גלישה ועזרה הדדית

amitceder

New member
גלישה ועזרה הדדית

שלום לכולם, וברכות לכל המוכשרים שהצליחו לצאת מהתבור היום. רציתי קודם כל לנצל את הפורום להגיד תודה רבה לאילן וחגי שעזרו לי היום בהבאת הגלשן. לגבי הגלישה עצמה - רציתי להעלות סוגיה בטיחותית שקרתה לי היום ויש לתת עליה את הדעת מבחינת כל גולש כחלק מההכנות להמראה. בריתמה שלי - ג'ט - יש סגירת ריצ'רץ' מלמעלה. בבדיקת התליה שביצעתי לפני ההמראה הכל נראה תקין. אולם דקות ספורות לאחר ההמראה - שמעתי רעש מפחיד מכיוון הריתמה ואז גיליתי שלמרות שהריצרץ' היה סגור - הוא נפתח מלמעלה (כלומר הראש של הרוכסן למטה ומה שהיה צריך להיות סגור - נפתח). הסיבה - ניתן לסגור את הרוכסן גם כשלא מכניסים עד הסוף את הזכר לנקבה (קשה לי לתאר את זה במילים, אבל מקווה שהבנתם). בקיצור - באוויר מערבולתי - נאלצתי להתרחק מהרכס - לעזוב ידיים ולקוות שהתפסים שסגורים על הרוכסן לא יפתחו (בד"כ אין עליהם עומס, אלא על הרוכסן) - ולנסות לפתוח ולסגור את הרוכסן באוויר - חוויה מפוקפקת לכל הדעות. כמובן שאם זה לא היה מצליח הייתי מוותר ויורד לנחיתה - אבל לאחר מספר נסיונות זה הצליח. מסקנה - לפחות בריתמות מהסוג הזה - לבדוק שההשחלה הראשונית של הרוכסן תקינה - כי הרוכסן יכול להסגר גם עם הכנסה ראשונית חלקית - ואז תחת עומס - הוא פשוט יפתח.

amitceder

New member
ועוד בנושא עזרה הדדית

יורם מעגור טרח והסכים לקחת חזרה לעמדה את שמוליק, אותי ויהוראי. כיוון שהציוד עוד היה פרוס, ביקשנו מיובל מרינה ועוד גולש ששכחתי את שמו - שימתינו לנו 10 דק כדי שנוכל להוריד רכבים מבלי להפקיר את הציוד לגנבים פוטנציאלים או לרוח החזקה. כשהגענו לעמדה נדהמנו לגלות אותם איתנו למעלה - משמע - הציוד למטה מופקר. לאחר טיסה (ברכב) למטה- התברר שדבר לא נגנב למרבה המזל. לידיעתכם ולתגובותיכם אשמח...

י ו ב ל ק

New member
תגובה

אני לא נוהג לכתוב בפורום אך תמיד אני נוהג להתעדכן, צר לי שאני נאלץ לכתוב מעמדת התגוננות. כפי שעמית סיפר אכן ביקשו מאיתנו להישאר לשמור על הציוד, אני שהרכב שלי היה למטה נעניתי בחיוב לבקשתם של גולשים להקפיצם למעלה על מנת שיורידו את ריכבהם, צר לי מאוד שלאחר הבקשה שנישמעה כפקודה לא ביררו מבקשי הבקשה אם יש ביכולתנו להענות בחיוב לה. כיוון שגולשים אשר הקפצתי אותם לא יכלו לחכות נאלצנו ליסוע למעלה אחרי הרכב של יורם. מסקנה: אם מבקשים טובה מאנשים יש לוודא שהם יכולים להענות בחיוב לה, אין להסיק שההאחריות על הציוד היקר שלכם מסתכמת בהעברת אחריות לאנשים אחרים. בתקווה לשיתוף פעולה יעיל ותקשורת בונה.

amitceder

New member
תגובה לתגובה (ובטח יהיו עוד הרבה)

