם איזה API מיוחד.

למיטב ידיעתי, קיימות רק 2 גרסאות Flash בקוד פתוח, אחת וותיקה בשם GNASH ופורק חדש יותר שלו שאת שמו אני כרגע לא זכור.

אף אחת מהגרסאות עדיין לא מתקרבת אפילו למלוא הפיצ'רים של Flash 11, היות והעבודה נעשית דרך הנדסה לאחור.
מניסיוני, רכיבים אלה בעייתיים במיוחד עם תוכן אקטיבי כגון משחקים.

זה אכן הנדסה לאחור וקוד פתוח

זה פיתוח של גוגל כחלק מהפרויקט pepper api

מוזילה לא מתכוונת לאמץ את הpepper api כי הסטנדרטים הם סטנדרטים מסחריים לדוגמה הנגן flash מקבל את הסטנדרטים מadobe ומוזילה מעונינים בפיתוח סטנדרטים הweb מתאר לעצמי שכוונתם לhtml5 וwebm וכו' ובמקום הם מפתחים נגן swf שהוא מוגבל רק למולטימדיה שהוא מעבד תוכן swf בתוך הhtml5 לפרויקט קוראים shumway והוא בשלבי טסטינג

בכרומיום לא בכרום כן

אין לי שם משתמש וסיסמה באתר שהיא מתעניינת בו לכן אינני יכול לשפוט לדעתי מדובר באתר שמחייב ג'אווה של אוריקל אבל שווה לנסות את הכרום כי כן ישלו כל מיני פיצ'רים מאוד מפתיעים וגם בפיירפוקס וכרומיום עברית בflash הרבה פעמים מוצג הפוך אבל בכרום לא

למעלה