גלוקומטר

גלוקומטר ../images/Emo141.gif

יש דברים, שרק אנחנו יכולים לייעץ או להסביר אחד לשני, ואין אפשרות לפנות לרופאים בהם, כי הם פשוט לא יודעים. עשיתי ניסוי, בגלל שראיתי שיש ויכוח ודברים לא סגורים. מדדתי באגודל יצא 138 , מיד אחרי זה מדדתי באצבע שליד יצא 126 ....... 1. אני חושב שאנחנו צריכים ביחד לעשות ניסויים ובדיקות ולהגיע למסקנות. 2. גלוקומטר, הוא כלי חשוב ביותר, הוא משמעותי מאוד בהתמודדות שלי עם הסוכרת, אז אני לא יכול להקל ראש בעניין הזה, אני מאוד סומך עליו. 3. אפה נמצאת הבדיקה הנכונה ביותר........ יש לי רעיון...... אני אעשה מדידה ב 5 האצבעות ( קצת יכאב לי, כאב מעצבן כזה), אעשה ממוצע, ואכין טבלה, של כל אצבע בכמה אחוזים היא שונה מהממוצע.......ההבדל הוא משמעותי בין 138 ל 126 ........אני צריך לדעת לפי מה לכוון את עצמי. 4. אני משתמש ב אלית............ אני צריך תשובה חותכת בעניין הזה, פריסטייל או אלית......., יש לא טונה של סטיקים של אלית בסליק, יהיה לי חבל לוותר עליהם, אבל אם אין ברירה אז אני אחתוך. אני חושב שהוויכוח הזה, הוא משמעותי מאוד לכולנו , ורופאים לא יכולים לענות, זה רק אנחנו יכולים לתרום אחד לשני מנסיוננו. אני אישית, לוקח את העניין של הגלוקומטר באופן מאוד רציני, אני רואה בו חלק בלתי נפרד משגרת החיים היום יומיים שלי, חוץ מהמדידות, הוא גם מצייר בפניי תווי פסיכולוגי להתאמץ בנושא האיזון. זה כמו לעלות בסולם דרגה אחרי דרגה, לכבוש את היעד לאט לאט אבל בהתמדה. אודה לכם אם תתייחסו. נזכרתי, שאלה נוספת, יש הבדל בין יד ליד , לא בדקתי את הנושא.

המשפט הראשון שלך נכון!...

המשפט הראשון שלך נכון!... שמעת על טעות דגימה? אם תעשה בדיקה באותה האצבע 3 פעמים, תקבל את אותה התוצאה??! אם אינני טועה למכשירי הבדיקה הביתיים יש טעות של יותר מ-%10 (פלוס מינוס) בעיה נוספת, האם הסוכר בדם, במידה שווה בכול נקודה ונקודה בגוף ?? מכשיר עלית, טוב מאוד (מושך את הדם שהוא צריך בעצמו). אם אתה רוצה לחברו למחשב אז תקנה את ה- XL .בארה"ב מחירם זהה. רק בריאות.

אריאלה22

New member
מי עדיךף באמת עלית או פריסטייל

אני עומד בפני קניית גלוקומטר ומתלבט בין עלית ופריסטייל - מה עדיף באמת? אשמח לתשובותיכם.

King of pain

New member
גלוקומטר ...

ראשית - גם אני מסכים מאוד עם עניין הלימוד העצמי , ושגם הרופא המקצועי והמוכשר ביותר אינו יכול להתיימר להכיר את גופך טוב יותר ממך , ולחוש במקומך את תחושותייך . חלק נכבד מהאיזון הוא לדעת להקשיב וללמוד ככל הניתן מהידע של בעלי-מקצוע ובעלי-נסיון , ובאותה המידה להיות קשוב לגופך , ולדעת ליישם ידע זה בצורה שתועיל לך ביותר . לגבי דיוק המכשירים ומקומות הדקירה השונים - כפי שציין דבל-הנרי , לגבי כל מכשיר מדידה ישנם עוד פרמטרים חשובים בנוסף לרמת דיוקו . אחד מפרמטרים אלו הוא החזרתיות ( repeatability ) - עד כמה חוזרות על עצמן תוצאות המדידות באותו מכשיר ובאותם תנאי מדידה בדיוק . בשביל לבדוק את דיוק המכשיר , יש צורך להשוות את תוצאות מדידותיו לתוצאות מדידות זהות במכשיר אחר - מכשיר כיול אוניברסלי , או מכשיר עליו אתה סומך מספיק שתוצאות מדידותיו מדוייקות . במידה ויש אי-זהות בין תוצאות המדידות , ולא ניתן לכייל את המכשיר - אפשר לנסות לזהות שגיאה קבועה , ולתקן דרך קבע את התוצאות המתקבלות . החזרתיות היא פרמטר שמוגדר גם הוא ע"י היצרן , וע"מ לבדוק אותו בעצמך , צריך לחזור מס' פעמים על אותה הבדיקה ובאותם התנאים בדיוק ( אותה אצבע , למשל ) , ולבחון את התוצאות . אם החזרתיות אינה טובה , ואינך רוצה או יכול להחליף את המכשיר - לפחות תקבל מושג לגבי התוצאות השונות שאתה מקבל , ואיך להתייחס עליהן . לגבי הדקירות במקומות שונים - אין לי תשובה או רעיון ( זה מתחום הביולוגיה כבר , לא ? ) , אבל הניסוי שאתה מציע מעניין ... תעדכן בתוצאות . לטעמי - במידה ויש הבדלים משמעותיים בין מדידות במקומות שונים , צריך להיצמד למדידה במקום קבוע , ואז לא להתייחס לערך האבסולוטי , אלא להפרשים בין המדידות במועדים השונים . אם עשית ניסוי של בדיקות במקומות שונים , והגעת למסקנות גורפות מספיק בשביל לקבוע הפרשים קבועים בין המקומות השונים - התייחס להפרשים אלו בחישוב תוצאות הבדיקות . אני , דרך אגב , משתמש בגלוקומטר עלית , ומאוד מרוצה ממנו , אבל מכיוון שלא ניסיתי מעולם את הפריסטייל , קבל את המלצתי בערבון מוגבל בלבד . בהצלחה , בכל אופן , וכל הכבוד לך על הרצינות וההשקעה . שבת שלום , סוף שבוע מקסים , והמון בריאות ושמחה ...
...

