גלידה תל אביבית

sela v

New member
גלידה תל אביבית

אחרי מפגש פורום תרמילאים שנערך אתמול דרך אגב, החלטתי ללכת עם חברים לאכול בגלידת אייס ברג, כמו שהמלצתם לי במפגש הפורום שלכם. חבריי, שלא כל כך רצו להתחיל לעשות עוד סיבוב בתל-אביב ניסו לשכנע אותי שאוכל גלידה, באיזה גלידריה חדשה ליד נמל ת"א, שאני לא זוכר את שמה, אבל המראה של מקום ריק, שכנע אותי לא לקנות גלידה שם, במיוחד שהם מתפארים בגלידת דלת הקלוריות שהם מגישים, ובעיני אם כבר גלידה אז גלידה, ולא באתי כל הדרך עד לת"א לאכול גלידת נטולת טעם (הקלוריות). בסוף לאחר שני סיבובים בבני יהודה, מכיוון שלכיוון אחד מותר רק לתחבורה ציבורית לסע, ובדרך ראינו עוד כמה גלידריות ריקות, ואז הגענו לאייס ברג, שהיה מפוצץ יחסית ליום שני בשעה 10 בערב. לקחתי 3 טעמים בכוס של ה-15 ש"ח. שוקולד עם פתיתי שוקולד, טופי, ועוד משהו עם אגוזים, שפרח מזכרוני איזה טעם זה היה. הגלידה באמת כמו שאומרים לוקחת בכיס הקטן הרבה גלידות אחרות, ואף עוקפת בכמה צעדים את גלידריית טוני שבמדרחוב בנתניה, שעד אז חשבתי שהיא הגלידרייה. דרך אגב 1 ק"ג של גלידה עולה פה 69 ש"ח, ומאחורי עמד מישהו שביקש קילו של גלידה (איזה מחיר). ואם כבר מדברים על גלידה במשקל, הגלידה שקניתי לפני כמה ימים בטיב טעם, אחרי ששמים אותה במקפיא הביתי, נהפכת לגוש שקשה לאכול אותו, וממש לא כיף להפשיר גלידה. האם לעוד מישהו יש נסיון דומה עם הגלידה שמוכרים בטיב טעם? עכשיו רק נשאר לי לנסות את גלידרית אלדו, שהמלצתם שאף טובה יותר מאייס ברג.

אנחנו גם אכלנו אייסברג בשבת

כי הקב"א אין כמוהו (אכלנו צהריים בשצ'ופק וטרם הספקתי לכתוב לכם התרשמות...). לצערנו הרב לא היה טעם חמאת פקאן האלוהי. לכן, דגמנו בשני גביעים 6 טעמים. הוא, חובב השוקולד המושבע טעם שוקולד עם פסים של שוקולד וטען שזה אלוהי. בנוסף, נבדק גם טעם של אגוזי לוז (אני לא זוכרת את השם המדוייק) וטופי שהיה לא מוגזם במתיקותו... אני ניסיתי חלבה (טעים, אבל בלי טעם של חלבה), קולפי (מעולה! ואני מקווה שלא טעיתי בשם...) ופירות יער, שאין עליו. בקיצור, שוב המלצה אולטימטיבית לקב"א אדיר שמשאיר טעם מתוק בפה וחור קטן יחסית בכיס.

meravbr

New member
עוד גלידה עם פסים

יש בד"ר לק - וניל עם פסי נוגט. לדעתי היא נורא טעימה.

אני תמיד בעד פסים, במיוחד עם הם

בזוגות
(והמבין יבין)....

מסכימה עם מירב- זה טעם פצצה ../images/Emo45.gif

וגם מאד פופולרי...(לא שזה משנה לחיכנו, סתם אנקדוטה)

liti

New member
אחלה מחיר...

