גלוקופז'

חבובי

New member
גלוקופז'

סליחה שאני פותחת הודעה חדשה, פשוט רשמתי את ההודעה שלי בשרשור להודעה אחרת אתמול, וזה לא היה קשור כ"כ להודעה הזו, אז אני מנסה שוב, הפעם בהודעה נפרדת. סוף סוף הגיע התור המיוחל (והאומץ). הגענו למרפאת פריון, ואפשר לומר שאנחנו גם כן בעניינים (מקווה שלא לאורך זמן...) קיבלנו מרשמים לגלוקופז' (כי אני פוליציסטית) ולארג'סט (כי לא קיבלתי כבר 3 חודשים...) ולאיקקלומין (בתקווה שהפעם זה יעבוד.) והשאלה שלי: מישהי לוקחת גלוקופז'? עד כמה גרועות תופעות הלוואי שלו? (הבנתי שבחילות, שילשולים וכדומה) מישהי מטופלת במרפאה של מכבי בראשל"צ (ברח' לישינסקי)? אשמח לשמוע חוות דעת על הצוות.. תודה רבה! ושוב סליחה על פתיחת הודעה. בשורות טובות...

חבובי

New member
#### תגובות? ####

יש מישהי שיש לה תשובות בשבילי? תודה וסליחה...

נועם@בת

New member
אני לא חושבת שיש תופעות לוואי של

גלוקופאז/. אמא שלי לוקחת אותו כבר שנים, ואם היו תופעות לואי - תאמיני לי שהייתי שומעת עליהן
. זהו כדור שמיועד לחזק את פעילות האינסולין. תופעת הלוואי היחידה שיכולה להיות היא הרזיה. בהצלחה נועם

debby12

New member
מנהל
תופעת לואי של הרזייה?

עכשיו את אומרת נועם?? (כמו השלד שבא לרופא. אז מה אמר לו הרופא? "עכשיו באים?!") ישר אני טסה לדרוש גלוקופאז' פורטה מהרופא... (לו'ידעת אם יש את זה ב"מחוזק" - אם לא אז שימציאו...)

ליהיS

New member
אולי אני מתבלבלת אבל האם גלוקופז

היא התרופה שמטפלת גם בסכרת?!?!

חבובי

New member
כן - גלוקופז' זה לסוכרת

לפוליציסטיות, שיש להן תנגודת אינסולין נותנים גלוקופז' וגם איקקלומין. הרופא אמר לי שכל עוד אני ארצה להיות במצב של פוריות, אני אצטרך לקחת גלוקופז' (כל יום X2) וגם כאשר אני אקלט בע"ה להריון, אצטרך להמשיך עם הגלוקופז' עד אמצע ההריון.

ליהיS

New member
או.קיי אני קיבלתי בעבר גלוקופאג'

לטיפול בסכרת. אין לו תופעות לוואי אבל חשוב שתבררי אם זה לא עלול לגרום לך לירידת סוכר בדם. חשוב גם לקחת את זה ביחד עם ארוחה-בכל מקרה אצל סכרתיות-תשאלי אם זה רלוונטי לגביך.

חבובי

New member
סליחה על הטעות באיות...

ככה זה היה נשמע לי שכותבים את זה בעברית... בכל אופן, התרופה הזו אמורה לאזן את האינסולין בדם, מכיוון שאצלי היחס בין רמת הסוכר ורמת האינסולין לא תקין (וזה הקטע של תנגודת אינסולין) <-- מקווה שהבנתי נכון את ההסבר של הרופא :)). הוא אמר לי באמת לקחת את הכדור בזמן האוכל, ולא לקחת בימי צום. תודה על ההערה.

אפרת**

New member
אני לקחתי גלוקופאז

כי אני פוליציסטית. זה עשה בחילות ושישולים - אבל רק בהתחלה. אולי בשבוע שבועיים הראשונים. אח"כ הגוף מתרגל לזה והתופעות נעלמות. המון הצלחה

גיליה

New member
גלוקופאז'

אני לוקחת אותו בשבוע האחרון ותופעת הלוואי הבולטת היא כאבי בטן ושילשולים. לומר את האמת - לא מפריע לי באופן מיוחד, זה רק גורם לי לרצות לאכול פחות, כי לא ממש מתחשק לי לרוץ לשירותים כל שעה. אני בטוחה שתסתדרי, אחרי הכל זה ממש קטן עלינו. בהצלחה

למעלה