גלילת תמרים

לחם בריאות ללא עמילנים וללא גלוטן

קודם כל לגבי גלילת התמרים - אני כל הזמן קונה כאלה (5 ש"ח ליחידת "אצבע") במהלך אימוני כושר, אם יש לי אימון המשתרך על פני 2-3 שעות, כדי לא לאבד אנרגיה חשובה. עכשיו סוף סוף אני אכין לבד (החיסכון, החיסכון) - נשמע מה זה טעים תוצרת בית... ולגבי לחם הבריאות: מכיוון ששמתי לי מטרה שאני מתמסר אליה והיא להוריד 24 אחוזי שומן (לא שהייתי שמן אבל, במקום שרירים היה שומן), אני מתאמן באימונים אירוביים (ריצה, כרוס טריינר, אופניים ושות') ואן-אירוביים (משקולות) באופן אינטנסיבי, כ-5 פעמים בשבוע בחדר כושר. חלק אינטגרלי מהאימונים הללו (להשגת המטרה שלשמה אני שם) הוא התזונה כמובן. כל מספר חודשים אני משנה משהו בתזונה כדי לבלבל מעט את הגוף ולאפשר המשך הורדת אחוזי שומן במקביל לספורט. מעבר לעקרונות דיאטת הספורט (עלייה במסת שריר שבאה לידי ביטוי מבורך במשקל; תזונה מאוזנת של 1.5 ג' חלבון על 4 גר' פחמימות - על כל קילו ממשקל הגוף) לא ארחיב, אלא אציין ש... אני מסיר כמעט לחלוטין עמילנים מהתפריט שלי. אומנם מזונות עם עמילנים נחשבים למזונות פחמימתיים מורכבים, המתפרקים זמן רב יתר במערכת העיכול ולכן נחשבים לאיכותיים יותר תזונתית. יחד עם זאת אני סבור שקצב הורדת רקמת השומן שלי איטית מידי ואני חושב שזה בגלל מורכבות הפחמימות שאני (אנו) צורכים, לדוגמה - קמח המרמולייט שהוא על בסיס קורנפלור הוא ממש עמילן כמעט טהור (אופס... לא לאכול לחם?) כל סוגי האורז (אולי למעט הבסמטי ההודי שהוא מעט פחות עשיר בעמילן) ... הקיצר - מה אוכלים? מכיוון הבנתי שקינואה וחלק מהקטניות דלות בעמילנים (למשל לוביה, אפונה) אז יש לי מתכון מצוין לקינואה ולאפונה לארוחת צהריים כמובן בנוסף לבשר העוף הנצלה אצלי דרך קבע על הגריל. הבעיה באה בארוחת הערב והבוקר וןכן בארוחות ביניים - שבהן אני צריך לאכול לחם. אז פריכיות אורז די נמאסו עליי, והייתי חייב לנסות מתכון חדש תואם לחם אך ללא עמילנים. מצאתי אתמול בניצת הדובדבן בתל אביב קמח כוסמת וקמח קינואה. (נכון שאני יכול לטחון בבית אבל החלטתי לנסות משם קודם). וניסיתי: ערבבתי 2 כוסות קמח כוסמת עם 1.5 כוס של קמח קינואה, סיבים תזונתיים של פייברדס (מעלי סלק), הוספתי ביצה אחת, 5 כפיות סוכר, 3 כפות שמרית, 3 כוסות מים. המתנתי את שכל המים נספחו להם ונוצר גוש בטון. הוספתי שוב מיים לפי החוש עד לקבלת בצק נורמלי פחות או יותר. יצקתי לשתי תבניות ארוכות ח"ם, ואפיתי. (הבצק תפח לו עם התחממות התנור). התוצאה - ואו! טיפ - לא לאפות זאת באופה לחם. ממש לא מסתדר... הקמחים מאתגרים אותו יותר מידי... אז ככה, שאם למישהו יש צורך בלחם דל מאוד בעמילנים וללא גלוטן (וכמובן ללא לקטוז) - אז זו בהחלט אפשרות מאוד בריאה, עשירה בסיבים תזונתיים וללא לקטוז - זו אופציה די טובה טעימה ובריאה. מי שלא אוהב את הריח של הכוסמת שישים יותר קינואה מאשר כוסמת בבצק.

limim

New member
עושה רושם מעולה הלחם. ינוסה בקרוב

הוא לא יוצא קצת דחוס מדי? אגב, אני נורא מתלהבת עדיין מהמטחנה ה"חדשה" (ירושה מאמא שלי) שהכנתי השבוע לחם עפ"י המתכון הבסיסי מספר העמותה, אבל המרתי חלק מהקמח בכוסמת ובגרגרי פשתן (אגב, אלון: זה גם מקור מצוין לסיבים תזונתיים) ויצא ממש טעים. משום מה בעלי, הלא צליאקי, מתעקש לאכול מהלחם הזה גם

למעלה