גלולות

dj soul

New member
גלולות

קיבלתי מרופא נשים שלי גלולות בשם "הרמונט" כדי לסדר את המחזור החודשי שלי, אחרי שקראתי את העלון, התחלתי לחשוש, האם הכדורים הנ"ל מסוכנים?

עטרה ב ט

New member
כל הגלולות מאוד לא בריאות אבל

אף אחד לא מודה בזה. במקרה למדתי קצת רפואה במסגרת התואר שלי, ואני זוכרת שכל כל כל מחלה, תסמונת או בעיה שיש בגוף, יש לה שתי אוכלוסיות סיכון שתמיד חוזרות על עצמן: - מעשנים - נשים שלוקחות גלולות. תעשי את החשבון שלך (ויש גם חיים בלי גלולות).

מסכימה עם כל מילה../images/Emo45.gif

הגלולות לדעתי הם התערבות חיצונית מיותרת. במיוחד אם זה רק בשביל לסדר את המחזור. - לגוף יש רצונות משלו - תקשיבי לו אל תכפי עליו סדירות שלא מתאימה לו.. אם את רוצה מחזור סדיר גשי לטיפול, שני תזונה , קחי תוספי מזון , עשי ספורט - אל תקחי גלולות... שוב השיקול הוא שלך אבל זוהי ההמלצתי.. בהצלחה יעל

יש לי שאלה, ואל תטעו בציניות...

הרפואה המשלימה תתן לה פתרון במקרה והקונדום יקרע או במקרה שהימים הבטוחים לא יהיו ממש בטוחים???????

מילה טובה על הגלולה | כן|

לא סתם הוכתרה הגלולה כאחת מהמצאות המאה . ואכן מול יתרונותיה הרבים עומדים חסרונות, שעם מודעות ואורח חיים נכון ניתן למזער את הנזקים, כך שבשורה התחתונה כבודה יישאר במקומה, ומיותר לשטוח כאן את יתרונותיה הרפואיים הידועים. הריון לא רצוי על כל המשתמע מזיק בהרבה יותר מנטילת גלולה. הפלה נתפסת ברפואה הסינית כאיבוד רציני ביותר של אנרגיה מולדת שאינה מתחדשת , וחשוב לנשים לגלות מודעות לנקודה חשובה זו. חרדות מכניסה להריון, מעבר לפגם שבחדוות הנאה ממין, פוגעות לא פחות במערכות הגוף, ולאורך זמן גורמות לתסכול מצטבר ובאות לביטוי בתחלואים שלעיתים מקשרים אותם לגורמים אחרים. עם זאת , חובה לציין שהסדרת מחזור ע"י גלולות הוא פתרון גרוע . מחזור לא סדיר מראה בהכרח על משהו שאינו תקין ויש המון לרפואה הסינית מה להציע. ( ראי הודעה שלי מהיום "מחזור בראיה הוליסטית" ) הפסקקות בנטילת הגלולה, הימנעות או לפחות מיעוט בעישון, תזונה נכונה , שתייה מרובה, פעילות אירובית וביקור תקופתי אצל גניקולוג, הם חלק מכללים בסיסיים למזעור תופעות הלוואי של הגלולה. והכי חשוב לציין שחיי מין בטוחים משוחררים ומספקים משמשים חלק ממתכון בטוח לבריאות טובה. בברכת בריאות מינית בטוחה משוחררת ומספקת :) תומר הר חורב – מטפל בשיאצו

תשובה לשאלה קשה..

עינת היי שאלה במקום, שאלה שכל אחת שלא רוצה גלולות מתחבטת בה, ואני לא פוסלת את הגלולה על הסף אבל להסדרת מחזור ? למה לא להקשיב לגוף לנסות ולזרום איתו? חוץ מזה יש היום הכוונות שמלמדות להקשיב לגוף ולהרגיש את יום הביוץ לא להסתמך על הימים הבטוחים אלא לדעת מתי הם. מנסיון מי שלומד ויודע לא מפספס. אני לא לקחתי גלולות 4 שנים בפעם הראשונה שניסינו להכנס להריון - הרגשתי את רגע העיבור.. זה לא רק מזל זה הרבה מודעות לגוף הידע והיכולת להקשיב למה שהוא אומר. אבל... באמת כל אחת והשיקולים שלה.. וכמובן שעדיף גלולה על הפלה או ילד לא רצוי!!

