גלירה ראנר ומחירים

FireBird

New member
גלירה ראנר ומחירים

אהלן, שאלה לי: 1. למה יש היום בארץ דגמים של הראנר רק של 2002 ולא של 2003? 2. אם אני קונה עוד מעט דגם 2002, כשהמחירון היום של 2002 הוא 14, לא יכול להיות שבעוט (אני לא יודע כמה) חודש, יצא מחירון מעודכן ל 2003 ואז הכלי שקניתי לפני כבערך חודש, במקום 17, יהיה שווה 12 ? תודה, שי.

ora25

New member
ברור שיש אפשרות ואפילו הרוב אומר

שהסיטוציה הזאת תקרה.. כמו שאתה קונה פג'ו 307 חדשה אז מן הסתם הערך של השנה החולפת ירד... בקשר למקרה הספציפי שלך אין לי מושג מה אתם אומרים?

or291

New member
FIRE מה המצב? אז ככה....

אחרי ניסיון עם לפחות 3 רכבי דו גלגלי... אני בטוח שלאור הנתונים שאתה מדבר עליהם ,ולאור העובדה שיש לי התנסות בקטנועים חדשים לגמרי- ואחרי שאכלתי את הלב 3 פעמים אחרי שאני קונה קטנועו ואחרי שבועיים המחירון יורד פלאים (משהו כמו 3500 ש"ח בשבועיים הראשונים) אני בטוח שהמחירון שלו ירד לצערי הרב.. אני מציע לך שתלך לכיון של יד שניה ,אולי תמצא מציאות- לך תדע מה העתיד צופן לך.. אני אתן לך עצה- אל תסמוך על היבואנים ,כל מה שהם אומרים- שקר וכזב! בהצלחה

FireBird

New member
../images/Emo3.gif ../images/Emo24.gif בוקר טוב

חיבוקים לכל מי שעוד זוכר אותי ומחבב אותי :) אז ככה, יש לי קצת מה לספר. אני אתחיל מהסוף, סגרתי עיסקה על הג'ילרה, קיבלתי הנחנה על דגם "ישן" שכבר יצא ובעזרת השם עוד מספר ימים הוא יעמוד לצידי. ההתחלה היתה ככה: קמתי בבוקר, הורדתי את הכלבה, אכלתי ביצה ויצאתי לעבודה. באמצע הדרך, חשבתי לעצמי, אולי אני אקפוץ לעופר אבניר, אולי יתמזל מזלי והקטנוע יהיה שם ואוכל לקפוץ לסיבוב מבחן? ומה אתם אומרים, כך היה. הגעתי, חתמתי ויצאתי.. הדבר הראשון שהבחנתי בו הוא הגובה של הכלי ומימדיו הגדולים.. (לאחרונה התרגלתי לסוע על פיור כך שאולי אין זאת חוכמה גדולה) לאחר מכן התחלתי בנסיעה ואז הבחנתי ששילוב הוריאטור שלו הרבה יותר עדין ונעים משל הפיור. שמתי לב למתגי הוינקרים, דיי סטנדרטי למתג האורות בצד ימין שתפעולו מימין לשמאל היה חדש לי וללחצן הצפצה שנעלם לי מתחחת ליד שמאל בצורת כפתור עיגול קטן.. מתרגלים. הדבר הבא שהבחנתי בו היה הברקסים. מה לעשות, הגעתי לתמרור עצור, צריך לעצור. בעודני מורגל מהפיור לחוסר רגש לחלוטין מכיוון מעצורי התוף שלו בשילוב עם חוסר יכולת כמעט מוחלטת לעצור, הופתעתי כשהרשתי מעצורים שהזכירו לי את הדיסקים של הGS היפה שלי , לשעבר. המשכתי, נסיעה רגועה לכיוון כביש מהיר, שבה ראיתי שבולמי הזעזועים של הראנר בשילוב עם הצמיגים והכסא נותנים נוחות טובה הרבה יותר מזו של הפיור הנוכחי שלי, אך עדיין פחותה מזו של הGS , לשעבר שלי. בדרך לכביש המהיר לקחתי לי כמה תמרונים שבהם ניסיתי ללמוד את ההיגוי של הכלי, שתפס אותי עם המכנסיים למטה , בעודי מנסה לברר אם חסר אוויר בצמיג האחורי או שמה הבעיה אצלי. לאחר זמן מה הבנתי שהבעיה היא אצלי וששכחתי כיצד מתנהגים עם 'אופנוע'.. ולא עם קטנוע. בערך בשלב הזה התחלתי לרכוש כבוד לצעצוע הזה, והבנתי שיותר נכון יהיה לי לשפוט אותו כאופנוע מאשר כקטנוע. הנבלה "רץ" יפה מאוד, לא חסר לו כח, המנוע הרשים אותי למדי. בדרך חזרה חזרתי גם כן דרך הכביש המהיר והפנוי, ושם הבנתי שהכלי משייט יפה ב 90 עד 110, ואמור להגיע ל 140, בלחץ. בכל פעם ופעם המעצורים הפתיעו אותי לטובה, כל אחד מהם חזק אפילו בנפרד, עם רגש טוב ולא מטעים, אחרי התרגלות קצרה. חזרתי, סגרתי עיסקה, וחזרתי לעבודה על הפיור, תוך כדי זה שכמעט נכסתי לטנדר בתור מטען עודף מכיוון שהספקתי להתרגל למעצורים של הראנר בנתיים.. זהו, תודה רבה לכולם. (כמובן שמה שכתוב מתחייס להרגשותי האישים בלבד, חילוקי דעות מקובלים והם זכותו של כל אדם ואדם.)

