גלולות

עטרה ב ט

New member
ומידת האמצע היא אינדיבידואלית

אני לא מחזיקה ברפואה יותר מדי מ"פשרנות" או מ"ותרנות", חסרה לי בדיוק המילה לתאר את זה אז אל תתפסו אותי במילה. יש פה אידאולוגיות שונות והפוכות זו לזו (בצורתן הטהורה), האחת מדברת על הגוף כאוסף מכני של ברגים ומנופים ומולקולות, והשניה מדברת על השילוב המטפיזי של גוף ונפש (ולעתים גם רוח, תלוי בטיפול הספציפי). הגישות האלו כל כך שונות שלעתים קרובות הן הרסניות זו לזו. מי שישר עם עצמו ועם השיטה שלו ולא פוחד ללכת עד הסוף עם המשמעויות שהוא מאמין בהם, מי שעושה את זה לעומק וברצינות, מי שבאמת מאמין בדרך הזאת, מוצא את עצמו לא אחת מבוזה על ידי המימסד הרפואי ובלתי מובן על ידי אנשים בלי רקע רפואי או פילוסופי מתאים. לדוגמה, אני מרפאה בעיסוק מזה שש שנים. כשהתחלתי לעבוד ההצעות שלי לפתור בעיות עם רפואה אלטרנטיבית היו נאמרות בחשאי כי הן היוו חוסר אתיקה. איך אפשר להמליץ באופן מקצועי וממוסד בגופים של המדינה (משרד החינוך, קופת חולים, משרד הבריאות) על רפואה אלטרנטיבית ? שוד ושבר ! היום כל המטפלים באים אלי להמלצות ואני עושה הרצאות במרכזים שלנו על הרפואה האלטרנטיבית ושימושיה באוכלוסיה שלנו. העולם משתנה והיום הדברים יותר פתוחים, מה שהיה ידוע פעם למתי מעט ידוע היום לכל ילד, הסודות נפתחים והדברים גלויים ונבדקים כל יום באמצעים מדעיים אלו או אחרים. ועדיין עתיד נכבד לפנינו של הרבה עבודה קשה. למדתי ארבע שנים בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב ולמדתי גם ארבע שנים הומאופתיה קלאסית ורפואה סינית ומאקרוביוטיקה, קראתי עשרות ספרים בכל תחומי הרפואה האלטרנטיבית. ללא ספק יש הבדל אחד (לפחות) בולט לעין ומנוגד תכלית הניגוד בין השיטות: הרפואה ה"רגילה" מטפלת במנגנון המכני של האדם הרפואה ה"אלטרנטיבית" מביאה את האדם לטפל בעצמו (בדרכים אלו ואחרות). שתי הדרכים האלו כל כך מנוגדות במהותן ויחד איתן יש עוד כל כך הרבה ניגודים. אני, כאדם שלמד מספיק רפואה משני הסוגים, לעומק ולרוחב ובעיקר הרבה...
למדתי שצריך לבחור דרך בחיים. אני בהחלט משתמשת בשירותים הקונבנציונאליים שאין לי ברירה אלא להשתמש בהם, אם זה הדמיות ואם זה עזרה ראשונה או כירורגיה טראומתית וכולי. גם דברים פשוטים כמו "מיקוד ראיה" מצריכים אופטיקה. אבל השימוש שלי בכך הוא אילוץ. כי אין בארץ בתי חולים אלטרנטיביים, ואין בארץ אמבולנסים אלטרנטיביים. כי עדיין הרבה מאוד מטפלים נזקקים להדמיות (כי הם לא מאמינים בכוחם בעצמם !). על פי נסיוני, המטפלים האלו חוזים את תוצאות הבדיקה בלי שיחדרו לי מחטים לוריד או חומרים ניגודיים למוח, אז בשביל מה זה טוב ? בקיצור, מה שאני לא אכתוב בנושא הזה יישמע קיצוני, המסר שלי הוא פשוט: אני הולכת עם הדברים שאני מאמינה בהם. זאת לא דרך שגרתית. אבל זה לא הופך אותי לקיצונית. רק לישרה עם עצמי.