אבל לא כל אחת יודעת את מה שאת

יודעת וגם אם היתה המודעות להקשבה הפנימית אצל כולן, עדיין זה תהליך שלוקח זמן, ובכלל.. למה להמר? גם אם אני יודעת בוודאות את יום הביוץ עדיין גם היום הרביעי יכול להיות פוטנציאלי, למה לי לקחת את הריזיקה? ובכלל, ככה זה כשהגניקולוגים נותנים את הגלולה כמוצא אחרון, לרפואה המשלימה יקח עוד לא מעט זמן כדי לחלחל לכל רמות המודעות ולכל התמחויות הרפואה הקונבנציונאלית.

עטרה ב ט

New member
איך לא להיכנס להריון בלי גלולות

מדובר בשיטה שצריך ללמוד אותה, הלימוד נמשך שלושה חודשים בקורס מאוד מרוכז. הפגישות נמתחות לאורך זמן כל כך ארוך כדי להספיק לעבור כמה שיותר מחזורים תוך כדי ולהתאמן. השיטה מורכבת ממדידה של שלושה מדדים, שמשתנים בעקבות השינויים ההורמונליים שעובר הגוף במהלך המחזור. הכל בדוק מדעית, הכל מוכח ואם משתמשים בשיטה באחריות (כלומר אכן בודקים ומודדים) אין אפשרות להיכנס להריון. זה יותר בטוח מקונדום ומכל שיטה אחרת כולל גלולות. אני משתמשת בשיטה הזאת שלוש שנים בהצלחה מלאה. אם אתן רוצות פרטים, פנו אלי לתיבת המסרים.

עטרה ב ט

New member
מוכנה, אבל קח בחשבון שהשיטה

חייבת להילמד באופן מסודר ואחראי והלימוד כולל גם את העבודה בקבוצה. בקבוצה שאני השתתפתי היו שמונה בנות מקסימות מכל מיני גילאים ושלבים בחיים (רווקות, נשואות, נשואות פלוס ילדים, הריוניות ועוד). כולנו עברנו שינוי ביחס לעצמנו ולנשיות שלנו בעקבות הסדנה, והסדנה בכלל נקראת "הסדנה למודעות נשית" כי האפקט שלה מאוד משמעותי בתחום הזה. בעיקרון, במשך כל החודש יש שינויים בגובה צוואר הרחם, בהפרשות שהוא מפריש (בניגוד להפרשות הנרתיקיות) ובחום הגוף. אלו מדדים זעירים שצריך ללמוד כדי לדעת להבחין בשינויים שחלים בהם, והשינויים גם קורים בתקופות שונות בחודש. למשל החום עולה רק אחרי הביוץ ולכן אפשר להיכנס להריון רק לפני שהוא עולה. איך יודעים? לפי המדדים האחרים. בגלל שמצליבים שלושה קריטריונים שונים זה יוצא מאוד בטוח מתי בדיוק הימים הפוריים. אין ענין של "ספירת ימים" כמו בשיטת "הימים הבטוחים" (שזאת שיטה מאוד לא בטוחה), אלא זיהוי התהליך ההורמונלי לפי התופעות בגוף. אי אפשר ללמוד את השיטה אם לוקחים גלולות, כי אז המדדים לא משתנים (כי אין ביוץ ! ). ואם המחזור לא סדיר (והכוונה ב"סדיר" זה שהוא מגיע כל חודש, ולא כל כך משנה אם בהפרשים של עשרים או ארבעים יום או לסירוגין) אז עדיף לסדר אותו קודם. אחרת יש גם טעויות. איך מסדרים מחזור? על זה כבר המלצתי בחום: דיקור ותזונה. העניין עם השיטה הזאת, שכמו בכל שיטה הוליסטית, האחריות היא על בני הזוג. צריך למדוד, צריך להישאר במודעות (כלומר לתוצאות של המדידות) וצריך לדעת מתי הימים הפוריים ואז להיזהר. אין ערך ללמידה של כל זה במישור תיאורטי, צריך להתנסות בזה ולעבור את החוויה הקבוצתית וגם אז צריך להתאמן חצי שנה לפני שאפשר להשתמש בזה. זה תהליך שלוקח זמן. מצד שני............. שלוש שנים, עם קשרים זוגיים והכל, בלי אמצעי מניעה ובלי הריון.......שווה שווה ! מי שרוצה פרטים על הסדנה אפשר לפנות אלי במייל או בתיבת המסרים
.

