גלידריה

גלידריה

שלום לכולם,
לפני שבוע ביתי בת השנתיים אובחנה כחולת צליאק ואני עוד מנסה להתאושש מהאימה
.
אין לי מושג ירוק איך, בשם האלוהים אני מתארגנת, אבל מנסה ללמוד את הנושא. יש לי כמה שאלות ואשמח אם תענו לי.
1. היא במעון של נעמת ואני מביאה לה ארוחת צהריים אבל הם נותנים לה מהמרק שהמבשלת עושה (היא מפרישה לה מנה לפני שהיא מוסיפה גריסים וכיו"ב). זה בסדר? ביום של אורז ופירה היא יכולה לאכול עם השאר? אין שום מרכיב עם גלוטן בתבשילים אבל אני לא יודעת באיזה תבלינים היא משתמשת..
2. אפשר לקחת אותה לאכול בגלידריה ולהזמין גלידה בכוס ובלי עוגיות וכיו"ב?
3. במסעדות שמציעות מנות ללא גלוטן אפשר להזמין את המנות או לא לסמוך על זה?
4. האם יום אחד אני אמצא את ידיי ורגליי בעולם הצליאק?!

תודה,
קארין

hillator

New member
אני נרשמתי

ככה אפשר לדעת אילו מוצרים ניתן לאכול ולא

תאמת הם ממש עזרו לי .. עברו איתי על כל התרופות שלחו לי המון מידע מעניין הביתה אפילו תליתי את התעודת חבר על הלוח שהם

טליאמתי

New member
ברוכה הבאה
לפני הכל-ברור שתמצאי את ידייך ורגלייך !

כל הורה לצליאקי או צליאקי עמד בנקודה בה את עומדת כרגע ואותה שאלה עלתה במוחו מוכה האימה(
).
לא רק שתשחי בחומר הנלמד אלא, עד כמה שקשה להאמין, זה יקרה די מהר

לפני הכל כדאי להדגיש כי ברגע שאובחן בן משפחה אחד, כדאי ומומלץ מאוד לעשות לכל בני המשפחה מדרגה ראשונה, בדיקות דם לצליאק.
לגבי עמותת הצליאק:
אני מאוד ממליצה להרשם כחברים. החברות היא משפחתית ועולה כ-100 ש"ח לשנה (אם זכור לי נכון)..
לגבי הפעולות של העמותה לטובת ציבור הצליאקים תוכלי לקרוא באתר העמותה אבל יש גם יתרונות בחיי היום יום.
לעמותה יש מדריך למזון ללא גלוטן שכולל מוצרים רבים של חברות שונות שהתחייבו כלפי העמותה (בכתב!) שהם נטולי גלוטן. מוצרים שלא בהכרח כתוב על גביהם שהם נטולים (יש בעיה עם הכיתוב בגלל חוק סימון המוצרים בארץ). כמו כן יש רשימות של תרופות ומוצרי הגיינה נטולי גלוטן.
המדריך מאוד שימושי ואפשר להוריד אותו גם לנייד ולהשתמש בו בסופר בזמן הקניות.
המדריך מיועד לחברי העמותה בלבד וכל עדכון (הוספת מוצר, הורדת מוצר בגלל שינוי ברכיביו), נשלח לחברי העמותה במייל באופן רציף.
מעבר לזה-יש לעמותה קו חם שמאוייש על ידי מתנדבים (מדהימים) ומיועד לתמיכה.
&nbsp
תשובות לשאלותייך:
1. היא במעון של נעמת ואני מביאה לה ארוחת צהריים אבל הם נותנים לה מהמרק שהמבשלת עושה (היא מפרישה לה מנה לפני שהיא מוסיפה גריסים וכיו"ב). זה בסדר? ביום של אורז ופירה היא יכולה לאכול עם השאר? אין שום מרכיב עם גלוטן בתבשילים אבל אני לא יודעת באיזה תבלינים היא משתמשת..
תשובה: ירקות, אורז (יש לברור מחשש לגרגרי חיטה בזמן האריזה) ופירה מותרים לה כמובן אבל המוקש הם אבקת המרק והתבלינים. אם היא לא משתמשת באבקת מרק- סבבה מכל בחינה. אם כן, צריך לבדוק איזה סוג ולודא שהוא נטול. כך לגבי תבלינים.
איך מסתדרים עם זה? אני חושבת שעדיף שהורים לצליאקים בגיל הזה או שעברו את זה, ישתפו מחוויותיהם. (אצלי כל הצליאקיות אובחנו בגיל מבוגר).
2. אפשר לקחת אותה לאכול בגלידריה ולהזמין גלידה בכוס ובלי עוגיות וכיו"ב?
תשובה: גם הגלידה עצמה צריכה להיות נטולת גלוטן ויש גלידריות שיש בהן גלידות נטולות. תוכלי להריץ חיפוש בפורום ולמצוא דיונים בנושא או פשוט לשאול כאן על הגלידריה אליה את מתכוונת ללכת עם הילדה ואם מישהו מכיר, תקבלי תשובה:)
3. במסעדות שמציעות מנות ללא גלוטן אפשר להזמין את המנות או לא לסמוך על זה?
תשובה:
תלוי ספציפית במקום. זה משהו שצריך לשים עליו עין במיוחד בגלל אפנת הדיאטה ללא גלוטן הנהוגה היום. יש מסעדות שהמנות ללא גלוטן שלהן הן עבור דיאטה כזאת ולכן לא מיועדות עבורנו. ויש שהמנות טובות לנו. כנ"ל לגבי פיצריות. גם לגבי מסעדות תוכלי להריץ חיפוש בפורום או לשאול כאן :)
&nbsp
חיפוש בפורום נעשה בקוביית החיפוש על הסרגל הכחול בראש הדף, מצד שמאל.
&nbsp
אני יודעת שהכל נראה כרגע מסובך ואולי אפילו בלתי אפשרי אבל אם תקחי צעד אחר צעד, זה יזרום ויסתדר:)
והעקר, לדעתי, לתת לילדה הרגשה הכי טובה שאפשר תוך כדי הסברים המותאמים לגילה והקפדה מלאה על התזונה הנכונה לה.
&nbsp
אנחנו כאן לכל שאלה והתלבטות.
אל תהססי לשאול