נכון, יורם מיהר וביקש (נדמה לי מיובל) להשאר 5-10 דקות. מכיוון שהוא גם הנהג, שגם עושה טובה ולוקח גולשים חזרה לעמדה, אין מה לבוא אליו עוד בטענות. ברורים בסלולרי ונסיונות עקרים להשיג את אחד מהגולשים בשדה הנחיתה לא הצליחו (בדרכנו מעלה). OK, אז יורם לא ביקש הכי יפה (בשמנו, נכון), אז מה? אז נקטין ראש, זבש"ם, ושיקפצו - הם והציוד שלהם - אנחנו נוסעים, נכון יובל? לא, אני מצטער, אני יודע שזו אכן טובה, אבל התגובה שלך מעידה על מה שקורה הרבה בצבא - "הקטנת ראש". סבבה, אתה באמת לא חייב לי, לשמוליק, ובעצם לאף גולש שום דבר. תזכור את זה כשתתחיל לצאת לקרוסים, ואז תזדקק לטובות של אחרים. אנשים נמדדים הרבה פעמים כשצריכים אותם. אם חסר לחבר טרמפ, או מקום לאכסן גלשן, או שפשוט חסר לו גלשן לגלוש עליו ונורא בא לו. זה ממש לא משנה - לפעמים אתה זה שעוזר, ולפעמים זה שעוזרים לו. אני עונה לך, וזה נשמע באמת תוקף, אבל מה לעשות - אם היית מגיע חזרה לשדה הנחיתה והגלשן שלך היה מרוח על איזה עץ אחרי שאיזה עלעול נפנף אותו, או שאיזה איש נחמד החליט להכנס לספורט אז הוא אימץ את הציוד שלך - אני לא בטוח אם היית מרגיש שיש שיתוף פעולה יעיל ותקשורת בונה, לא?

י ו ב ל ק

New member
תגובה לתגובת התגובה

ראש קטן? אני עמדתי בפני דילמה, בין להשאיר את הציוד שלכם בשטח ובין גולש שביקש שהקפיץ אותו למעלה כי הוא מאוד מיהר מסיבותיו הוא. אם מזה אתה מסיק על אי רצון לעזור, או אי רצון לשיתוף פעולה הרי שאתה טועה וטועה בגדול. כל הבעיה היתה נפתרת אם הייתם מחכים רגע משוחחים אתנו ומגיעים יחד לפיתרון ייתכן שאותו גולש שמיהר יכל להתחלף איתך לדוגמא - עמית, ואותך היינו מקפיצים יותר מאוחר לאחר שהחבר'ה חזרו. אז שוב אני חוזר, אומנם על אותם מסקנות בנימה קצת יותר תוקפנית כי קשה לי עם ההרגשה של אשמה וחוסר אכפתיות שאתה מנסה להעביר אלי. וכמו שאמרו חכמים הדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות.

amitceder

New member
לגבי הנחתה...

ההנחתה היתה מצד יורם, לא מצד שמוליק ומצידי, כי מה שהספקתי לשאול אתכם זה אם לכולם יש דרך להוריד רכב.... אחרי זה יורם אמנם זרק - "יובל תשאר אם הציוד". נכון, הוא לא אמר בבקשה והתחיל לסוע. כבר אמרתי - אני לא יכול לבוא בטענות למי שעושה טובה מלכתחילה, ויורם באמת עשה טובה - באותה מידה הוא יכול היה להגיד לכולם - קפצו לי - ולסוע הביתה. הוא לא גלש באותו יום. יובל - אתה אני והשאר כן גלשנו. זו הסיבה שאי אפשר היה לשוחח ולדסקס מליון אפשרויות בזמן שמישהו שעושה טובה לכלל הגולשים - כן - כלל הגולשים - מזדרז לסוע. אם יורם לא היה עוזר - היו צריכים לבצע עוד הקפצות למעלה - וכולם היו מתעכבים. בסופו של היום - אתה מדבר איתי על לוגיסטיקה, ומתעלם מהשורה התחתונה. תשאל את עמיר שלום מה קורה כשמשאירים ציוד לבד בשטח.

שניכם צודקים

חבל שלא מוודאים שהבקשות הובנו ומצד שני גם אם לא נעשה וידוא אפשר להמתין מספר דקות ולא להפקיר ציוד יקר גם אם הוא של אחר, היום זה הוא וחמר זה אתה

עמית לא נראה לי שהביקורת במקום...

בקשות לעזרה לא מנחיתים, אלא מתכננים ביחד כך שזה יסתדר לכולם. אני מתאר לעצמי שאם יובל לא היה לוקח את יורם אז יורם היה כועס...

amitceder

New member
עזוב גיא, לא הבנת

את הסיטואציה שהיית - מי לקח את מי וכו'. גם אין לי כוח להתעמק בזה עוד.

קודם כל

כדאי תמיד לציין איזה ריתמה אם אתה רוצה עזרה טכנית, שנית ברור שאסור שדבר כזה יקרה וזו אחריותך הבלעדית לוודא השחלה ראשונית נכונה--ולא רק של הרוכסן. אבל לעניננו, לא היה קורה כלום גם אם לא היית מצליח לסגור את הרוכסן באוויר, אגב כל הכבוד שהצלחת באוויר הלא כל כך שקט שהיה. אבל בעיקר שים טוב לב להשחלות המשך טיסות מהנה

למעלה