גלישה קל"ב

amitceder

New member
גלישה קל"ב

זהו זה - הוכחתי שזה אפשרי! היום , בעזרתו האדיבה - פיסית ונפשית- של דויד מיקלס, המראתי בעמדה של כרמליה. הרוח היתה כ 25 קמ"ש די על האף, רכיב צפוני מורגש באוויר. מה שטוב בעמדה הזו - שברגע שאתה באוויר - יש מעין חצי מעגל של הרכס כך שהוא מכסה טוב את מרבית כיווני הרוחות המערביים. משך הטיסה: כשעה. גובה מקסימלי: 400 מ' מעל העמדה. טיול מעל כבביר, וכרמליה, טיסה מעל ציר מוריה, פשוט תענוג. נחיתה לאחר מעבר מעל מקום העבודה במת"מ, ומעל התחנה המרכזית החדשה - ולאחר הפחדה של כמה נהגים תמימים בכביש החוף - על מגרש החניה הגדול שבחוף הסטודנטים. הנחיתה - מושלמת. ההמראה בדיעבד היתה קצת מורכבת - בשל מבנה העמדה - מעין "שבירה" של הצוק ולא שיפוע מתון - יש צורך להמריא ממש מהקצה - בצעד אחד - דורש משיכה חזקה ליציאה מהרכס, ורק לאחר מכן להתקרב חזרה. בשל עוצמת הרוח לא היה בעיה לעלות. סה"כ טיסת כיף ונוף מדהים שכלל ראות מדהימה וצפיה במלונות דן פנורמה מהגובה. רק האוניברסיטה נראתה קשה להשגה.... העננים אגב לא יצרו משיכה כפי שציפיתי למרות צורתם המבטיחה. וההרכבה אגב - עם קהל צופים מהשכנים בשכונה - שדאגו למצב רוח טוב שלי לאחר שהזכירו לי שנהרג שם גולש לפני כמה שנים... נשמות טובות. אז עכשיו נשאלת השאלה - מי גבר ובא לטוס שם בפעם הבאה איתי?

עמית-להב צדר ידידי!

קודם כל כל הכבוד על היוזמה והמעשה שנית, אל תשכך שטסו וטסנו שם והבעיה המרכזית של רוב האנשים ושלי לפחות היא בעית המרחק, זיכרון יותר קרוב ונתניה עוד יותר קרוב (וגם יותר מאתגר לצאת לקרוס). אז מי שקל"ב לו, סבבה אבל אל תעשה מאיתנו נקבות רק בגלל שלא באים אליך הביתה לטוס. ואם אתם חושבים שמשעמם לי בבית ואני כבר ניגנב אתם צודקים ולרעיה, ההודעה הבאה שלי.

natyh

New member
צדר ידידי ...

תגיד לא היה בינינו איזה סיכום ? או לפחות הבנה שבשתיקה .... ? אז איך קרה שלא ידעתי מזה , ואין תמונות ? ווידיאו ? נתי

amitceder

New member
צודק, תקלה

דויד הצטרף אלי - ובכלל לא חשבתי שבאמת יצא לי לטוס היום - חשבתי שסתם נלך לבדוק את העמדה - והבאתי את הגלשן סתם בשביל הסיכוי. NEXT TIME - אתה איש הCAMERA.

