גלזורה

oritt3

New member
גלזורה

לאחרונה גיל רפאל הביא את המוצר הזה. מערבבים עם מים ,מורחים על הזכוכית ושורפים. הזכוכיתאמורה לצאת מבריקה כאילו עברה ליטוש. מישהוא השתמש ויכול לתת התרשמות מהנסיון?

האמת עברנו על חומר כזה

ניקרא אבקת a/h זה כדי להחזיר את הברק לזכוכית עכורה ( שעברה מיספר כניסות לתנור ) לא עבדתי איתה רק למדתי עליה בתאוריה

oritt3

New member
אין לי מושג מה זה אופטל איריס?

למה הוא משמש מרב? את התוצאה המדהימה והמבריקה כמו ראי של הגלזורה ראיתי בעבודות בתערוכה בגן שמואל. מגיעים לרמה מושלמת של הברקה ללא שימוש בליטוש!

mnoya

New member
אופטל איריס

משמש להברקה בזמן שריפה.אני לא יודעת אם זאת הכוונה. אראה בתערוכה למה את מתכוונת ואברר אח"כ.

oritt3

New member
עדכנו אותי במסר אישי שאכן מדובר

באופטל איריס. השתמשו בו באמת להבריק שכבות של זכוכית שעברו מספר שריפות פיוזינג. אני מקווה לבדוק בקרוב אם מריחה שלו על יציקה שפני השטח שלה עמום בגלל המגע עם התבנית, גם משיגה תוצאות ופני השטח של היציקה אמנם יהיו גם שקופים.

oritt3

New member
קיבלתי במייל

אולי זה יעניין מישהו ציפוי כרום ב-18 צבעים וגוונים שונים על כל חומר שהוא כגון: מתכות, פלסטיק ,זכוכית, עץ, אבן, גבס, קרמיקה, גומי, בד, עור, חלקי רכבים, חלקי אופנועים ועוד. ציפוי עמיד בחום ולא דוהה. ניתן לצפות בדוגמאות באתר : www.luminochrom.com/cipuy_hrom1.html

mnoya

New member
תבדקי ותשתפי

אבל מהידע שלי אופטל איריס צריך 760 מעלות - זה לא יהיה לך קצת גבוה מידי ? והוא לא מחליף את החומצה המושמצת שמבריקה את העבודה אלא לרוב את הטיפול בשימוש בצד ה"לא נכון" בזכוכית פלוט.

oritt3

New member
אני אנסה להגיע ל760

בלי להשהות בטמפרטורה הזאת. מנסיון בעבר ראיתי שב745 ללא השהייה , היציקה לא שינתה משמעותית את צורתה. אבל זה באמת מאוד עדין והולכים על חבל דק כי כל דקה נוספת בטמפרטורות הגבוהות יכולה לפגוע בצורת היציקה.

אוריתוש ../images/Emo24.gif איזה כיף שאת חוזרת אלינו!

מקווה שהפעם תישארי

oritt3

New member
היי יסמיני../images/Emo140.gif

זה כמו מין בית ישן עם כל מיי עליות וירידות אבל עדיין נותר מעין בית. נידמה לי שעברו כבר שש שנים או חמש שנים מאז שנפתחה הקומונה,היסוד של הבית הזה?

eytcor

New member
ישנה אופציה אחרת

לפני מספר שנים עברתי קורס פיוזיניג בהדרכת האומנית האמריקאית Rene Culler שהמליצה על משחת ווקס בשם Dorlands Wax Medium לשם מריחה על הזכוכית להוספת ברק. וכך כתבה לי רנה בסיום הקורס לגבי שמוש של הווקס על זכוכית
Yes, Dorland’s is the name of the wax- it is recommended for painting and photography, but I have found it works great with glass. Remember, this is the final coat for finishing- you cannot fire the glass again after it has been coated with the wax. The only way to remove the wax is to sandblast it off of the glass if you need to re-fire. You can use a stiff CLEAN paintbrush to apply the wax- not too much, just enough to cover the glass evenly. You should not see globs of wax on the surface of the glass. Another way to do it is to wear a latex glove and then just use your finger to coat the glass. Take a lint free rag to wipe off excess wax after about 10 minutes. Then after a few hours or over night use a brand new clean paint brush –soft, like 4 inches wide to buff the glass using quick strokes. Sometimes a second coat and second treatment is necessary. Use the wax for pate de verre and cast glass, or glass that has been sandblasted or acid etched. Wax is unnecessary for use on shiny glass surfaces.​

eytcor

New member
אודה ולא אבוש....

ניסיתי פעם אחת. לא ראיתי שיפור משמעותי אז ירדתי מזה. יכול להיות שלא ממשתי את זה בהתאם להנחיות שקיבלתי. אולי אנסה זאת שוב בקרוב.

oritt3

New member
איתן

באמת שמעתי על האפשרות הזאת. לי אישית יש שריטה ואני לא מסתדרת עם למרוח דברים על העבודה . מבחינה מקצועית אני לא שלמה כאשר אני כאילו עושה "איפור" לעבודה. תמיד יש לי את הפחד שהכיסוי ייעלם, יישרט, ויראו שזה לא חלק אינטגרלי מהעבודה המקורית. בגלל זה אני גם נמנעת מלהדביק חלקי עבודה זה לזה. אני לא יכולה להיות שלמה עם זה, מעדיפה תמיד להשיג תוצאות שמושגות בחימום בתנור.

oritt3

New member
כן רמי, לפעמים

אני עושה פייר פוליש. לפעמים על מנת להחליק את העבודה. לפעמים ניראה לי שהצבעוניות של היציקה לא מספיקה אז אני גם מפזרת אבקה ופריטים ושוב שורפת. לפעמים מתקבלת גם טקסטורה מעניינת.(ראה בתמונהה מצורפת את הצבע האדום שנוסף בשריפה שניה) צריך לזכור שמדובר בopen face mold והצורה לאחר שריפה שנייה לא נפגעה.

למעלה