גליל מערבי

salo22

New member
גליל מערבי

אפשר בבקשה סקירונת עכשווית לאיזור ? במיוחד איזור מעלות תרשיחא, חורפיש, פקיעין, מעיליא, אבל כל מקום באיזור עם אוכל מעניין ומוצלח שניתן לקחת בסופ"ש, יעניין אותי מאוד.. בתיכנון בהחלט ליטר גלידה מבוזה, סוף סוף
חוץ מזה קראתי על אל אמיר, אולי נאסוף כמה אייטמים משם.. נניח נסיעה לחורפיש כדאית רק בשביל לאסוף סמבוסק ? דברים מעניינים נוספים בסביבה ? מיקיס טופ ויו ?? שווה לתכנן לראמה למקום של מר שארביכ בשבת, שקרוב לוודאי תהיה עמוסה שם ? מקומות בסיגנון אוכל ערבי גלילי ששווה לנסות ?
גם המלצות לנקודות תצפית נהדרות וטיולונים קטנים ונעימים בסביבה יתקבלו בברכה, תודה !

guysoffer

New member
פנינת ההר בחורפיש

(לשעבר פנינה בהר כמדומני). יש ביקורות ותיקות שלי עליהם.. אני אוהב את המקום.

סמבוסק ארז בחורפיש, לדעתי לא שווה נסיעה במיוחד, אבל אם כבר נכנסתם לפנינה בהר.. תעצרו לקחת גם סמבוסקים.

גיא.

החתולית

New member
גם אנחנו נוסעים לאיזור בקרוב

וזקוקים להמלצות כאלה.

בביקור הקודם שלנו אכלנו באלומה בתרשיחא - ממליצה לוותר.

עברנו במחלבת אלטו בקיבוץ שמרת ולקחנו גבינות, אחר כך עצרנו אצל יוסי ביקב עביה בקיבוץ יחיעם ולקחנו יין.

מעודכנת מאוגוסט

לכן אולי לא מספיק טוב. למרות שהמקומות האלה ותיקים ויציבים.
סיבוב מעלות תרשיחא צריך לכלול שני מקומות ושניהם במרחק הליכה. אפשר לאכול בשניהם אם מצליחים לא להתמלא ולחלוק מנות.
אל אמיר בימי שישי יש ממולאים טעימים(רק בשישי), חוצמזה יש שולבטו מצוין, טחינה טובה ובכלל שיפודים די סטנדרטים אבל כיף לשבת שם. לא לקחת דגים וגם הסנייה לא תמיד מצליחה.
באל חיאט שתי דקות ממנו כל החומוסים טעימים , חצילים מדהים וקציצות עז חובה.
בשני המקומות מג'דרה לדעתי היא חובה. בכלל אפשר לעשות מסע חומוס ומג'דרה בגליל ולאכול בהרבה מקומות וכל אחד יהיה שונה לגמרי בטעם.
אני כן הייתי נוסעת במיוחד לסמבוסק, מדובר במרחק של 20 דקות בין תרשיחא לחורפיש. כמה פעמים כבר יוצא לאכול סמבוסק גלילי ישר מהתנור? לגמרי שווה נסיעה.
אנחנו מעדיפים אחד מהם- אפשר גם כאן לבדוק את שניהם ולהחליט לבד. אני אישית אוכלת תמיד סמבוסק כבש ואם נשאר מקום אז ממולא בירוקים וגבינה.
אל תשכח בירה מלכה.! שישי צהריים מאוחר זה הזמן הכי.
מצאתי את השרשור בו אתה מבטיח להגיע לגליל
יש שם תמונות ככה שאני מצרפת לינק טיזר
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=551&messageid=169781159&r=1
יש עוד שרשור שלי עם יותר תמונות אבל עייפתי מלחפש.
לגבי מייקס- לא היינו מאז ואין לי עוד דווחים. סורי. וסלע הנוטרים אותנו איכזבה.
טיול בפארק הסלעים היה משהוא אותו עשינו שוב ושוב וגם בשמורת המירון. מקסים. שניהם במרחק 20 דקות מתרשיחא. מס או מנוס.
יש מקום חדש בכניסה ליאנוח מצד שמאל, אנשים אומרים שטעים, לא ניסיתי http://www.kfarnik.co.il/content/אלמנסף-מסעדה-וקייטרינג-בינוח

החתולית

New member
איפה נמצאים אל אמיר ואל חיאט

והסמבוסק איה הוא?

יש לי חבר טוב בכפר ורדים שבודאי מכיר אותם, אבל בכל זאת...

הוא גם מספר לי על מקום שמגיש פיצה עם שווארמה, סטייל לחמעג'ון, וטוען שזה מעדן. עוד הוא אומר, שהמסעדה הרומנית בתרשיחא מצויינת.

העצלנית

New member
אל אמיר בתוך השוק

ואל חייט ביציאה מהשוק אתם תמצאו המרכז של תרשיחא, לא גדול.

הסמבוסק הוא בחורפיש מרחק נסיעה של בערך חצי שעה (ללא מכירים את הדרך) בדרך יפייפיה וגם קצת מסוכנת

אנחנו אוכלים רק את סמבוסק הארזים ולא הארז

החתולית

New member
אנחנו קצת מכירים את השוק

אחרי הביקור שם לפני כמה חודשים.