אייל026

New member
תהנה מהקטנוע - הוא מצויין !!!

אני רוכב על הראנר 180 (גם אני קניתי חדש, ולא, אין 2003 בארץ, אבל אולי יגיע דגם חדש 200 סמ"ק ב-2004...). הקטנוע מצויין, רק שאני לא מסכים איתך לעניין הצמיגים - הם ממש לא תורמים לנוחות, כמו הכסא והבולמים הקשיחים (שאותם ניתן לכוון וכך עשיתי), ובנוסף אחיזת הכביש של הצמיגים כשהם לא בטמפ' עבודה היא קטסטרופלית, אבל את זה תרגיש אחרי פרק זמן ארוך יותר שתבלה עם הכלי. סע עליו יפה בהרצה - זה משתלם אחר כך.... והכי חשוב - Welcome to VXR180 Club !

FireBird

New member
תראה

הכל יחסי. מתי פעם אחרונה נסעת על פיור 50 ? (אם לא נסעת, הרווח כולו שלך) אי אפשר להשוות בעניין הנוחות בין השניים. אני מניח שיש קטנוע ('מנהלים' אולי?) יותר נוחים מהג'ילרה. אבל עבורי ההבדל הוא לטובה. בקשר לבולמים שכיוונת.. מה ניתן לכוון בהם? דרגת הקושי? ע"י בחירה מכמה מצבים נתונים או ע"י ברז?

אייל026

New member
לשמחתי לא רכבתי על הפיור...

הבולמים האחוריים מתכווננים ע"י ברז (לכל אחד מהם...). אצלי הם מכוונים באמצע פחות או יותר, אבל זה בגלל שאני סובל מפריצת דיסק בגב. תראה לבד מה יהיה לך יותר נוח - אם הייתי יכול הם היו על המצב הקשיח ביותר לטובת האחיזה, כי כבר דיברנו על הצמיגים ה"משובחים" שהקטנוע מגיע איתם... בכל אופן - גם אני העדפתי את הראנר על פני הקימקו (B&W). אין מה להשוות מבחינת ביצועים ביניהם, אבל אתה משלם על זה בנוחות עם הראנר.