לא כל כך הבנתי ../images/Emo4.gif

שלום עטרה , מבין השורות שכתבת, הבנתי יש לך הרבה דברים מעניינים לומר בנושא הרפואה המשלימה והקונבנציונלית . ובכל זאת לא כל כך הצלחתי להבין את המסר שרצית להעביר. אשמח אם תפשטי לי את המסר,,,המון תודות תומר הר חורב

עטרה ב ט

New member
הייי תומר ../images/Emo13.gif ואני חשבתי שכתבתי

אפילו חד מדי.......
. מה שהתכוונתי לכתוב זה שהמונח "קיצוניות" לדעתי לא משקף אותי או את הפורום הזה. ואני אסביר למה: קיצוניות זה שרואים רק דרך אחת, הולכים אתה עד ה"קצה" ונופלים לתהום. למשל: יש לנו בעיה איך לחיות במדינה אחת ששני עמים דורשים. קצה אחד זה רק העם הזה וקצה אחר זה רק העם השני. עוד קצה זה כולם ביחד נלחמים כל היום ועוד קצה זה כולם ביחד חברים אחד של השני בלב ובנפש. כל הקצוות האלו לא ריאליים באותה מידה כי הם קצוות. לעומת זאת יש מצב שגם אני וגם אתה חולקים את אותו הבית. אלא שאתה אוהב לראות המווון טלויזיה ואני מעדיפה לקרוא המוווון ספרים. אין פה ענין של קיצוניות. יש פה ענין שאתה מקבל מהטלויזיה את מה שאתה צריך ואני מקבלת מהספרים. זה שאני לא רואה טלויזיה ולא יודעת על מה כולם מדברים כל היום, זה בחירה שלי מתוך העדפה אישית וזה לא נקרא בעיני "קיצוניות". זה שכשמדברים על ספרים אתה מעביר נושא, לא אומר שאתה "קיצוני" אתה פשוט לא אוהב ספרים וזה לא מדבר אליך. ככה זה ברפואה. לדעתי.
יש שני נתיבים שסותרים זה את זה מהותית. ואם בחרת בנתיב הפחות מקובל, כלומר ה"אלטרנטיבי", אתה נחשב קיצוני. אם אתה מוכן לשלב אבל גם מוכן לקחת כל יום כדור/גלולה/תרופה אז אתה נחשב "מתון". ההגדרה הזאת שקרית בעיני. לפי השקפת העולם שלי תרופות מזיקות בכל הרמות. נקודה. ולכן אני לא אקח אף תרופה. נקודה. זה לא קיצוניות, אבל זה גם לא "שגרתי" ולכן אנשים לא מבינים. אם אנשים רוצים להתווכח ולהתדיין למה תרופות וניתוחים זה דבר מזיק בעיני, אז אני מבקשת מהם קודם כל ללמוד את החומר. ואחר כך לדון בו. כשאנשים מתעמקים בחומר הזה, הם מגלים שמדובר בהשקפת עולם שלמה על מה זה החיים האלו והיקום הזה ומה זה בריאות ומה זה חולי ועוד המון מושגים שאתה בטח שוחה בהם. ואז יש פה ענין של בחירה אם אתה מקבל את זה או לא. ברגע שבחרת נתיב מסוים, וקיבלת את הנחות היסוד שלו, אין לך יותר מה להתעסק בנתיב השני. לצורך העניין אני רוצה להבהיר משהו נוסף: לפי ההגדרות שלי, אם אתה מצונן ואתה לוקח פרוטק, אתה משתמש אמנם ב"כלי" אלטרנטיבי, אבל אתה גם משתמש בפילוסופיה של הרפואה הרגילה. ולכן בעיני זה טיפול קונבנציונאלי. אני לא מחלקת את זה להגדרות לפי ה"תרופות". כל "תרופה" בעיני זה דבר מזיק. אלא לפי רמות העומק: האם זה מטפל בסיבה או בתוצאה, האם זה מטפל בסימפטום או במחלה, ומה השאיפה ? להגיע לחוסר סימפטומים או להגיע לבריאות. בקיצור, אני מנסה להגיד שאני נראית מאוד קיצונית לאנשים מסוימים, אבל אני בסך הכל פועלת לפי האמונה שלי והשקפת העולם שלי. כמובן יש דברים שאני נעזרת ברפואה הרגילה, אבל כמו שכתבתי בהודעה הקודמת אלו אילוצים. דבר נוסף: אני גם לא מקבלת את המונח "רפואה משלימה". בעיני זאת הרפואה שאני משתמשת בה. היא לא משלימה לי כלום. היא היא הדבר העיקרי. לעומתה, הרפואה ה"רגילה" היא המשלימה עבורי. כי אני מטופלת אך ורק ברפואה "אלטרנטיבית" אבל אם חס ושלום אצטרך להיעזר ברפואה "רגילה" עקב מצב טראומתי כלשהו, אז זה יהיה שירות "משלים". שנאמר טפו טפו טפו, שלא נזדקק.......
.

