גלים וחלקיקים

prefect

New member
אז ככה

יש הבדל משמעותי בין פיזור קומפטון לבין בליעה ופליטה של פוטון: אנרגיה של אלקטרון היא רציפה, כלומר למעשה הוא יכול לקבל כל אנרגיה מהפוטון וניתן לחשב את כמות האנרגיה שהוא יקבל בעזרת מכניקה יחסותית. ניתן להגיד שהתהליך הוא בעצם בליעת פוטון ע''י המערכת ופליטת פוטון אחר, כאשר האילוצים היחידים על ה-k של הפוטונים הם שימור התנע ושימור האנרגיה. לעומת זאת, אטום הוא מערכת סגורה ורמות האנרגיה בו הן בדידות, לכן פוטון שיכול להיבלע או להפלט חייב להתאים להפרש האנרגיה בין שתי רמות

וזו התייחסותה של הפיסיקה כיום לנוש

א: המצב שנקרא שניות גל/חלקיק (שניות=דואליות), הפך לדיון "חם" בקרב המיסטיקנים והפילוסופים ואלו נתנו השראה רבה לפיסיקה בהמשך מחקרה. כדי להבין יותר טוב את המושג, מעבר למה שדובר פה על על חלקיקיי אור וכדומה, אחת הדרכים להתייחסות אל המושג היא פשוט כאל מצב אחד שמחולק לשניים: 1-הגלים נקבעים על פי אורך ועל פי תדר. 2-חלקיק הוא התבטאות הגלים לכדי המציאות. אם למשל, תביט בחלקיק שנקרא אלקטרון(שנע סביב גרעין האטום) אז בכל רגע ורגע שתבחן את מיקומו או את מהירותו הרי שהוא חלקיק. לפני שעשית זאת הוא בגדר גל. ומכאן שחלקיק הוא בעצם "התחוללות" של גל. כאשר אתה בוחן גל אתה בעצם בוחן הסתברות. החלקיק הוא התממשות ההסתברויות לכדי מקרה נמדד אחד. אציין שכיום מושקעים כספי מחקר רבים בתחום חקר חכמת הקבלה שטוענת שמי שיודע את רזי החכמה ,הופך לסוג של "בורא" קטן שקובע את עתיד החלקיקים. המחקר נערך על ידי מדענים רוסיים ואמריקאיים, כאשר אחד הדברים המדהימים שנחקרים הוא טענת הקבלה עוד, הרבה לפני עידן מכניקת הקוונטים, בדבר השפעת האדם על היקום ועל התופעות בו ברמה כזו שהיקום הוא בעצם השתקפות של עולמו הפנימי של האדם. אדם שמשקיף על עולמו הפנימי(השקפת עולם) ותופס את המציאות(תפיסת מציאות) ברמה רוחנית גבוהה, הוא אדם שמשפיע על הטבע והכוחות שבו. חלקיק, מלשון חלוקה וגל מלשון גלגל...מתגלגל... אדם הלומד את חכמת הקבלה יודע כיצד להגיע לחלוקה נכונה של הטבע כך שהדרך מעין "פרושה לפניו". על פי חכמת הקבלה העולם כולו מקבל את אורו מהבורא אשר מעניק קודם כל אור זה אל הקו הישר שקרוי "ישראל". העמים השונים בעולם מביאים את העם הזה לכדי כבידה שמושכת את הגל. מצב שגרם לישראל להיות ב...גלות. כדי לחזור ולהיות קו ישר היהודי צריך בעצמו להחליט על חלוקת הקו לגלים ולא לתת לכבידה להשפיע עליו. כי אם יתן לכבידה להשפיע עליו הכל יהפך לחלקים ולעוד חלקיקים וכולי...עד שיהיה חלל(נפל חלל,מת). אם היהודי ילמד חכמת קבלה אז הוא יביא את כל העולם למצב שנקרא "עדן" מלשון עדיין ועדנה,עדינות... מצב שבו הקו הישר קיים עוד לא הפך לגל אפילו. ואם כל השפעה על הקו תהיה מראש מחושבת ועדינה, אז הקו יתחיל להתנגד לכבידה המושכת אותו(החלקיקים הגוי). כשתחול התנגדות זו,אז תתחיל משיכה, או עלייה של החלקיקים חזרה לכיוון הקו הישר שהוא עתה השולט. קיצור מעניין לא? מה אתם אומרים? "כי מציון תצא תורה"?

prefect

New member
מה? זה ממש לא נכון...

