גלים

nelione

New member
גלים

שלום, אני ממש חייב עזרה!!! השאלה היא שאלה 12 מבגרות 2001 מישהו יכול להסביר לי את סעיף א' ? האם תמיד כשהפרש המופע הוא 180 מעלות אז מתקבלות נקודות מינימום ? מה זה אומר 180 מעלות? איפה יש כאן זויות ? בבקשה עזרה!!!

TotalCommnader

New member
אני מנחש את השאלה כי אין לי ספר: גל מתואר כ

A*sin(bx) A האמפליטודה וBX הזווית של הסינוס. תסתכלי על הגרף שיוצא ותראי שזה באמת גל. עכשיו sinus(a)=-sin(a+180) ולכן אם יש הפרש בזווית של 180 גל אחד יהיה בגובה כלשהו, נגיד מעל פני הים לצורך ההסבר ובאותה נקודה גל שני יהיה במינוס אותו גובה. סכומם יתן אפס=>גובה פני הים. להבא נא לשים את השאלה כי לא לכולם יש ספר ולא נרוץ לפתוח בשביל לפתור

../images/Emo207.gif גם לי יש שאלה../images/Emo178.gif

יכול להיות שהשאלה הרבה יותר קלה ממה שנראה לי.. אבל שברתי את הראש כבר שעתיים.
פינגווין במשקל 6.1 ק"ג מחליק על משטח קרח חסר חיכוך. בזמן t=0 >> X=0 , Y=0 , במהירות התחלתית של 0.63 m/s בכיוון החיובי של ציר X. הוא נדחף ע"י הרוח בכוח של 0.35N בכיוון החיובי של ציר Y . מה הגודל של מהירות הפינגווין בזמן t=11.42 sec ? אני יודעת שאני אמורה להשתמש במשוואת תאוצה קבועה.. אבל איכשהו הגעתי ל 112.55, שזאת תשובה לא נכונה וגם לא ממש הגיונית. תודה לעוזרים..

הכוונה

בכיוון X, המהירות קבועה, לכן לא "ניגע" בה בכיוון Y, תהיה תאוצה, שמושפעת רק מהכון שהפינגווין מרגיש (חשוב לזכור שהמהירות ההתחלתית בY היא 0) למצוא את התאוצה בכיוון Y אפשר בעזרת החוק השני של ניוטון מכאן, כשיש תאוצה, אפשר למצוא את המהירות בזמן הדרוש. (בציר Y) מצליחה עכשיו?

john schmidt

New member
המהירות הסופית לא יוצאת אותו דבר?

הרי כוח הרוח קטן מדי בהשוואה למשקל הפינגווין, והמשטח נטול חיכוך ככה שבכל מקרה אין השפעה על המהירות בציר ה-X.

הסבר.. :)

צריך למצוא את המהירות בציר X והמהירות בציר Y, ואז למצוא את גודל המהירות. המהירות בציר X : V0+at (כי אין תאוצה בכיוון X) המהירות בציר Y: V0+at a=F/m=0.057 ו- V0 נתון. מעלים את שני הגדלים בריבוע, סוכמים ומוציאים שורש

john schmidt

New member
פשוט

משקל הפינגווין 59.78 ניוטון כלפי מטה, כוח הרוח 0.35 ניוטון כלפי מעלה - חלש מכדי להעניק לו תאוצה כלשהי על ציר ה-Y. הנורמל אמנם מתכווץ אבל לא קיים חיכוך עם המשטח, לכן המהירות על ציר ה-X אף היא אינה משתנה.

עוד שאלה.. בבקשה../images/Emo26.gif

נתונים לי שני כוחות F1, F2 (נתונים לי המרכיבים i,j של כל כוח) שפועלים על מסה 4.10kg . מה גודל התאוצה של המסה? ניסיתי בערך הכל.. חיבור וקטורים, חיסור וקטורים, ניסיתי למצוא את F ולהציב ב F=ma, אבל הגעתי למיליון תשובות שאף אחת מהן לא נכונה.. תודה למי שעוזר

שקול כוחות

תבחרי לעצמך מערכת צירים, ותבדקי מה הכוחות שפועלים על המסה בכל ציר. אל תשכחי שלכוחות שציינת מתווספים כוחות כמו כבידה, מתיחות, נורמל, וכיו"ב. שקול הכוחות יקיים את המשוואה F=ma

לא הצלחתי ../images/Emo4.gif

הכוחות על ציר X: F2sina-F1sinb=ma על ציר Y: F1cosb-F2cosa=mg-N אני בטח עושה כאן משהו לא בסדר

למעלה