אז באנו לסוף שבוע, הפעם אנחנו באים לשהות ארוכה יותר מיום רביעי עד מוצאי שבת, לחגוג את יום הולדת ה- 40 של הבחור.

כל המלצה שלך באיזור שמנהריה צפונה, תתקבל בתודה גדולה.

salo22

New member
תודה תודה תודה !

איזה יופי, ממש נהדר, עשית לי את היום
קציצות עז באל חיאט ? חומוס ומג'דרה נשמע לי נפלא, סמבוסק מקווה להגיע גם כן.. ואיך שכחתי מבירה מלכה.. ועכשיו מתחילים להצטבר יותר מידי מקומות שנשמעים מעניינים ומקווה שהסופ"ש יספיק לנסיונות, מה גם שנביא כמה דברים איתנו "לדרך" ולשהייה..

העצלנית

New member
באיזה יום את נוסעים?

כי אולי אני משוחדת אבל בשישי הבן זוג שלי מכין עוגות שמרים מעולות וממכרות במאפיית לחם בר, בשאר השבוע יש לחמים טובים, וגבינות של ברקנית ואלטו נדמה לי.

מייקיס נחמד מאוד ואני אוהבת אבל עדיף לא להגיע בשעות הלחוצות האוכל בפירוש פחות טוב
אם כבר הגעתם לשם אני ממליצה על כל מנות הסלמון שהוא מעשן שם ועל בטן חזיר נדמה לי,מנה מעולה.
לקחת בחשבון שזול זה לא.

סמבוסק הייתי אוכלת שם,אין כמו סמבוסק טרי שהרגע יצא מהטבון, המחירים סבירים וזה טעים ברמות בעיקר עם קריר.
אגב רק סמבוסק הארזים ולא הארז.

אם בא לכם קפה ועוגה טובה אז בתחנת דלק ליד סלח דבח ובניו (סופר) יש מקום בשם קפאין והבעלים מכינה עוגות מצוינות הקפה גם טוב ובדרך כלל עשוי כיאות.

כתבו כבר על בירה מלכה ועל עביה, שווה

וברור שלא לוותר על בוזה.

תהנו

salo22

New member
נשמע יופי !

אנחנו משישי צהריים עד ראשון צהריים.. אני אמפה גם את המאפיה ונראה אם מסתדר לעבור, אני כבר מתחיל לחשוש מכמויות המתוק הצפויות
גם היכן שנשהה אמורות להיות כמה עוגות של המארחים.. סלמון ובטן חזיר ? פשש עובד יפה מאוד הבחור שם, ככה נשמע.. אפשר לעשות משם טייק אווי לדעתך של כמה אייטמים יחודיים ומעניינים ? תודה תודה גם לך !

החתולית

New member
ההמלצות שלך נרשמו גם אצלי

סאלו, אתה חייב ביקור ביקב עביה אצל יוסי. יש לו יופי של יינות, והוא נמצא צמוד לבירה מלכה.

מתוקים המקומיים הכי טובים שיש- השייח בירכא

נמצאים בירכא באיזור הישן- בראש ההר, עולים לישוב עצמו ולא לאיזור קניות וממש באמצע הכפר מבקשים הכוונה לקונדיטוריית השייח (יש גם שלטים צהובים)
עוד לא טעמתי מאפים כאלו טעימים. המון סוגי כנאפה (עם שמות אחרים) ועוגיות לקחת הביתה גם. הם לא מוכרים קפה (בכוונה)
ניסינו הכל כמעט והכל מעולה
ואנחנו ממחנה הארז. לא הארזים. דורש בדיקה של גורם אובייקטיבי:

ועוד דבר קטן- אם פתוחה חנות ירקות טובה אז רק בגליל יש את המון ירוקים
בשוק של שבת בתרשיחא,-עכשיו הזמן לירוקים! המון עשבים למיניהם וגם פול טרי מצויין. לחפש את המוכרים בשוליים- אצלם יש סחורה "אמיתית". בנוסף יש זוג נשים שמוכרות בשוק גפן וכרוב ממולאים בסגנון ערבי/דרוזי. מצויין.
לחפש מסביב איזה דוכן יש הצטברות מקומיים ושם לקנות. ע'ילת, עשבים למלוחייה, לחפש את הבאלדי האמיתי, מה שיש.
גם בשוק של יסיף יש הכל ביותר קטן. נדמה לי שיש בחמישי ושבת אבל צריך לבדוק

החתולית

New member
עשבים למולוחיה = מולוחיה

בחמישי שעבר אכלתי מולוחיה ירוקה מצויינת, עם המון לימון. תענוג !

יאם

עכשיו בא לי מלוחייה
כל הירוקים האלה עם ריח השדה חסרים לי פה בגיברלטר, יש המון ירוקים חלקם אני עוד לומדת להכין אבל ללא ריח....מהסופר
בשווקים בספרד הם לא חזקים בירוקים ובכלל עדיין לא מצאתי פה שוק כמו צרפת או איטליה של תוצרת מקומית.
מצד שני שלל דגי /פירות הים והנקניקים/גבינות בסופר....מהממממ וזול

אני בשלב איסוף החומרD

צריך מוזה להתיישב ולכתוב.
ממשיכה לצלם באדיקות ואז חושבת את מי זה יעניין. חומרים בינתיים למגרה....

למעלה