גלוקוז ו-CVA

red head 02

New member
גלוקוז ו-CVA../images/Emo53.gif

קראתי לאחרונה (ב"לגעת בחיים") שאחת מהתוויות הנגד של גלוקוז היא CVA. מישהו יודע מדוע, ומה הנזק שגלוקוז עשוי לגרום במצב כזה??? אני אשמח לקבל תשובה נתן.

BenCarmon

New member
ואם כבר אז

למה ואיפה גלוקוז נכנס בפרוטוקול הטיפול הטרומבוליטי ??

גלוקוז וטיפול טרומבוליטי

שלום! קונטרה אינדיקציה מוחלטת לטיפול בt-PA, הוא גלוקוז מתחת ל50 או מעל 400, זאת משום, כפי שכתבתי מקודם, מצבי חירום סכרתיים יכולים לחקות סימניים נוירולוגיים כגון שיתוק. אם לא לשאלה הזאת התכוונת, אתה מוזמן לפרט יותר ואני אשמח לענות דניאל

ronen222

New member
באיזה עמוד זה כתוב

אני לא מכיר התווית נגד כזו וגם לא שמעתי מעלם שגלוקוז נכנס בפרוטוקול הטיפול הטרומבוליטי

גלוקוז

שלום! אוקיי בוא נעשה סדר בעניין. אחד האבחנות המבדלות העיקריות של CVA הם מצבי חירום סכרתיים (היפר והיפו - בעיקר) בכל מצב החשוד בCVA חובה לקחת דם לגלוקוז ולטפל בהתאם. אם אכן התברר שמדובר בהיפוגליקמיה לדוגמא, יש לטפל לגלוקוז בריכוז נמוך (5%), זאת משום שיש הטוענים שריכוז גבוה של גלוקוז בסרום עלול להגביר את המטבוליזם של המוח ובכך להגביר את הזנק לרקמות. סכנה נוספת היא מתן נוזלים בצורה אגרסיבית, D5W לדוג' הוא אינו נוזל הבחירה במקרה של צורך דחוף בהחזר נוזלים זאת משום שמתן עודף של נוזלים עלול להגביר את הבצקת המוחית ואף להעלות את הלחץ התוך גולגלתי ובכך להחמיר את הנזק הקיים. מסוכם מתוך, Emerg Med Clin North Am. (2002). Stroke. Aug;20(3):553-81. אם יש עוד שאלות בנושא אשמח לענות עליהן. דניאל

amitp

New member
בקשר לבצקת המוחית

למרות שזה בניגוד למה שלמדתי עד עכשיו, בקורס רפואה דחופה האחרון הסבירו לנו שאין סכנה לבצקת מוחית ושצריך להעמיס נוזלים במקרה של פגיעת ראש גם במידה ולפצוע לחץ דם תקין... עד עכשיו לא מצאתי את זה בספרים, יש לך מושג מאיפה זה בא??

נוזלים ופגיעת ראש

עמית! נוזלים בפגיעת ראש זה הנושא החם ברפואה דחופה, מטרת הנוזלים היא ע"מ להעלות את הלחץ הדם, ובכך להתנגד לתופעת המסה בעקבות הבצקת, וזאת כדי לדחות ולמנוע הרנייציה. בהודעה הקודמת נתתי את הבבליוגרפיה שממנה לקחתי את הסיכום, הסיכום נעשה לפני חצי שנה, אך אני חושב ששם דיברו על כך, אך חשוב להזכיר שמדובר על CVA ומתן נוזלים, ולא מדובר ספציפית על פגיעות ראש טראומטיות. אני אישית חושב שאין צורך להעמיס נוזלים בכלל בפצועי טראומה נורמוטנסיבים, בגלל החסרונות הרבים. אך כל פצוע טראומה בשוק יכול וצריך לקבל 20cc/kg, במשך 10-15 דק'. כטסט לתגובה לנוזלים. ניתן לחזור על הכמות במקרה שאין תגובה דניאל

למעלה