גלידת תפוחי עץ./פסטו

אילנית12

New member
גלידת תפוחי עץ./פסטו

גלידת תפוחי עץ מאת: אבי - פסטו להכנה במכשיר גלידה או בתבנית. 4 מנות טכניקה: הכנה וקירור שעתיים ויותר דרגת קושי: בינוני מרכיבים 1 מיכל שמנת מתוקה 1 כוס חלב 4 חלמונים 1/3 כוס סוכר 2 כפיות תמצית וניל 2 כפות מיץ לימון 3 תפוחי גרנד סמיט -------------------------------------------------------------------------------- דרך הכנה מחממים את החלב והשמנת עד לפני רתיחה, מסירים מהאש. בקערה מקציפים את החלמונים עם הסוכר לתערובת בהירה ותפוחה, מוסיפים לתערובת 3 כפות מהחלב החם ומערבבים, מחעבירים את התערובת לסיר החלב ומערבבים היטב. מחממים על להבה נמוכה בבחישה תמידית עד להסמכת התערובת כ-5-7 דקות, הסמיכות צריכה להיות בדרגה של ציפוי גב כף, מסירים מהאש, מוסיפים את תמצית הוניל ומעבירים לצינון במקרר. מגרדים את התפוחים בקליפתם במגרדת (פומפיה) דקה, מניחים בצלחת ויוצקים עליהם את מיץ הלימון, מערבבים ומניחים בצד. מערבבים את תערובת החלמונים והתפוחים המגורדים, מעבירים למכונת גלידה ומפעילים עפ"י ההוראות. להכנה ידנית, להעביר את התערובת לכלי פלסטיק נמוך, לכסות ולהניח במקפיא עד להתקשות התערובת ליד הדפנות אך המרכז עדיין רך (כשעתיים), להוציא ולבחוש היטב, להחזיר למקפיא, לחזור על הפעולה עוד פעם אחת. › -------------------------------------------------------------------------------- © 2001-
 

נירהמ1

New member
אילניתי - הכנת את הגלידה הזאת?

נשמעת ממש טעימה. תודה על המתכון.
 

yifatushc

New member
אילנית, נשמע מיוחד וטעים, ו...

לדעתי אפשר להוסיף טיפה קינמון, ואולי מעט צימוקים. תודה!
יפעת
 

pirge

New member
בוודאי קינמון וצימוקים- תודה אילנית

זה שילוב פשוט מנצח.
 

נירהמ1

New member
ואני הייתי מוסיפה קלבאדוס או רום../images/Emo3.gif

אלכוהול ישדרג את הטעם פלאים, ולמי שאין מכונת גלידה הוא יעכב את הקפיאה של הגלידה, כך שהמרקם שלה יהיה קטיפתי יותר ולא קרח. כמובן לא לוותר על הקינמון (אם אוהבים). כל השילובים נשמעים נפלאים עם תפוחים.
 

yifatushc

New member
קלבדוס!! ../images/Emo9.gif אחלה רעיון

ותודה על הטיפ לגבי האלכוהול. לא ידעתי שהוא מעכב את ההקפאה, וזה אכן מצוין למי שאין מכונת גלידה (כמוני, למשל...
). (למי שתוהה על פשר הקלבדוס, אז קלבדוס= ברנדי תפוחים משובח... יאממ
). תודה נירוש! יפעת
 
למעלה