גלידה

יסמיןל

New member
גלידה

מחפשת נואשות מתכון קל טעים ומיוחד (לא חייב להיות כזה מיוחד) לגלידה. בבקשה מי שיוכל לסייע לי אודה לו (או לה) מקרב הגרב. יסמין

y.n

New member
גלידה

היי, יסמין. את מחפשת מתכונים לגלידה על בסיס שמנת או סורבה? בכל מקרה, הנה קישור למתכונים שנשמעים מצויין:

יסמיןל

New member
תודה רבה,

אני בעיקר מחפשת גלידה על בסיס שמנת,לא קציפת פירות,אלא ממש גלידה-יוגורט. בכל מקרה-מאד נהניתי מהקישור אל mood 4 food שוב תודה יסמין.

גלידה ביתית.

בייצור הגלידה שקונים בסופר משתמשים במכונת גלידה שמקציפה כל הזמן את החומרים בזמן הקירור ואז נהפכת רכה ואוורירית יש גם מכונת גלידה ביתית אבל אם אין- אז נוצרים גושי קרח והמרקם של מה שיוצא שונה ממרקם הגלידה הקנויה . אבללללללל הטעם משובח פי כמה, לדעתי... זאת גלידה ל``מבינים`` בלבד.. עשויה מחומרים ``אמיתיים`` וכל השאר- מסתפקים בגלידה הקנויה.(-; חומרים: 1 שקית שמנת מתוקה חצי כוס סוכר 2 חלמונים 1 כוס מחית פרי ( אפרסקים, מישמשים, אננס = משומרים או תותים טריים ) אופן הכנה: 1. לחמם שמנת עם רבע כוס סוכר עד שסוכר נמס והשמנת מגיעה לרתיחה קלה ביותר. 2. להקציף חלמונים עם יתרת הסוכר עד שצבעם הופך צהוב בהיר ביותר. לצקת עליהם את השמנת החמה בזרם איטי ולהקציף יחד. 3. לצנן במקרר. כשהתערובת קרה להוסיף את מחית הפרי. 4. לערבב היטב את הפרי עם השמנת ולצקת לכלים של הקוביות קרח. לשים בתא ההקפאה עד שהתערובת קופאת. 5. התערובת קפאה- להוציא את הקוביות, לשים בקערת המערבל ולהקציף. כשהוקצפה התערובת- להחזיר להקפאה. לחזור על הפעולה לאחר שעות מספר או למחרת. לאחר הקצפה שניה לשים את הגלידה בכלי סגור בתוך תא ההקפאה להקפאה נוספת. זהו... יש גלידה. אני ניסיתי אותה.. היו שאהבו והיו שלא.. בהצלחה. (רות סירקיס ``מהמטבח באהבה``)

גלידת תות שדה

חומרים ל-8 מנות: 1 כפית אבקת ג`לטין 3/4 כוס חלב 1/2 כוס סוכר 1 כוס תותי שדה 1/2 כפית תמצית וניל 1 שקית שמנת מתוקה אופן הכנה: 1. לשים את הג`לטין בסיר קטן ולהוסיף 1 כף חלב. לערבב עד שמתרכך הג`לטין. להוסיף את שאר החלב ולחמם על אש קטנה, עד שהג`לטין נמס לגמרי. להוסיף גם את הסוכר ולבחוש. כ-5 דקות עד שלא רואים כל גושים. להוריד מהאש ולצנן עד שהתערובת די סמיכה אך לא קרושה. 2. לרסק את התותים במעבד מזון להוסיף למחית את תמצית הוניל. 3. תערובת החלב צריכה להיראות כמו דבק לבן, סמיכה כזאת. להקציף את השמנת המתוקה עד שנוצרת קצפת יציבה אך רכה. 4. להוסיף לקצפת את תערובת החלב ואת מחית התותים, לערבב בעדינות, להעביר למיכל סגור ולהקפיא כמה שעות. בתיאבון.

למעלה