גלולות......

סטיוויה

New member
גלולות......

שלום אסתר, אני מיניקה פעוטה בת שנה ושבעה חודשים בערך 6 הנקות ביום.כרגע אני לוקחת פמולן אבל נמאס לי להיות בלי ווסת.האם זה בסדר לקחת גלולת רגילות במינון הנקות כנ'ל? תודה!

actually, it is healthy for your

body when you do not get your period. that is why women who breastfeed have protection against many illnesses. Regular birth control pills may affect your milk supply. Enjoy being period-free!!​

סטיוויה

New member
תלוי איך מסתכלים על זה אסתר יקרה

דבר ראשון אני מאד מעריכה אותך ואת הידע המקצועי שלך. למיטב הבנתי,כל זמן שאישה מיניקה ולא מקבלת מחזור באופן טבעי-הרי שזה נפלא ובדרך הטבע. אבל אני קיבלתי מחזור.10 חודשים אחרי הלידה ובזמן הנקה מלאה.ולכן אני מכבדת את הגוף שלי שהחליט לחזור ולבייץ.עצירת המחזור באופן מלאכותי נתפסת בעינייי כדבר רע.גם בעיני הרפואה הסינית או הנטורופתיה. מה שקורה זה שהגוף שלי לא מתנקה כמו שצריך. ולהיפך,זה מחליש אותו והופך אותי פגיעה ליותר מחלות. בעולם אידיאלי הייתי עוקבת אחרי הביוץ ומונעת הריון בצורה טבעית(כך הריתי בפעם השלישית,אגב...). אבל מכיוון שאין לי כל רצון להרות כרגע בטעות-הרי שהבחירה בגלולות היא הרע במיעוטו.ומכיוון שהאינטואיציה המבורכת שלי אומרת לי שעצירת המחזור באופן מלאכותי היא פצצת זמן מתקתקת הייתי מעדיפה לחזור להשתמש בגלולת רגילות.במיוחד לאור העובדה שאיני מיניקה יותר בלעדית והתינוקת שלי ניזונה גם מאוכל רגיל. לסיכום,אני חולקת על הדיעה שאי-קבלת מחזור בצורה מלאכותית מיטיבה עם גוף האישה.

אלונה ע

New member
סטיוויה - זה לא מדויק שזה לא טבעי

משום שיש נשים שמניקות ולא לוקחות גלולות ועדיין לא מקבלות מחזור ובמקרה כזה זה הכי טבעי בעולם (הנקה/דרך הטבע). במה את חושבת (או יודעת) ששילוב של גלולות, הנקה ואי קבלת מחזור לא מיטיב עם גוף האישה? פור דה רקורד, אני מאד נהנית מזה שאין לי מחזור....

סטיוויה

New member
אלונה חבל שאינך קוראת

שימי לב למשפט שכתבתי בתחילת ההודעה. כל זמן שאישה מיניקה וגופה אינו מבייץ מתוך מנגנון הגוף עצמו-הרי שזו דרך הטבע. אבל כאשר הגוף חוזר לבייץ ואנחנו מתערבות לו ע'י נטילת גלולת שלמעשה באופן סינטטי מונעות ביוץ (ו-ווסת) אז למעשה אנחנו יוצרות חסימה בצ'קרה השנייה או אם תרצי באברי הרבייה הנשיים. תשווי את זה מבחינתי לעצירות תמידית של הרחם. אנחנו למעשה באיזשהו מצב סיננטי של הריון תמידי. אני אישית לא מרגישה שאני מחוסנת בפני מחלות בגלל המצב הזה. אני אישית מרגישה הרבה יותר חלשה בגלל חוסר האיזון הזה. נכון שזה כיף שכאילו אין ווסת "מעיקה" פעם בחודש. אבל כאישה שהיתה רוצה לנהוג בגופה מתוך כבוד,אני מעדיפה את הווסת כל חודש מאשר להתעלם מהרחם שלי.

סטיוויה

New member
שכחתי...

