גלולות

ophir1234

New member
גלולות

שלום.

אני בת 35 עם אנדומטריוזיס. כבר קרוב ל20 שנה עם גלולות שניתנו בהתחלה כשהייתי נערה בגלל כאבי המחזור ולאחר שאובחן האנדו בגלל האנדו.

האם יש דרך שאינה הורמונלית לטיפול במחלה? אני ממש ממש רוצה להפסיק לקחת גלולות, יש לי כל מיני תופעות לוואי מעיקות ובאופן כללי ההרגשה שזה לא טוב לי הכדור הזה (ברור שאני עכשיו מחליפה ומנסה סוגים אחרים ועדיין).

הגיניקולוג אומר לי שאין על מה לדבר, האם מישהי מכירה טיפול שאינו הורמונלי?

תודה רבה מראש,
אופיר

לואי84

New member
כרגע לא קיים טיפול כזה

כל הטיפולים נועדו לדכא את המחזור וזה נעשה ע"י הורמונים. גם אם עושים ניתוח, ההמלצה היא להמשיך עם הדיכוי כדי לשמר את המצב.

מה שכן יחסית חדש היום זה גלולות בשם ויזאבל שפותחו במיוחד בשביל האנדו'. הגלולות כוללות פרוגסטרון ללא אסטרוגן. אך הטענה היא שבניגוד לגלולות אחרות ללא אסטרוגן הן לא גורמות תופעות לוואי כמו ירידה בצפיפות עצם ועוד.
החיסרון -עלות כספית גבוהה.

ophir1234

New member
ויזאבל

קודם כל תודה רבה לכולן על התשובות.

אשמח לדעת יותר על ויזאבל - האם מישהי פה משתמשת בזה? באמת יותר טוב מגלולות? וכמה זה יוצא לחודש? לא הייתי מודעת לנושא הירידה בצפיפות העצם. מדאיג..

liats80

New member
היי אופיר

אני לא מכירה טיפול לא הורמונלי לאנדומטריוזיס.
יש גלולות, ישנם דיכויים, יש התקן... כולם מבוססים על הורמונים.
אבל ההורמונים שבהתקן למשל מופרשים ישירות לרחם ולכן תופעות הלוואי שלהם פחותות.
אולי כדאי לך לבדוק את האופציה הזו.

נאוורעל

New member
שינוי תזונתי

לא ניסיתי, אבל הבנתי שאצל חלק מהנשים המחלה מגיבה חזק מאד לתזונה. אני יודעת שלפחות במחלקה בתל השומר יש תזונאית אנדומטריוזיס, אולי שווה לך לנסות להתייעץ איתה ולשמוע ממנה רעיונות - ואולי (אולי!) זה יכול לייתר את השימוש בגלולות...

שמיץ1

New member
אין תחליף ממשי לטיפול ההורמונלי

אמנם יש נשים שרפואה סינית, דיקור, שינוי תזונתי, וכו'... מקלים על התסמינים שלהן, אבל חשוב להדגיש שהם לא באים במקום הטיפול ההורמונלי, אלא כטיפול משלים. הרפואה האלטרנטיבית לא מונעת את התפשטות המחלה, כי את ממשיכה לקבל מחזור וכל מחזור הוא פוטנציאל ממשי להחמרה נוספת.
אם לא ניסית, ממליצה לך להתעניין בויזאבל (תכשיר פרוגסטטיבי יעודי לאנדו').

לואי84

New member

למעלה