גלוקוזמין?

אניסכנה

New member
גלוקוזמין?

מישהו מכיר \ למישהו יש נסיון? האם זה עזר? תוך כמה זמן? מה לגבי גלוקוזמין וכונדרואיטין + MSM ? בשביל כאבי ברכיים שיש לי כבר 15 שנה בערך. המעסה המליץ לי לקחת גלוקוזמין. תודה

freearth10

New member
כאבי ברכיים כבר 15 שנה

היי אניסכנה, כשלמישהו יש כאב כבר 15 שנה אני לא מאמינה שאיזושהי תרופה תפתור את הבעיה. במצב כרוני שכזה אין לי ספק שמה שיכול לעבוד זה שילוב של כמה וכמה גורמים או במילים אחרות רפואה שלמה יכולה להביא לרפואה שלמה. לפני כ-20 שנה נשחק לי הסחוס בקרסול. לקחתי בזמנו כ-3 חודשים גלוקוזמין+ כונדרואיטין ובתקופה הראשונית ניכר היה שינוי מה. זה לא השינוי שציפיתי לו, אבל הכאבים קצת פחתו. לאחר כחודש לא הרגשתי עוד שום הבדל ולכן הפסקתי לקחת אותם לאחר 3 חודשים. ומתי הפסיק הקרסול להציק לי כשהתחלתי ללמוד קינסיולוגיה ותוך כדי למידה אנשים שמו עלי את הידיים ואת המחשבות המייטיבות שלהם. עם הזמן למדתי שכאשר אני רגועה ואפילו נהנית - גם לרגל נעים. כאשר אני מתוחה - גם הרגל - ולא פעם, קודם כל הרגל אומרת את דברה. ואז הבנתי שכל מה שאני צריכה כדי שאוכל ללכת בבטחה הוא חיים רגועים יותר ומהנים יותר. כשזה קרה - רוב הזמן אני נעה בחיי ללא כאב, ללא ניתוח, ללא כדורים וכשנכנס איזשהו מתח לחיי אני משתדלת להבין את המקור שלו ולשחרר אותו. מאיה

אניסכנה

New member
תודה,

אני לא מתכוון לקחת כדורים לבד. הייתי אצל אוסטיאופת בתיכון, הוא איבחן את זה כאוזגרד-שלאץ משהו. אני אף פעם לא זוכר את השם. פיזיותרפיה לפני שנתיים בערך. ברכייה בהמלצת אורתופד. ועכשיו עיסוי אחר, לא קשור, והמעסה ששמע על הברכיים המליץ לי על התרופה.

יעל ND

New member
לא חומר חדש, כולם בטח מכירים

מקל בעיקר לאנשים עם בעיה בנוזל המפרק. לא מחדש סחוס, אם זאת הבעיה. MSM זה חומר שאמור לשכח כאבים. מעשית יש אנשים שזה עוזר להם, יש עוד יותר אנשים שזה לא עוזר להם, לפחות הם לא מרגישים שזה עוזר. בכל אופן, אין לצפות שזה יעזור אלא כחלק מהטיפול בלבד.

למעלה