דואגת1

New member
מכשירים

הדיון הזה ... בגלל מספר סיבות, אף מכשיר ביתי אינו מדויק ב- 100% לכל מכשיר ולכל יצרן סטיה בסדר גודל של 10-15% בנוסף, המדידות שאתה עורך בעיתיות כשלעצמן, ואינן מדויקות, מאחר ואינך בודק בכל האצבעות מכל המקומות באותה שניה, הרי יתכנו הבדלים רק בגלל עובדה זאת, רמת הגלוקוז בדם משתנה כל הזמן, מה עוד שאינך יודע מה הסטיה של המכשיר באותו רגע. כל המכשירים בשוק סבירים, ההבדלים ביניהם - מבחינת אמינות - כמעט ולא קימים. יש מכשירים שמודדים דם מלא ויש שמודדים שמכוילים פלסמה, סיבה נוספת למסיבה.

דואגת1

New member
מכשירים

הדיון הזה ... בגלל מספר סיבות, אף מכשיר ביתי אינו מדויק ב- 100% לכל מכשיר ולכל יצרן סטיה בסדר גודל של 10-15% בנוסף, המדידות שאתה עורך בעיתיות כשלעצמן, ואינן מדויקות, מאחר ואינך בודק בכל האצבעות מכל המקומות באותה שניה, הרי יתכנו הבדלים רק בגלל עובדה זאת, רמת הגלוקוז בדם משתנה כל הזמן, מה עוד שאינך יודע מה הסטיה של המכשיר באותו רגע. כל המכשירים בשוק סבירים, ההבדלים ביניהם - מבחינת אמינות - כמעט ולא קימים. יש מכשירים שמודדים דם מלא ויש שמודדים שמכוילים פלסמה, סיבה נוספת למסיבה.

עשיתי ניסוי

באגודל 151 באצבע אחרי האגודל (אך קוראים לה ?????) 160 באמה 140 אני אחזור על המבצע הזה מחר, עכשיו אין לי סבלנות, זה מעצבן אותי. אם אותה יחסיויות תחזור על עצמה מחר ומחרתיים..... בין 151 ל 160 זה לא פער וזה כלום. אבל בין 140 ל 160 , זה כן משמעותי, כי 160 זה לא יפה ומדאיג קצת, ו 140 זה אומר שאני בסדר..... מעניין זה יוצא שהאגודל היא ערך הביניים, יוצא מכאן שהמדידה הכי סבירה היא באגודל......... כל זה סתם דיבורים אם היחסויות של מחר תהיה שונה באופן משמעותי. אבל הפער בין 140 ל 160 , הוא פער משמעותי, משנה את המצב באופן משמעותי. אני יוצא מנקודת הנחה שהסטייה הבסיסית במכשיר היא קבועה ואינה משתנה ממדידה למדידה.

זה לא הבדל משמעותי

באמת הבדל של 10 מ"ג יכול לנבוע מכל שהסיכוי שתחזור על בדיוק אותו גדול של טיפה בדקירה ושתעמיס (כלומר שהעלית "ישתה" אותה כמות דם) נמוכים).מה גם שזה בטווח הטעות המותרת למכשיר (פחות מ-10%). וזה גם לא ערך שישנה טיפול.

תנסה באותה האצבע 3 פעמים...

תנסה באותה האצבע 3 פעמים , צפה לאותם הפרשים, כמו היןם. לאצבע אחרי האגודל קוראים פשוט: "אצבע" . אני עושה בד"כ את הבדיקות (3 - 8 פעמים ביום) בזרת ובקמיצה.יוצא דם ביתר קלות.(אולי זה רק אצלי) אם איזה מכשיר אתה בודק?

ניקי 77

New member
תשובה

קודם כל אני משתמשת בפריסטייל. אני יודעת שהרבה אנשים אנטי המכשיר הזה אבל מניסיון כל המכשירים לא מדייקים ובכולם יש סטייה כזו או אחרת. הרבה סוכרתיים טוענים שהפריסטייל לא מדויק אבל אם שומרים (שומרים) אני מבטיחה לכם שהתוצאות טובות ובנורמה. דרך אגב ניתן למדוד סוכר לא מהאצבעות שזה די כואב ועושה חספוסים ולבדוק בחלק התחתון של כף היד וזה חוסך כאבים וסימנים

למעלה