FireBird

New member
כפרה הנוחות ../images/Emo8.gif

גם ככה אין לי רקורד של אופנועים נוחים במיוחד: טייפון 50 אפריליה RS GS 500 GS 500 (אחד אחר) פיור 50 ועכשיו הג'ילרה.

tygger

New member
לא יודע מה איתכם אבל

באופן אישי הג'ילרה ראנר VXR180 הינו כלי נפלא. בצורה פשוטה ברכיבה על קטנוע המבחן של אבניר, שמיותר לציין שפתחו לו את הת^ת מכל הכיוונים, אז הקטנוע לקח במעט B&W250. מהירות סופית הB&W היה טיפה יותר מהיר. באופן אישי הקטנוע חד. חד מאוד. אולי חד מדי לאנשים שלא מבינים מה זה קטנוע מהיר. הדבר הזה עוצר כמו כלום ומספק נוחות נסיעה פנומנלית. המתלים שלו (וגם ה50) בולעים מהמורות בכביש כאילו הם היו איזה KTM. מאוד אהבתי אותו. ובהשוואה לGS... לא יודע. אולי זה רק אני אבל ממספר רכיבות על GS משנתונים שונים, אז אני לא חושב שהאופנוע מספק את הנוחות של הראנר ברגע שישבת עליו כמו שצריך. חוץ מזה שסטופי כל רגע שתרצה...

_casper

New member
עוד אח נוסף למשפחה

אחלה כלי, שיהיה בהצלחה. בקשר לביצעים, לפני מספר ימים יצא לי להשוות ביצועים מול B&W250 והוא בפירוש חזק יותר, לא בהרבה (משהו כמו 4 מטר פער בפתיחה שלא גדל) אבל חזק יותר. בקשר לצמיגים, הם אכן קטסטרופה, אפילו מסוכנים כשהם קרים. נוחות, אצלי הבולמים מכוונים לקשיחות מקסימלית (התנהגות התנהגות) והחיים די נסבלים עם הכיוון הזה, לא הכל דבש אבל בסדר. מה שחשוב שהכלי לא מאבד כיוון בכניסה למהמורות רציניות.

gute sp2

New member
אחלה קטנוע אבל.....

אכן קטנוע ביצועיסט למהדרין אך מה קורה כעבור מספר קילומטרים,הרי ידוע שג'ילרה לא חזקה באמינות, והשוק? מה עם השוק????? כשתמכור תשאל את עצמך , למה אני מקבל שליש מהמחירון? והתשובה ידידי - אין שוק .

_casper

New member
אני אגיב רק על האמינות...

איך פיאג'ו בעיניך? אמינים?? יופי, כי ג'ילרה זה פיאג'ו, פשוט מאוד, אותם מנועים ואותם מכלולים....אין סיבה שקטנוע של ג'ילרה יהיה אמין פחות מקטנוע של פיאג'ו. בקשר למצב השוק....עם קו מחשבה כזאת למה שלא תקנה מאזדה לאנטיס 1.6 אוט'? הרי השוק שלה הכי טוב, תהנה.

gute sp2

New member
אמינות

ידוע שהתוצרת האיטלקית לא אמינה כמו היפנית. ואפרופו פיאג'ו : לחבר שלי היה פיאג'ו 150. לאחר כ 5000 ק"מ רפידות הבלם הקדמיות התפרקו באמצע נסיעה... אני לא רוצה להוסיף מה ההשלכות של מצב כזה. אני מתנצל אם העלבתי מישהו....אך לדעתי וזו דעתי האישית שכלים יפנים אמינים הרבה יותר מאיטלקים (חוץ מהווספה הישנה והטובה שאין שני לה)

אייל026

New member
מדבריך אני מבין שמכרת ג'ילרה כלשהו

בתקופה האחרונה והפסדת 2/3 ממחיר המחירון במכירה? מי החליט שאין שוק לג'ילרה? נתקלת פעם בבעיית "אמינות" באחד מהקטנועים שלהם? היה לך פעם אחד? נסעת על אחד? ואם כבר הזכרת את "מצב השוק" - לדעתי רק בגלל אנשים כמוך, שחיים משמועות ודואגים לפזר אותן ללא בדיקה מעמיקה ברחבי הרשת, השוק עלול להיות גרוע.

למעלה