בואו נחפש את האמצע,,,,../images/Emo23.gif ../images/Emo24.gif

שלום עטרה תודות על תשובתך הארוכה. לדעתי, כשם שהרפואה המזרחית משלימה את הרפואה המערבית , כך גם המערבית משלימה את המזרחית. לכל אחת מהן יש מה לתרום לשניה, ויש מקומות שבהם אין מענה לשתיהן או לשתיהן יש מענה נהדר . אני מעדיף להסתכל על שתיהן כאמצעי שעומד לרשותינו, שבחירה חופשית מאפשרת לנו בכל פעם לבחור בדרך אחת או כאלטרנטיבה בשנייה. למרות שעיקר הכלים שאני משתמש בהם הם מזרחיים, אני מביא איתי הרבה מעולם הרפואה המערבית. אני מתעקש להציג את עצמי כמי ששייך לרפואה המשולבת, ולא בהכרח לרפואה המזרחית. ההבדלים בין שתי הגישות עצומים בעיניי, ויחלפו עוד שנים רבות עד ששתיהן תמצנה האחת את השנייה . אני רואה את עצמי כמי שמנסה ליצור גשר בין שתי העולמות ובוחר שלא לדבוק בקיצוניות בדרך זו או אחרת. בחרתי באחת בהודעותי להשתמש במשפטו של אריסטו "מידת הטוב היא מידת האמצע " ואני חושב שזו הדרך הנכונה , כי גישה זו מאפשרת לנו להמשיך לגלות פתיחות לקירוב רגע ההתמזגות בינהן. והעיקר שנהיה בריאים :) תומר הר חורב - מטפל בשיאצו

עטרה ב ט

New member
יש גישה שאומרת, שהרפואה הרגילה

הולכת מהפרטים לשלם. הם בודקים פרט אחרי פרט את כל המנגנונים עד שבסוף ימצאו תיאוריה כוללת לכולם (כמו התיאוריה שתאחד יום אחד את שתי הפיזיקות). ולעומת זאת הרפואה ההוליסטית הולכת מהשלם אל הפרטים. כרגע זה מנוגד, אבל כששתיהן ימצו את עצמן, זה יתחבר. ובאמת, העיקר שנהיה בריאים
.

עינת

New member
ובמקרה שלי שילוב של שניהם

גלולות + עישון היה קטלני ביותר עד כדי כך שנס שאני עוד כאן - עברתי תסחיף ריאתי שלא אותר עד רגע לפני הסוף... זהירות!!!