avron

New member
ה"בעיה" של כרמליה בקייץ

כרמילה היא כמו זכרון אבל הכל בגדול יותר. למה אני מתכוון - לפעמים אין סיכוי נוסף. חייבים להמריא לטרמיקה ולעלות איתה. זכורות לי המראות רבות שלא "נתפסה" הטרמיקה אליה המריאו ומשם סינק חזק מאוד. עם סנטנה לפעמים בקושי היה אפשר להגיע למטה למנחת שהיה שם (איפה שהקניון היום). עוצמת ה טרמיקה/סינק שיש שם בגובה ההמראה ממש חזקה. הבעיה בלעזוב - עולים לאותם גבהיים כמו בזכרון אבל.. בזכרון אין צד מוצל גדול כמו שם. הסינק אחרי ההר חזק מאוד וזכורות לי טיסות שהסתימו בצומת הצק פוסט בתמרוניי נחיתה בין חוטי חשמל, או כאלו (רוח דרום מערבית) שהסתימו בתוך הנמל. רק בקו של בתי הזיקוק מפסיקה השפעת הצד המוצל של הרכס. וכמובן שהטרמיקה השניה היא תמיד בפינל שך שדה התעופה. אני זוכר שיום אחד ראיתי שאים אני ממשיך בנתיב עוד 3 דקות אנחת על כנף של מטוס ארקיע (למזלי לא ראו אותי כי היו עסוקים בהנמכה). עמדת ההמראה שהיתה בתוך רחוב ללא מוצא, היתה קשה מאוד. כמו להמריא בעמדה של געש. מתקרבים עד הקצה, מורידים אף אל הזרימה ובצעד וחצי נמרצים משליחים את הגלשן למטה (יש 15 מטר עד המדרגה). לא היתה לי מעולם יכולת להמריא שם ללא רוח של 15 קמ"ש לפחות. אבל.. למרות הכל, אתר מדהים בעוצמה ויופי. הייתי שמח לטוס שם שוב. עם המגבלות של היום, מומלץ לדרגות 4. אברון

Giladno

New member
Hi Amit. Karmelia used

to be my "home site" together with Oded Zinger. Unlike Avron, I have mainly good memories from there and most of the days (many of them) it was very easy to hold on the ridge. Usually, the thermals work fine there and the only trick is how high one should climb prior crossing the mountain. I must confece that i cannot recall, though maybe i could find my log book somewhere... I agree with Avron, though, that if you dont have the right hight you might face serious sinks after the mountain and just like him I landed couple of times in teh checkpost. Once I lended in the football filed of the Really school (very unpleasent). The refinaries by theway produce excellent thermals, though they are smelly somwhat.. Used them only as last resource:)) Enjoy Gilad

amitceder

New member
תודה על העצה

אני בהחלט אנסה לטוס שם שוב, כשיש תנאים תרמליים טובים יותר. אתמול הדבר שנראה כמשאבה פוטנציאלית לעילוי היה הואדי מימין לעמדה. עם גובה של 400 מ' מעל העמדה היה לי ברור שזו לקיחת סיכון מיותר לחצות, ולאחר שקראתי את ההערות של אברון ושלך אני רואה שעשיתי בשכל. גלעד - אתה כבר לא טס יותר?

Giladno

New member
Unfortunately no but dreaming

of flighying again 400 m is cerainly not enough. I would look at 700 - 800 at least. If I remmeber correct you should try both to the right but aslo to the left of the take off as source og thermals

חגי

New member
כל הכבוד על האומץ והנחישות לטוס

בכרמליה אני שמח שיצא לך טוב. אגב - האתר אמור להתאים דווקא למערביות עם רכיב דרומי קל . כמה רוח היתה כשהמראת?

amitceder

New member
אגב - מענין למה משמש המתקן

שנמצא בדיוק משמאל לעמדה - זה נראה באמת כמו גרם מדרגות שלא מוביל לכלום. רק שלטים מאיימים "שטח פרטי - הכניסה אסורה" וגדר תייל. להערכתי זה בטח שייך למשהו צבאי TOP SECRET - אולי מתקן תצפית לגלשני אוויר סוררים...

natyh

New member
היום אכן היתה מערבית

בערך בעוצמה שהזכרת או חזקה יותר . היו אמורים להיות בסביבות 17-20 קשרים . נתי

../images/Emo45.gifנכון מאוד,

שוב , למרות שאיני בקיא בצרכים הספציפיים שלכם, מנסיון בדאונים אני יכול לומר שכרמליה "עובדת" ברוחות עם רכיב מערבי בלבד. הרוחות האידיאליות הן מערבית או דרום מערבית. ברגע שנכנס רכיב צפוני העסק נהיה לא נעים, אין ליפט ואם עוברים את השלוחה לתוך הואדי הדרומי אז גם המערבולות עושות צרות.

למעלה