ג'לים - שאלות של מתחיל

king iverson

New member
ג'לים - שאלות של מתחיל

היי
מעולם לא צרכתי ג'לים עד כה, אך הבנתי שהם מצרך נחוץ בריצות ארוכות.
אני ממשיך לטפס בסולם המאמץ לכיוון המרתון והשבוע ארוץ 25 ק"מ בפעם הראשונה. מאילו טווחים אתם מתחילים לצרוך ג'לים? אתם מחזיקים אותם ביד במהלך הריצה? מה הגלים המומלצים לרכישה והיכן?
תודה רבה

Yrubanenko

New member
מנסה לעזור

בעיקרון מדובר במנות אנרגיה שבדרך כלל נספגות במהירות במחזור הדם ואמורות לפצות את הגוף על אובדן הקלוריות והסוכר במהלך הריצה.
מדובר בשקיקים קטנים של נוזל או ג'ל שאתה נושא עמך באחד מכיסי המכנס ריצה או בתיקון צמוד לגוף המיועד לכך וצורך תוך כדי ריצה. מומלץ בדרך כלל לצרוך כל חצי שעה- 40 ד' אבל זה עניין של התנסות אישית כי יותר מדיי יכול לגרום לבחילות לעיתים או חוסר חשק לצרוך ולכן מדובר במשהו שמצריך התנסות רבה בבחינת "ניסוי ותהייה" .
&nbsp
יש מגוון מוצרים דיי נרחב בשוק. השחקנים המרכזיים והמוכרים הם:
&nbsp
GU
High5
PowerBar
Challange -חברה ישראלית
&nbsp
ניתן להשיג את המוצרים האלו בכל חנויות הספורט הרגילות ואת חלקם גם בפארמים.
&nbsp
בהצלחה

atlant15

New member
במרתונים בארץ אני יודע שלרוב מחלקים מספר ג'לים (2-1) בדרך...

אבל לא כדאי לסמוך על זה, כי לרוב זה לא מספיק למרתון שלם,
כמו שרשמו, צריך לתרגל גם צריכת ג'לים, לא תמיד קל לעכל את זה, וזה גם יכול לגרום לבחילות.
מה גם שלעיתים מתרגלים סוג מסויים ובמרוץ מחלקים סוג אחר של ג'ל.
&nbsp

רץ מאסף

New member
מניסיון אישי בלבד

החל מ-20 ק"מ ומעלה, אבל מתחילים לצרוך אותם כבר מתחילת הריצה (לפי הכמויות שקודמי כתב). אגב - אפשר להחליף ג'לים בתמרים או לשלב ביניהם. מה שעובד עבורך.

king iverson

New member
תודה + שאלה

ואם אני צריך לקבל המלצה לגלים שאצרוך בפעם הראשונה בשני הבא בריצת 26 ק"מ, ואני ככל הנראה אקח אותם ביד במהלך הריצה בגלל שבבגדי הריצה שלי אין כיס.
על מה אתה ממליץ?

Yrubanenko

New member
המלצה אישית

אישית, הג'לים של high5 מאד נעימים לי ולא מעמיסים על הקיבה. הם יותר נוזליים. יש מגוון טעמים. התפוח ופירות היער הכי פצצה

רץ מאסף

New member
אתה לא רץ עם מים?

ברוב חגורות המים יש פאוץ' לאכסון ג'לים וכו', וגם אם אין פאוץ' מובנה אפשר לקנות בנפרד ולהוסיף.
נראה לי לא נוח לרוץ 26 ק"מ עם ג'לים ביד.
אגב, משהו חשוב שלא אמרו לך: מניסיון אישי - כדאי לצרוך את הג'לים יחד עם מים, במיוחד אם הם מהסוג הסמיך יותר. גם אם הג'ל הוא מהסוג הדליל יותר כדאי לצרוך אותו עם מים כיוון שהוא מאד מתוק ודי דביק. במקרה של ג'ל סמיך, מומלץ אפילו לקחת שלוק ג'ל ושלוק מים ביחד ולערבב בפה לפני שבולעים.
לגבי סוג מומלץ, אולי פשוט תיקח אחד מכל יצרן ותראה מי יותר מתאים לך.

king iverson

New member
לא...

בריצות קשות אני עושה עצירות של מספר שניות ליד ברזיות ושותה.

למעלה