גלידה

צחיז

New member
גלידה

מי יודע היכן אפשר להתענג על ופל אמריקאי או בננה-ספליט כמו של פעם, עם טונות של גלידה, ערימת פירות, וקצפת?

ננה f

New member
המנות של פסטיס נורא דומות לפעם...

אתה מתכוון לכזה כמו גלידת מונטנה?

צחיז

New member
לא, לא כמו גלידה מונטנה

כי בגלידה מונטנה היתה רק גלידה - בגביע אני מתכוון לוופל אמריקאי עם הרבה גלידה והרבה פירות וקצפת, ואני מתכוון לבננה ספליט או אננס-ספליט עם הרבה בננות/אננס שמכוסים בהרבה גלידה וקצת קצפת כאלה שהיינו אוכלים ב"קרוסל" שהשקיפה מעל דיזנגוף פינת פרישמן והיום יש שם בור של בנין שהתחילו לבנות ולא סיימו.

אויייי, זכורים ימים של שחיתות

כשאכלתי הררי גלידה מעוטרת בקצפת בלי להניד עפעף ובלי להשמין. תמו ימי התום

זה יכול בהחלט לענות על השאלה

בכתבה הזו, במחציתה, מופיעות המלצות על גלידריות ובתי קפה המגישים וופל בלגי.

צחיז

New member
הכוונה לוופל אמריקאי - לא לוופל בלג

וההבדל הוא אוקיאנוס שלם - של גלידה וטעם

טוב, אם אין ברירה מוכנה להגיש

כזה אצלי בגינה. עם הררי גלידה, קצפת וסירופ שוקולד או פירות יער. אבל...חד פעמי.

צחיז

New member
תודה - אבל לא תודה

שמעתי על המקום בעבר וטרם הזדמן לי להתנסות, אך......... הביקורות באתר המסעדות היו קטלניות ועד כמה שזכור לי, יש להם ופל בלגי ולא אמריקאי

SimpleAim

New member
סליחה על הבורות, אבל מה ההבדל?

בין ופל אמריקאי לופל בלגי? זכור לי רק שלעיתים ופל אמריקאי מוגש בעיגול וטעמתי אותו קצת יותר קראנצ'י בחלק מהפעמים. מצד שני, השכנה האמריקאית שלנו עושה אותו בריבוע, והוא לא שונה מהותית מופל בלגי. אגב, למוזס יש מנת ופל-בננה-גלידה-שמנת מוקצפת מעולה (ולדעתי מכינים אותה טוב יותר בסניף התל אביבי), אבל היא לא מלאה בתועפות של פירות אלא רק בננות.

צחיז

New member
בערך כמו ההבדל בין קפה טורקי לנס-קפ

אז כמו שכתבת - הוופל לא חם וסמרטוטי כמו הבלגי, יש הרבה גלידה שמכסה את כל הוופל ולא איזה כדור סמלי, ויש הרבה קצפת שמכסה את ההרבה גלידה. מה שתיארת לגבי מוזס נראה לי מתאים קצת לתיאור של בננה-ספליט. אולי שווה לי לנסות.

החתולית

New member
גם אני מתגעגעת אליהם

אבל מצאתי תחליף לא רע - פנקייק סנדיי בבית הפנקייק בתחנת הדלק בצומת הסירה. בשבוע שעבר חזר בן זוגי ממילואים שנכפו עליו בצו 8, ואנחנו קיימנו את ההבטחה שנתנו לי ואכלנו מנה מפוארת של פנקייק עם גלידה, קצפת, דובדבנים, אגוזים קצוצים, קוקוס, פירות מקופסא וכו'. בחיי שזה מתחרה לא רע בכלל לוופל האמריקני של פעם.

למעלה