חומר הבא באבקה שיש למהול ולמרוח על חזית העבודה. המטרה ליצור ברק ולהקטין " עכירות" במקרה של מספר רק של שרפות.( לא רק בפלוט) האבקה אינה חדשה בגיל רפאל , בעבר רחוק ניסיתי לא זכור לי שראיתי הבדל משמעותי. , ומכוון שאני משתמשת בעיקר באבקות צבע יצר לי בעיה מכוון שאסור לאבקה לבוא במגע עם צבע. בשבועות האחרונים מספר תלמידים ספרו לי נפלאות על האבקה הזו ולכן בביקור האחרון רכשתי אותה שוב, ובתנור הקרוב אנסה. את האבקה יש למהול ביחס של 1 אבקה 5 מים מזוקיים על משטח זכוכית נקי יבש, מיועד לפלוט, וזכוכיות אטומות.
RICHARD LA LONDE מקדיש בספרו התיחסות לנושא זה, מזכיר מספר חומרים שונים שקיימים בשוק שלהם אותה מטרה . מעודכן לזמן כתיבת הספר ואני מניחה שמאז יש ודאי חומרים נוספין 1. ספריי A - גלזורה למריחה על משטח הזכוכית ליצירה שכבה קריסטלית. כאשר נמרחת על הצד העופרת הפלוט יוצרת מעט צהבהבות. 2. סופר ספריי של פיוז מאסטר- אותו רעיון של הספריי ש אך תוצאות פחות מבריקות משל הספריי A. מציין אותו כחומר ללא עופרת שמתאים על כלי מזון. אך מאז כתיבת הספר עבר זמן והיום הספריי A הוא כבר ללא עופרת. 3.FLUX חומרים מעכבי בערה כמו BORON, משנים את המבנה המולקולרי העליון של המשטח השמות המסחרים CLEAR COAT,FREEDOM FLUX 4 מרשם ביתי (לא ניסיתי) שתי כפות של MULE TEAM BORAX- אבקת כביסה אמרקאית 500 מל של מים מינרלים רותחים מעט סבון כילים וכפית THOMPSON KLYR FIRE אני חושבת שזה מדיום לערבב הכל ,ומריחה דקה ואחידה על משטח זכוכית נקי אסנת
ציינת שהאבקה מיועדת לפלוט ולזכוכיות אטומות, אבל כשתבקרי בתערוכה בגן שמואל תוכלי לראות עבודות עם זכוכית שקופה שעברו טיפול בחומר הזה והן צלולות ומבריקות אז אולי שווה לנסות גם כשמדובר בזכוכיות שקופות...
מירב. אודה לך מאוד , עם תוכלי להעלות צילום. חשוב לי מאוד לדעת מה משמעותו שלהחומר,ולודא שזה החומר או לא שנמכר בגילרפאל. את רכשת בגילרפאל? מפני ששם נמכר באבקה ואין יותר מדי פרטים בנושא זה כמו כן בבקשה פרטי על מה "אופטל" איריס", היכן ניתן לרכוש, רעיל לפני אחרי שרפה, במה שונה מספריי A... תודה
ניסיתי כמה פעמים נותנת תוצאות טובות, להתייחס כמו לאבקת צבע. חשובה מריחה אחידה, להמתין לייבוש מתקבל משטח אבקה אחיד לבן אטו להזהר בהתניידות לתנור כי כל נגיעה מורידה את הגלזורה אם זכרוני איננו מטעה אותי הטמפרטורה לשריפה היא בין 760 ל 800
דיברתי הבקר עם גילרפאל. הם קוראים לחומר "גלזורה".(הA הבודד על המדבקה הוא חלק מהברקוד ללא קשר למונח הידוע ספריי A/גלזורה המשמש לאותה מטרה) חומר זה הוא האפטול אייריס. לגבי רעילות בקשתי שיבדקו שוב עם הספק ויחזרו אליי. בברכה אסנת