גליקוגן

ravehor

New member
גליקוגן

שמתי לב לכמה תופעות אצלי שמעניין אותי לדעת למה הן נובעות:
-כשנכנסתי לחיטוב ומחסור קלורי, ביום יומיים הראשונים שבהם הורדתי את כמות האוכל לא הרגשתי כל כך רעב, פשוט הרגשתי לא מפוצץ כמו קודם. אבל אחרי זה התחילה תחושת רעב כבדה כזו בכל הגוף שממש רוקנה מאנרגיה, בקושי היה כוח לזוז.
- לעומת זאת כשהייתי בעליה במסה והייתי בעודף קלורי אף פעם לא הייתה התחושה הזו. גם בשעות שבהם המרחק בין הארוחות גדול, מקסימום הייתה תחושת רעב קטנה, אבל לא מהצורה שהייתי בה מרוקן מאנרגיה.

שני אלה נובעים מהתרקונות ומילוי מאגרי הגליקוגן?
ולגבי האימונים, כשעשיתי אימונים של עליה במסה הייתי מגיע למצב של כשל בתרגילים במשך כמה סטים. החל מסוף האימון ובמשך כמה שעות לאחר מכן השריר היה מרוקן מאנרגיה, והיה קשה אפילו סתם לכווץ אותו (ואחרי זה כאב כמובן).
באימונים של החיטוב שאני לא מגיע בהם עד הסוף אני לא יוצא כל כך מותש.

האם גם פה מדובר במיצוי מאגרי הגליקוגן בזמן האימון או שזה קשור למשהו אחר?
 

Ambitionz

New member
פשוט

כשהגוף בחוסר של אנרגיה, אתה לא מספק לו את רמת האנרגיה הדרושה לתחזוק ואתה תרגיש צורך למלא אותו. זה לא קשור רק למאגרי הגליקוגן.
לגבי השאלה השנייה אני חושב שענית לעצמך. אם אתה עושה אימונים קלים יותר, סביר שתרגיש פחות עייף. איך זה קשור למיצוי מאגרי גליקוגן אם אתה מתעייף יותר באימונים בתקופת מסה?
 

ravehor

New member
אני בכוונה שואל ברמה עמוקה יותר

מה ז''א לסחוט שריר עד הסוף ברמה הביולוגית, מאגרי גליקוגן, קריאטין?
 

vim club

New member
ברמה הביולוגית

כיווץ שריר מורכב מיכולתה של מערכת העצבים להעביר סיגנל חשמלי-מוטורי , ומיכולת השריר להשתמש במאגרי האנרגיה הפנימיים שלו על מנת להפוך את הסיגנל החשמלי לתגובה כימית ואז למכנית.
סיבות לעייפות השריר יכולות לנבוע מ:
1. "עייפות" מערכת העצבים (מה שנקרא "CNS fatigue") - תלוי בהרבה גורמים (הגליקוגן ביניהם) שעדיין נחקרים. כאן שם המשחק הוא (ככל הידוע כיום) הוא היחס בין הנוירוטרנסמיטורים דופמין וסרטונין. תוכל לקרוא כאן על תמצית הנושא.

2. "עייפות" סיבי השריר עצמם (מה שנקרא "metabolic fatigue") - נובע כתוצאה משילוב של הגורמים הבאים : א. מחסור ב"חומרי הדלק" של תא השריר : ATP Creatine phosphate וגליקוגן . ב. הפרעה כלשהי המונעת מהסידן בתא להיקשר לאיזור הקישור שלו על גבי המיוזין (הצטברות של יתר של אשלגן) . ג.הצטברות של חומרי פסולת בתא השריר : ADP , מגנזיום ,מולקולות ריאקטיביות של חמצן (ROS) וזרחן. ד. חומצת חלב - כיום לא ממש בטוחים עד כמה היא תורמת לעייפות השריר , כיוון שיש לה את שתי היכולות : גם לעודד פעילות שרירית וגם לדכא.
 
למעלה