&nbsp
&nbsp
&nbsp

kita1000

New member
מעון נעמת

היינו בכזה
למרות שהצוות היה ממש מדהים ותומך המבשלת הנהדרת היתה חולה מדי פעם התחלפה מדי פעם עזרו לה מדי פעם
ולא סמכתי על אחרות שיזכרו לא לערבב את המרק עם הכף הראשונה שעברה לידן.
הבאתי לו הכל מהבית.
זה לא היה מאוד מסובך הכנתי דלי של מרק שהוא אוהב והקפאתי מנות לכל יום בקופסאות של רבע ליטר. כל תחילת שבוע הבאנו לגן שש קופסאות למנת צהריים ושש קוםסאות מרק הכל קפוא בגלל נהלי המזון המחמירים שלהם.

goolo123

New member
גלידה של וניליה..רוב הטעמים ללא גלוטן

לבקש שישתמשו בכף נקיה ..יש כוסות ויש גם גביעים ללא גלוטן.
במסעדות לבקש שידברו עם השף ולראות מה הוא יכול להוציא ללא גלוטן..בדר"כ לילדים זה תפא ובשר שנעשה על הגריל..חזה עוף/פרגית ..סטייק..הבעייה זה הסביבה הנקייה..
לגבי המעון ממש אי אפשר לסמוך על כלום..מדובר במיטבח שהאוכל בו מעורב..בוודאי שגם המוצרים..הבעיה זיהום מישני..מעבר לזה יש לרכוש תבלינים שהם בקו ייצור ללא גלוטן ובכלל כל דבר..אפילן מלפפון חמוץ שאין בו גלוטן את יכולה לקנות רק של חברות שמכריזות על קו יצור נקי ולא כל חברה.
ממליצה להרשם לעמותת הצליאק.יש הרבה מאוד מידע באתר שלהם וקו פתוח לשאלות.כמו כן תקבלי גישה לאתר שבו מצויינים רוב המוצרים והחברות שניתן להישתשמ בהם.ניתן גם לרכוש קלסר ובו פירוט המוצרים והחברות.

hillator

New member
אתן קצת טיפים

בגדול לי התחיל הבלגן בגיל מבוגר

1. אני בצבא ואני לא סומכת על כל המנות המוכנות ללא גלוטן. מביאה איתי כל יום ארוחת צהרים וארוחת ביינים.
2. אני מאוד אוהבת גלידה וקונה קבוע בונילה (אני אלרגית לחלב גם בקטע חמור ).. מאוד נקי שם.. הם מקפידים.. יש להם גביעים ללא גלוטן.. וקבוע הם נותנים לי המון כפיות וכוסות.
3. אני לא מאלו שעושים ניסוים (גם בגלל החלב אני ממש מפחדת מזה), שנפגשת עם חברים מזמינה פשוט שתיה קרה וזהו.
4. מממ כן.. תראי אני מניחה שאם ילדה בגן בגיל שנתיים זה קשה. לי עם החלב היה ממש קשה בזמנו וההיתי לוקחת ללב הערה של כל אחד ונעלבת. שגילו לי את הצליאק לפני קצת יותר מחצי שנה אמא שלי כבר ראתה שחורות בעניים... ודווקא הכול עבר חלק. אני יודעת לשאול , אני נזהרת וטפו טפו טפו מרגישה הרבה יותר טוב!

yoniro12

New member
גלידה

לא כתבת יפה את גרה, אבל בדלי קרים ובפינגווין יש גביעים ללא גלוטן.
בדוקטור לק יש הרבה טעמים ללא גלוטן.
במקדונלד גלידת סנדיי.
בגלוטן פרי בפ"ת יש גלידריה איטלקית ללא גלוטן ג'וני ג'לאטו

hillator

New member
תגובה

לגבי כל הגלידות שציינת מכילות חלב

באופן כללי כל הגלידריות שציינת מבצעים שם הפרדה? כלומר הכף של הגלידה לא תיגע בטעות בגלידת עוגיות אוריו?

solesdemivida

New member
גלידה

יצא לנו יותר מפעם אחת לאכול גלידה בדלי קרים והצוות(חברה צעירים)מאד מודעים ודואגים לשטוף את הכף וליתר ביטחון לקחת גלידה מלמטה.

למעלה