גלולות למניעת יחום?

• פותח הנושא C H 4
  • פורסם בתאריך

C H 4

New member
גלולות למניעת יחום?

דיברתי עם מישהו מאירופה שסיפר לי שהוא משתמש לחתולה גזעית בגלולות למניעת יחום. אני בכל מקרה מעקרת אבל מהסקרנות: יש דבר כזה בארץ? גם לכלבים? זה מסוכן כמו הזריקות?

יתכן שכן

בעבר לפחות היו גלולות כאלו, אני מעריך שעדיין קיימות. אני הכרתי שימוש בהן בחתולים. דלקות רחם הן תופעות לוואי נפוצות, כמו בתכשירים הורמונליים דומים. מדובר בכלל בכדורים של רפואה הומנית, אך בשל השעה ומרחק השנים אני מוכרח להודות שאני לא זוכר במדוייק את המנגנון הרפואי

C H 4

New member
תודה,

תהיתי אם זה משהו שוטרינרים מחביאים בקליניקה או שבאמת אין בארץ. הצלחתי למצוא את הגלולה שהוזכרה בפני (megecat) והיא מכילה Megestrol acetate, אז אקרא עליה כדי לסגור את פרק הסקרנות. מפתיע אותי מאוד שככל שאני מכירה יותר אנשים ממערב אירופה אני מגלה שלא מעטים מהם לא מעקרים חתולים, הרבה פעמים בתמיכת/עצת הוטרינר.

אכן זו התרופה

זו תרופה ותיקה מאוד, לדעתי קיימת כבר עשרות שנים. יש לה חסרונות רבים הכוללים דלקות רחם, גידולי עטין וכן דיכוי של בלוטת האדרנל. ההמלצה לפני ובמהלך שימוש בתרופה היא לעקוב אחרי תפקוד האדרנל, רמות גלוקוז בדם, משקל ומעקב אחרי העטינים. לא באמת פרקטי לרוב החתולים.
בעבר התרופה היתה בארץ, אני לא יודע מה המצב כיום, לא ראיתי אותה שנים רבות (אבל לא ממש חיפשתי)
לגבי ההבדל בין הגישות - ייתכן וקיים. לא מפתיע. אני מכיר גם רופאים בארץ הממליצים לא לעקר. לדעתי הם עושים זאת משיקולים ציניים, אבל אולי אני חושד בכשרים, אינני בוחן כליות ולב.
לימודי הוטרינריה בארץ מושפעים מאוד מבתי הספר האמריקאיים, ויש הבדל בינם לבין האירופאים, זה נכון. מצד שני - רוב הוטרינרים בארץ למדו דווקא באירופה.
אסף

למעלה