ישנם תחליפים

בעזרת תוספי מזון ווטמינים וצמחי מרפא ניתן לטפל בבעיה כזאת ולא להכניס תרופות עים תופעות לווי לתוך הגוף.

dj soul

New member
עברתי כל כך הרבה../images/Emo13.gif

בדיקות לאחרונה, ואני לא רוצה עכשיו לחזור ולעשות משהו חדש, אני עושה את הבדיקות כבר כמעט 3 חודשים. כמובן שאני מעדיפה משהו אחר מגלולות, כי מספיק יש לי כדורים לשתות אבל אמרו לי שרוב הבעיות שיש לי זה בגלל האיחור במחזור ואני חייבת לסדר אותו כמה שיותר מהר (וגם לחזור למשקל שלי) אבל הגלולה לא ממש מסוכנת? (אני לא מעשנת, ואני משתדלת להתאמן...) אני בת 21 (היום

עטרה ב ט

New member
הגלולה דוקא כן מסוכנת בעיני ../images/Emo5.gif

תראי, יש לך בעיה שקשורה במע´ הנשית. הגלולה מעיקה בדיוק על המע´ הזאת. לכן דוקא בשבילך נראה לי שהגלולה יכולה להזיק. את האיחור במחזור ובכלל סדירות ותקינות הורמונלית אפשר להסדיר מאוד בקלות עם תזונה מתאימה או עם דיקור. יכול להיות שאפילו בזמן יותר קצר מאשר עם גלולות. ואל תשכחי שזה יהיה מחזור אמיתי ולא דמי (כמו עם הגלולות).

שניניני

New member
שיטת פאולה

ממליצה בחום על שיטת פאולה להסדרת מחזור וכאבי מחזור. ניסיתי לפני שנתיים בערך. זה פועל באופן מדהים ..אחרי חודש וחצי של תרגול ..המחזור הופיע בדיוק של 28 ימים..וגם לא כאב בכלל..ההפך : קבלת המחזור הפכה לחוויה נעימה של זרימה מדהימה ותחושה שכיף להיות אישה.פשוט לא יכולתי להאמין שזה יכול להרגיש כל כך טוב! מיותר לציין שעבורי (שסובלת מכאבי מחזור ומחזור לא סדיר כל חייה) זה היה בהחלט סוג של נס! כשהפסקתי לתרגל ..חזרו הכאבים. בכל מקרה למי שמכירה את עצמה ויודעת שהיא יכולה להתמיד..אני ממליצה בחום!

שניניני

New member
קצת הסבר..

שיטת פאולה היא שיטת התעמלות לשרירים הטבעתיים..(הפה, בעיניים הסוגרים התחתונים הסרעפת וכו´..)שהרעיון הוא שכשמפעילים שריר כזה במקום אחד הוא גורם לתגובה גם בכל המקומות האחרים.(ממש כמו שתינוק מתכווץ כולו כשהוא עושה את צרכיו) העבודה היא אחד על אחד עם קשב לגוף..וזה באמת עובד לי זה עזר גם לבעיות יציבה,אבל ההשפעה הדרמטית ביותר היתה על המחזור החודשי שלי. זה בערך מה שאני יודעת . אפשר להשיג ספר על השיטה בסטימצקי ויש שם גם תרגילים..אבל עדיף למצוא מטפל ולהתחיל לעבוד איתו.

dj soul

New member
וואו, אחרי כל התגובות הנ"ל...

אני בכלל לא רוצה לקחת שום גלולה ושום כדור... בזמן אחרון אין לי ממש זמן להתאמן, לעשות ספורט ולאכול בריא, וטיפול עם הגלולות לוקח בדיוק 3 שניות. אני כבר נסיתי בעבר טיפול אחר, והוא לא ממש עזר, בגלל זה הרופא הביא לי את הגלולות האלו, אני רק רציתי לדעת על מה זה יכול להשפיע, איך אני ארגיש בזמן הטיפול, ואם התופעות לוואי מסוכנות. אני כבר אחשוב על הטיפול המתאים, אבל רוצה לדעת מה קורה (בקשר לשאלות) תודה ותודה על היחס

למעלה