גם אלדו אימצו את המספר הזה כמחיר קילו גלידה, מה שמעלה שאלה לגבי הקשר שבין גלידה למספר הנ"ל... לגבי הגלידה מטיב טעם, כעיקרון חלק גדול מהגלידריות מוכרות גלידות טריות ללא חומרים משמרים שמחזיקים מעמד בפריזר לתקופה קצובה בלבד (שבוע- שבועיים), ואחר כך הגלידה משתנה לגמרי והופכת לבלתי אכילה. ייתכן וזה מה שקרה לגלידה הזו. אופציה נוספת היא שהפריזר שלך מקפיא יתר על המידה ולכן הגלידה הפכה לגוש בלתי אכיל. שווה לבדוק על איזו טמפרטורה הפריזר מכוון. מה שכן, בדרך כלל בפריזר בבית הגלידות מתקשות ומאבדות את הרכות שיש להן במקררים בגלידריות (המיועדים לאחסון גלידה ובעלות תנאים אופטימליים לכך) לכן אין ברירה אלא להפשיר אותם לפני ההגשה. בדרך כלל מומלץ להעביר את הגלידה למקרר כחצי שעה לפני ההגשה, ובמקביל להקפיא כוסות זכוכית במקפיא, ואז המרקם של הגלידה אידיאלי.

sela v

New member
גלידות

מהם התנאים האופטימלים לאחסון גלידה? האם זה לא רק פונקציה של טמפרטורה? הגלידה מטיב אעם נהפכה לגוש קרח אחרי יום במקרר. לא הבנתי גם את הטכניקה של הכוסות הקפואות.

liti

New member
הקפאת הכוסות ../images/Emo48.gif

כ 5-10 דקות לפני ההגשה מומלץ להכניס את הכוסות למקפיא, כדי שברגע שהגלידה תוגש הכוסות הקפואות ימשיכו לקרר את הגלידה שעברה לטמפרטורת החדר. לגבי השאלות לגבי התנאים האופטימליים לאחסון גלידה, אני מעדיפה לתת למומחים האמיתיים לענות. לאור ההתעניינות הגדולה בגלידות פה בפורום חשבתי להביא אדם שעוסק בתחום (מה שנקרא- איש גלידה אמיתי) שיענה על שאלות, כמובן במידה ויהיו. אשמח לקבל תגובות האם זה יעניין אתכם והאם יש לכם שאלות בנושא (כמובן שאין צורך לפרסם את השאלות בשלב זה).

meravbr

New member
אגב הקפאת כוסות,

יש פאבים שעושים את זה גם לצורך הגשת בירות...

Lear22

New member
הטעמים הכי טובים באייסברג

הם חמאת פקאן, בננה בדבש וחלבה. לא יעזור כלום

Vdrums

New member
אמנם לא התכוונתי לכתוב, אבל

אם כבר גלידות אז במדרחוב בנתניה יש גלדריה שנקראת TONY ICE בעל הבית איטלקי שעלה מרומא לפני בערך 6 שנים והוא מכין את הגלידה לבד במטבח שמאחור כל יום טרי, ללא חומרים משמרים ושאר ירקות (בדוק, אחרי שבוע בפריזר הטעם קצת נעלם...) גלידה משובחת מחלב 3% (לא לפסול, וזה טוב לחוששים לכרסם מפאת השומנים שיש בגלידות שמנת
) מומלצים: באגף השוקולדים - שוקולד מריר, פררו רושה, נוטלה ומארס (MARS) מיוחדים - אגוזי לוז, וניל (עשוי ממקלות וניל), zuppa inglese, pana cotta ועוד... יש גם סורבטים מצויינים ומרעננים וקינוחי גלידה מעניינים. מומלץ בחום לשוחרי גלידה אמיתיים.

meravbr

New member
אם היית קורא בעיון את הודעתו

המקורית של סלע שפתח את השרשור הזה היית רואה שזאת הגלידריה שהוא חשב שהיא הגלידריה עד שנתקל באייסברג... ואם אני לא טועה גם אני אכלתי כמה פעמים אצל טוני (בעלי במקור מנתניה...)

למעלה