אני מתייחס לקטע שבא לפני משחקי הלשון... "-חלקיק הוא התבטאות הגלים לכדי המציאות. אם למשל, תביט בחלקיק שנקרא אלקטרון(שנע סביב גרעין האטום) אז בכל רגע ורגע שתבחן את מיקומו או את מהירותו הרי שהוא חלקיק. לפני שעשית זאת הוא בגדר גל. ומכאן שחלקיק הוא בעצם "התחוללות" של גל. כאשר אתה בוחן גל אתה בעצם בוחן הסתברות. החלקיק הוא התממשות ההסתברויות לכדי מקרה נמדד אחד." אני לא מבין מאיפה זה הגיע. כאשר מפעילים מדידה שהפונקציות העצמיות שלה הם "גלים" בעלי וקטור הגל מסויים, מקבלים את התוצאה המתאימה לאורך הגל. כאשר מפעילים אופרטור שהפונקציות העצמיות שלו הן "חלקיקים" בעלי מיקום מוגדר, מקבלים תוצאה שמתאימה למיקום מסויים. שני הדברים מציאותיים באותה מידה (אם כי השני יותר קל להבנה).

נכון ועוד איך...

פשוט אין קשר בין מה שעניתי לבין מה שאתה הגבת ולבין מה שהוא שאל ידידי. מה שאתה רשמת זה ברור מאליו... רשמת בצורה אחרת ומילים פחות מפוצצות שכשמודדים תנועה של גל אז מודדים בעצם את אורכו (ושכחת לציין שגם את תדירותו) וכשמודדים חלקיקים מודדים מהו מיקומם (ושכחת לציין...מהירותם). עכשיו תבין השפה שבה אני רושם היא לא מדעית בכוונה על מנת שאנשים יבינו ואם עד היום לא הבנת שכל מה שאתה רואה כשחלקיקים זה בעצם מעין "קריסה" של גל לכדי הסתברותו...או במילים אחרות התחוללות של גל. אלקטרון שנע סביב הגרעין הוא בעצם אך ורק גל, שמתאפיין כחלקיק בעל תכונת הגל שמגדירה אותו. כאשר מביטים על המסלול שהוא עושה רואים כאילו הוא "מרוח"...הוא שואף להיות בכל מקום כל הזמן. ניסיון לבדוק את מיקומו של האלקטרון ואת מהירותו בו זמנית הולידו את עיקרון האי וודאות. עיקרון האי ודאות מעבר לרמה הפיסיקלית שלו אומר דבר גם ברמה הפילוסופית; שמדידה לעולם לא יכולה להיות אובייקטיבית לחלוטין והמודד שעורך את הניסוי משפיע בעצם על התוצאות של הניסוי. זהו...סתם לידע כללי... אחי,העולם סביבנו הוא גל/ים ואפשר לאמר שהיקום הוא הבחנה בחלוקה של הגלים (לתדר ואורך גל) וזה חלקיק. שים לב חלקיק מלשון חלוקה. ושוב חג שמח

hatulflezet

New member
אמנם מעניין

הדברים שכתבת - אבל לא ענית לשאלתי. אתה פצחת במונולוג על התשובות שיש לדעתך בקבלה לגבי- הכל - בעצם. תתפלא - אני די בקיא בנושא - וחלק ממנו אני אפילו מוצא נכון (עבורי) - וזה דווקא החלק שפחות קשור ליהדות. כל התורות הרוחניות בבסיסם זהות. והקבלה בבסיסה לא שונה מחוכמות המזרח הרחוק. אתה מדבר כאן על מה שאני מכנה - "טכנולוגיה רוחנית". זה יפה. אבל זה לא מה ששאלתי. אני חייב להגיד לך, שלמרות שאני בטוח שכוונתך טובה - לדעתי, סוג ההודעות האלו פועלות כנגד מה שאני מניח היא מטרתך - חבל לא?