איך בדיוק מודדים את המדדים ? ? .?../images/Emo4.gif

ראשית , המון תודות על תשובתך הרחבה :) הבנתי שאחד הפרמטרים הוא חום,,,שאותו אני יודע איך מודדים,, אבל איך בדיוק ניתן למדוד את השינויים בגובה צוואר הרחם,,, ואת הפרשות הרחם,,, ואיך בדיוק מתאמנים,,, אמשח להמשיך ולהודות לך מאוד על ההתייחסותך :):) תומר הר חורב - מטפל שיאצו

עטרה ב ט

New member
את החום מודדים במדחום מיוחד שיש

בו שתי ספרות אחרי הנקודה. את ההפרשות ואת גובה צוואר הרחם מודדים פשוט מאוד עם האצבעות. (וזאת אחת הסיבות למה צריך עבודה קבוצתית, יש הרבה נשים שזה מאוד קשה להן בהתחלה, רגשית). אגב, לבני הזוג יש מקום של כבוד בקורס הזה והם גם משתתפים בחלק מהשיעורים.

נכון אבל..

עדיין , כדאי להיות מודעים כי הרבה ילדות לוקחות גלולות בשביל החצקונים כבר מגיל 13-14 , אח"כ זה הסדרת המחזור או בגלל שיש PMS (סימני מחזור)כואבים ולא נוחים , וזה ממשיך עם גלולות לעידוד הביוץ כשלא מצליחים להכנס להריון ( ושוב אני לא שוללת השאלה היא רק למי למה ומתי..)וכל הזמן הרופאים מתעלמים מהבעיה מהגוף והאישה. נכון עוד יקח הרבה זמן עד שהרפואה המשלימה תהיה בתודעה של כל אחד - בשביל זה אנחנו כאן לא?

יעל, יש כאן יותר מדיי אנטי כלפי

הרפואה הקונבנציונאלית. אתם נשמעים דיי פאנאטים כשאתם שוללים את כל הפתרונות של הרפואה הקונבנציונאלית. עצה ממי שרק עכשיו נכנסת לתחום הזה.. האנטי הזה לא יעזור להחדיר לתודעה, אלא ישיג בדיוק להפך. לא כל מה שמתאים לך ולמי שחי אורך חיים דומה לשלך, מתאים בהכרח לכל ילדה או אשה. כל הזמן מדברים כאן על מודעות, השלמה, תשומת לב, הוליסטיות.. כל אלה יפים וטובים בעיניכם רק כשהם עומדים כחלק נפרד בתחום הרפואה המשלימה אז לא כך הדבר. הוליסטיות בעיניי זה הכל. הרפואה המשלימה כולל הניסיון והידע של הרפואה הקונבנציונאלית. לא צריך לשלול אותה באופן כל כך גורף, תאמיני לי שיושג הרבה יותר והרבה יותר מהר אם הדברים יוטמעו לאט לאט, עם היגיון ופעילות הדרגתית מהמוכר ללא מוכר.

ע י נ ת

אנטי??? איפה מצאת אנטי??? אני כ"כ לא אנטי שהצלחת להפתיע אותי... אני רק חושבת שלכל מטבע יש שני צדדים והרפואה הקונוונציונלית לא מסתכלת בלכל הצדדים שימי לב שתמיד אני מדגישה שהשיקול הוא של מקבל הטיפול , אני רק ממליצה, ושיטפול קונוונציונלי יכול להתאים תלוי למי למה ומתי... מצטערת אם קיבלת רושם שאני אנטי, אינני מזלזלת ברפואה וההפך הגמור. תפקידי הקטן בעולם הוא להציף גם את הצד השני.. להבא אזהר בדברי..
יעל

../images/Emo52.gif קטונתי מלפגוע ברצינות

ובאמינות שלך, ואת יודעת שאני מעריכה את מה שאת עושה, פשוט בימים האחרונים הקריאות לוותר על כל מיני פתרונות שמציעה הרפואה הקונבנציונאלית עלו כאן על גדותם (לפחות לטעמי) וההמלצות הגורפות לוותר עליהן נראות לי פאנאטיות מעט. עם כל הכבוד לרפואה המשלימה (ואם לא היה לי כבוד אליה לא הייתי מתנסה בה) להתיימר ולהגיד שהגלולה מיותרת באופן כל כך גורף ושישנם תרגילים לעיניים שמונעים צורך במשקפיים ועוד כל מיני דוגמאות שהיו כאן אפעס נראות לי מתנשאות ולא לוגיות. צריך לדעת למצות את הטוב בכל דבר ולא תמיד לשלול ואני לא מכוונת את זה בהכרח אלייך.

למעלה