תראי,אני מטופלת בדיקור סיני כבר הרבה זמן. עברתי שני הריונות ודיקור.ההשפעה של הגלולות שמנועות ביוץ על הכבד היא לא טובה. היא למעשה מסיטה את כל זרימת האנרגיה בגןף. יש לי ימים שיש לי מין כאבי מחזור ואני יודעת שהרחם שלי רוצה עכשיו לדמם(מצטערת אם אני מתארת באופן ישיר)אבל לא מרשים לו.משהו כזה. בכל אופן,מה שחשוב לי לדעת,זה לא העניין של ירידה בכמות החלב אלא יותר מעבר חומרים לחלב בנטילת גלולת רגילות.

אפרת_ח

New member
הגלולות הרגילות הן שמונעות ביוץ

ליתר דיוק, הגלולות הרגילות *תמיד* מונעות ביוץ (בזכות שילוב האסטרוגן עם הפרוגסטרון). לעומתן, גלולות פרוגסטרון-בלבד אינן מונעות תמיד את הביוץ, אלא את השרשת הביצית המופרית ברחם. כך שבאופן עקרוני מניעת הביוץ נובעת ממשהו פנימי של גופך. האם התייעצת עם המטפל שלך בנושא? בגלולות הרגילות אין סכנה ליונק, רק עשויה להיות ירידה בכמות החלב.

סטיוויה

New member
אם כך...

מדוע הסרזט מבטלת את הווסת ואילו בנטילת גלולות רגילות יש ווסת?

סטיוויה

New member
עכשיו שמתי לב שטעיתי,פאדיחה....

אני לא לוקחת פמולן אלא סרזט. למיטב ידיעתי יש הבדל בפעולה של שתי הגלולות.ועדיין,אני לא מקבלת את זה שאי קבלת ווסת בגלל גלולה שווה ערך לאי קבלת ווסת מתוך הנקה ומנגנון הגוף.

אפרת_ח

New member
פמולן וסרזט דומות מאוד

שתיהן פרוגסטרון-בלבד. מה שאת אומרת, שבהרגשה שלך יותר טבעי לקחת גם פרוגסטרון וגם אסטרוגן, מאשר לקחת את הפרוגסטרון לבד. זה מפני ששני הורמונים יוצרים מראית-עין של וסת (למרות שאין מחזור אמיתי, כי אין ביוץ). מנגד, ההורמון הבודד אצלך לא גורם לדימום כלל (למרות שאצל נשים אחרות גורם לפעמים למחזור סדיר ממש ולפעמים לדימומים בלתי סדירים). מבחינה רציונלית (אם אפשר להגיד ככה) שני המקרים לא טבעיים. לדאתי את צריכה לחשוב מחדש למה את מרגישה שאת צריכה את המחזור לניקוי הגוף. אולי יש איזה גירוי וגינלי או הפרשה שגורמים לך להרגשה מלוכלכת? א

סטיוויה

New member
תודה לך אפרת על התיחסותך העניינית

בתפיסת העולם שלי אמצעי מניעה פנימיים באופן כללי הם לא משהו שמיטיב עם הגוף.אלא מסיט אותו מהקצב הטבעי שלו. כפי שהסברתי,החלטתי לקחת גלולת בגלל שזה הרע במיעוטו בהשוואה להריון נוסף כרגע. כשהתחלתי לקחת גלולת היונקת היתה רק בת שנה וניזונה בעיקר מחלב אם ולכן בחרתי בסרזט ולא בגלולה רגילה שמכילה את שני ההורמונים. דווקא לא סבלתי מתופעות לוואי מטרידות במיוחד. אין לי תחושה "מלוכלכת". יש לי תחושה ברורה וודאית שמקבלת חיזוקים מהרפואה הסינית,שעצירת המחזור אצלי באוםן מלאכותי לא מיטיבה עם גופי. תחשבי על זה,הגוף שלי קיבל ווסת(ובייץ) בזמן ההנקה.זאת אומרת,שזה מה שנכון לו. לא משנה שהווסת בנטילת גלולת "רגילות" אינה ווסת אמיית. יש דימום ויש התנקות של הרחם. וזה מה שחשוב לי כרגע. לאפשר את ההתנקות הזאת. קיבלתי תשובות. בסוף החפיסה הנוכחית אני עוברת לגלולות רגילות.

למעלה