Ziggy Star

New member
תורת המיתרים (STRINGS)

אני לא יודע אם כדאי לך להתיחס למה שאני רושם . כי אחרי הכל אין שום הוכחה לתאוריה , למרות שמבחינה מחשבתית הכל מסתדר . תאוריה חדשה שנכנסת בשנים האחרונות לפיסיקה המודרנית היא תורת המיתרים . בגדול מה שאומרת התורה עד כמה שאני מבין אותה , כל חלקיק יסוד (אלקטרון , פוטון , גרויטון .. וכו' ) בנוי ממיתר . STRING . המיתר (כמו שאתם מדמיינים מיתר , יכול להיות מיתר פתוח ---- או מיתר סגור 0 ) רוטט בתדירות מסוימת . התדירות של הרטט היא שמביאה לאותו חלקיק את התכונות שלו . לדוגמא : מיתר של אלקטרון רוטט בתדירות שונה ממיתר של פוטון , ולכן גם החלקיקים שונים .... תאוריה זו יכולה להסביר את עיקרון הדואליות . אפשר להניח שכל חלקיק בנוי בעצם מגל מסוים ...

תרשה לי לתקן אותך-תאוריות המיתרים

יש 5 כאלו ומסתבר שהן מתארות תאוריה אחת גדולה שעליה לא מצליחים לשים את האצבע ולתאר במדוייק את היקום. תאוריות המיתרים והעל מיתרים הן תאוריות חלקיות כיום והן לא מספיק עונות על שאלת האצת היקום המתרחב והחומר האפל. וכמו כן כבר יש תאוריה זמנית מאחדת שמתארת את היקום כסוג של אין סוף יקומים שכל הזמן מתרחשים ביניהם עוד ועוד "מפצים" שבוראים עוד ועוד יקומים וכולי..ויקומנו אנו הוא רק אחד מיני אין ספור אחרים. אגב כל תאוריה ותאוריה שקמה נתקלת במצב שבו מתקיימים ערכים אין סופיים שמשבשים אותה. לצורך העניין מומצאים סוגים שונים של חישובים לביטול ערכים אלו ,שכן אם יש ערכים אין סופיים=אנרגיה אין סופית=לא הגיוני. עד שהמדענים לא יבינו שהדבר היחיד שמקיים את העולם הוא אנרגיה אין סופית ממקור אחד(הבורא) הם ימשיכו לבנות תאוריות של מיתרים וחלקיקים וגלים כשהם שוכחים תמיד...שעל המיתרים צריך מי שיפרוט וידע מה הוא פורט בדיוק אדיר... והחלקיקים ... והגלים ~~~ באו מקו ישר _______ (ישראל) שנתן מאורו ונשבר ------ לכדי גלים~~~~~ והעולם הוא פשוט חלקים חלקים עד אשר ישוב למעבר לקו הישר...מעל ישראל. WWW.KAB.TV

hatulflezet

New member
כן שמעתי על כך

אבל בזמנו לא ממש הבנתי - ומאז לא יצא לי לקרא על שוב...(אולי באמת הגיע הזמן...) רק שאלה אחת - הגדר "רטט" כפי שהתכוונת אליו., ואם אתה יכול - הסיבה לרטט.

thmich

New member
עד לתורת המיתרים יש עוד..../images/Emo8.gif

דברים מאוד מעניינים שיכולים להבין (וטוב להתחיל איתם), דברים שנבדקו במציאות ולא כמו תאוריות שעדיין מחכים לאישור או לשלילה. אבל גם נכון וטבעי שרוצים לרוץ קדימה. אבל צריכים להיות ערים לסכנה שיכולים להבין בצורה לא נכונה בלי בסיס סביר.

למעלה