גלים במערכת

לבנדר3

New member
גלים במערכת

השבוע הבנתי משהו שלא כל כך בטוח הבנתי. אמא בת ה83 רחוקה רגשית ממצבי שהוא אובדן בעלי לפני שנה וחצי,יכולה להבין החיים חרשו אותה במוות איבדה הרבה אנשים , כך שיש סוג של אטימות ברגע שהבנתי את זה אמרתי לה משפט כמו הפצע שלי ואת לא מתאים [מכוון שמאז שבעלי איננו נוצרו חכוחים]המערכת לפני היתה טובה.כך שברור לי שזה מהנסיבות ובכן אבדתי את אמא שלי במובן מסויים,כן החיים זה לא פקניק מקווה לזמן טוב זהו

אין לך מושג כמה

את טועה לפרש את נסיונה בחיים כ אטימות. כאחת שאיבדה את אמה ואת אביה ואת אהובה וחברים אחרים אני יודעת שלאימך יש מקום של כאב רגישות וגעגוע כל יום ,כל פעם, ובכל מיני סיטואציות, לאחד מהאנשים שאיבדה הפצע שלך הוא שלך ורק שלך אבל לחשוב שלאמא יש סוג של אטימות רגשית לכאבך ניראה לי שאת טועה ולו רק בגין הויכוחים בינכם ועוד משהו קטן לזמן טוב לא מצפים . זמן טוב יוצרים עלי ידי עשייה וגם שיחה בגובה העיניים ושיתוף האדם שתמיד יהיה שם עבורך ,, אמא ( קבלי דעתי כהערה/הארה בונה)

לבנדר3

New member
לידועה בצבור

כן אני מנסה בהחלט לראות את דעתך כזרקור גדול לומדת זה מצב חדש בשבלי תודה

אלמוג127

New member
לבנדר יקרה,

אמך בת 83, אולי היא לא יודעת איך לנהוג, אולי היא אומרת דברים שלא לרוחך, פשוט: תתעלמי מהדברים, שיכנסו מאוזן אחת ויצאו מהשנייה.. זאת המלצה שאני קיבלתי בזמנו...וישמתי.. אל תתנתקי...תבחרי להיתעלם מדברים שאת לא רוצה לשמוע..

לבנדר3

New member
אלמוג תודה

לומדת להתנהל מחדש אחרי שאיבדתי את בעלי, ואוספת את עצתך גם לחקי הרבה תודות לך

לבנדה ../images/Emo24.gif

יקרתי מבינה לללבך וחווה דברים דומים . מאד קשה לאדם המבוגר לראות את הקושי של האחרים , הם כל כך שקועים בקשיים שלהם שלא מבינים את האחר כמו שאלמוג כתבה ...כך אני משתדלת לנהוג ...לא תמיד מצליח לי אבל משתדלת . טלי .

לבנדר3

New member
תודה ים רגוע

ים רגוע תודה שאת מאזנת את קו המחשבה שלי גם לגבי התנהגותי כלפי אמי בת ה 83

yamkachol

New member
../images/Emo24.gif

כן זה באמת מצב קשה. כתבו כאן, לפני כל מיני עצות טובות (לי) - מאחל לך שתמצאי אחת שטובה לך, שתוכלי לשפר את התקשורת בינכן. מאחל לך הרבה שלוה ורוגע.

לבנדר3

New member
YAMKACHOL תודה

אכן מהעצות אנסה ללכת על שביל שיוביל לדרך שתהיה טובה לגבי ההתנהלות אם אמי תודה לך עבור החזוק

אני חושבת שאנשים שלא חווים ממש

על בשרם את אותה החוויה הקשה ולא משנה אם זה אלמנות או משהו אחר, אף פעם לא ממש יבינו עד הסוף, הם יכולים לנסות לתמוך, להקשיב, לנסות לנחם אולומר מילים טובות, אבל לא ממש להרגיש את מה שאותו אדם שחווה את החוויה חש. לפעמים אנחנו נפגעים מתגובות כאלה ואחרות של אנשים, על אחת כמה וכמה אם זה אדם כל כך קרוב.... אני בטוחה שאמא שלך, בנוסף להיותה אדם מאוד מבוגר, עם הבעיות הנלוות לאנשים מבוגרים, לא באה ממקום של אטימות, אלא ממקום שהיא "לא הייתה שם ממש"

לבנדר3

New member
למיכל של סיון הנסיכה

שמחה שענית לי כי היתי צריכה לגבש התנהלות מול אמי שאוהבת אותי, אלה שהמצב יצר מצב חדש ועם המצב החדש עלי לדעת לסתדר תודה

../images/Emo45.gif נכון.. לעיתים צצים מצבים חדשים לפעמים

קשים, לפעמים נעימים ועלינו לנווט את דרכינו וללמוד להסתדר, עם המצב החדש שנוצר

למעלה