גליקוגן

גליקוגן

מעניין אותי אם פירות ופחמימות פשוטות (סוכרים) גם נאגרים בגליקוגן בשרירים? או שרק פחמימות מורכבות (עמילן)? מה תורם לעליה בשריר בתזונה? (מלבד חלבון) האם יש הבדל בתרומה לבניית שריר בין חלבון מהחי ובין מהצומח? יש לי מסת שריר נמוכה מאוד מאוד. ועבודה בתוכנית בחד"כ לא תוביל ולא מביאה לשינוי בגלל התזונה אוכלת המון פירות (5-7) ואגוזים (20-30) ביום

פצית219

New member
גליקוגן הוא בסך הכל שרשרת (יותר נכון עץ) של

מולקולות גלוקוז כך שגם פחמימות פשוטות נאגרות כגליקוגן. אבל אין לזה קשר לבניית שריר. לא יודעת לענות על שתי השאלות האחרונות, האינסטינקט שלי אומר שרק חלבון תורם לעליה בשריר (בהנחה שאין תת תזונה במקומות אחרים שיכולה לפגוע בתהליכי בניה בגוף בצורה שאיננה ספציפית לשרירים), ושאין הבדל בין חלבון מהחי ומהצומח.

Gidi Shemer

New member
מה שפצית כתבה ומוסיף

הגליקוגן נבנה (בעיקר בכבד ובשרירים) ממולקולות גלוקוז. הגליקוגן לא "יודע" מאיפה הגלוקוז הגיע. הגלוקוז יכול להיות תוצר פירוק של עמילן, או של סוכרוז (הסוכר שבמטבח שלנו) או יכול להיות תוצר התמרה של סוכרים אחרים. סוכר הפירות שאת אוכלת הוא פרוקטוז שיותמר בכבד לגלוקוז. לכן, מבחינת סוכרים- סוכרי הפירות אכן יגיעו לשרירים, בתלות כמובן במנגנונים ההורמונליים ( הפירות מכילים מעט חלבון אז זה כבר לא ממש יתרום לבנית השריר). לגבי השריר, יש כאן מומחים ממני, כמו פליימינג. בעקרון כל רקמה שגדלה זקוקה גם לשומנים שלה ולכן כדי לבנות שריר תצטרכי חלבונים ושומנים (וכמובן מינרלים וויטמינים). לגבי חי מול צומח- יש יותר חלבון בחי, אבל את בהחלט יכולה לספק לעצמך מספיק חלבון מהצומח (אבל אם אני לא טועה כתבת בעבר שאין הרבה מקורות חלבון מהצומח שאת מסתדרת איתם). ביחס לתזונה שאת מציינת כאן, אם יש מספיק או אין מספיק חלבון בכמות האגוזים שאת אוכלת- כדאי לפנות למומחים.

תודה../images/Emo51.gif

בקשר לפירות ואגוזים- הם ממש לא הדברים היחידים שאוכלת! רק תוספת. אוכלת גם חלבונים, שומן, לחם, אורז, ירק. משומה בחדר כושר אמרו לי לא לאכול פירות אלא להתמקד בפחמימות מורכבות, עמילן, שיותר תורם לבניית שריר, וסקרן אותי למה (מעבר לעניין השובע), הרי גם עמילן בסופו גלוקוז.

למעלה