גלולות, עלייה במשקל

סיוש1

New member
גלולות, עלייה במשקל

היי רות אני בת 20 ויש לי חבר שנתיים.. לוקחת גלולות בהתחלה לקחת דיאנה ועכשיו מינס... לפני הגלולות היית ממש דוגמנית שקלתי 47 ...אני לא יודעת מה הסיבות אבל פתאום הקיבה שלי השתנתה או חילוף החומרים..או משהו בגוף לא בסדר...פעם לא היו לי גזים למשל ועכשיו קצת יותר..וגם עליתי מאז במשקל...10 קילו בערך..אומנם לא שמנה אך השינוי הזה מעיק עליי המון זמן...כי גם כשהייתי רזה אכלתי אותו דבר והייתי נהנת מעוגות ממתקים וגלידות וזה לא היה מזיז למשקל שלי..ופתאום כל זה עכשיו כן מזיז... אחרי כל אכילה הבטן קצת נפוחה..והמצב קצת מוריד לי את הביטחון בגוף שלי...אני פעם האשמתי את הגלולות אבל אני כבר לא יודעת אם זה בגללן..אני לא יודעת את מי להאשים...וחושבת על להפסיק את הגלולות (למרות שכמה פעמים הפסקתי לחודשיים ואז שוב לקחתי). בנוסף לזה כשאני מסתכלת על הבטן שלי אני רואה מין עיגול מרכזי בקוטר שמסביב לפופיק שבו בעיקר מתרכז השומן..וחושבת אולי יש לי בעייה שצריכה להיבדק אצל רופא..בתוך הגוף ואולי הוא יביא לי תרופות והבעיה תיסתדר...ואם כן לאיזה סוג של רופא אני אמורה לפנות? גסטרו?נשים? ואילו אמצעי מניעה חוץ מקונדום עוד ניתן להשתמש בלי שיגרום לשינויים בלתי רצויים בגוף? אני ממש טרודה בעניין מקווה לקבל עזרה...המשך יום נעים

גלולות, עלייה במשקל

שלום לך, את מפרטת המון פרטים ויש לך הרבה שאלות שקשה לי לענות על כולן. עדיף לבוא למרפאה ולברר דברים לאשורם. חסר לי למשל, למה קיבלת דוקא דיאנה בהתחלה , מאיזה גיל את נוטלת גלולות וכמה שנים, למה עברת למינס וכמה זמן את עליהן. באופן כללי, גלולות גורמות לעילייה במשקל בפחות מ- 2 % מהמשתמשות וגם זו עלייה קלה של עד 2 ק"ג ולרוב פחות. כך שנראה לי שלא ניתן לייחס את העלייה שלך לגלולות עצמן אם כי אולי הן הגבירו לך את התיאבון. את רק בת 20, כך שייתכן ופשוט הגידלה הטבעית של גיל ההתבגרות ( לעיתים עד הגיל שלך) , היא זו שגרמה לעלייה במשקל ואת בעצמך אומרת שאת לא שמנה. גלולות כן יכולות לגרום להאטה בפעולת המעיים עם תחושת גאזים ומעט עצירות , אם כי בדרך כלל זה לא בולט. יש כל מיני אמצעי מניעה. כדאי לגשת לרופא נשים להתייעץ. בשלב זה לא נראה לי שאת צריכה רופא גסטרו או משהו כזה.

סיוש1

New member
תודה ו....

תודה על התגובה... אני התחלתי לקחת גלולות לפני שנתיים וחצי ולקחתי במשך שנה וחצי בערך דיאנה.. הביאו לי את זה בגלל שרציתי גלולות שירפאו לי את הפצעים בפנים..ונראה לי שהן הרסו לי את המערכת עיכול כי גם בשבועות הראשונים כאבה לי הבטן כנראה בגלל הגלולות וזהו מאז באופן הדרגתי העליתי במשקל בשילוב עם תקופת הצבא...וכן כמו שאמרת זה כנראה העלה את התיאבון .אני לא שמנה אך הבטן נפוחה ויש שומנים קצת במותניים.. זה מוריד את הבטחון לעומת העבר..עברתי אחרי שנה ו..למינס כי אמרו לי שדיאנה מאוד חזקות ובגללן השמנתי כנראה אז ביקשתי מהרופא את הגלולות הכי חלשות שיש והוא הביא לי מינס וכבר שנה אני לוקחת אותן...לצערי הגוף שלי לא השתנה ..יש לי תאבון תמיד...בעבר לפני הגלולות לא הייתי הכי אוהבת אוכל והיו לי תקופות שלא הייתי רעבה וכמעט לא הייתי רוצה לאכול מתוך רעב..כיום אני לא מסרבת אף פעם לאוכל...לא הבנתי מה השתנה בי כל זה קרה אחרי גיל ההתבגרות..מגיל 18 וחצי... בערך.. מה עוד אפשר לעשות לגבי מערכת העיכול? חשבתי לרגע לקחת כדורים להרזייה או משהו שיידכא את התיאבון..את ממליצה על משהו? או נגד?

למעלה